Cum să-ţi faci singură masaj ca să scapi rapid de celulită?

Celulita este în mod clar dușmanul frumuseții tale, care te paște tacit fie că ai câteva kilograme în plus, fie că ai o siluetă filiformă. Cu aspectul ei nesuferit de coajă de portocală, te poate aduce în stadiul în care să nu mai vrei să te dezbraci în fața nimănui vreodată.

Ştii deja că o dietă săracă în grăsimi şi sportul te pot scăpa de celulită, dar oare ţi-a dezvălui cineva până acum că poţi să-ţi faci singură masaj anticelulitic, fără să apelezi la un salon specializat (unde să te alegi, probabil, cu multe vânătăi şi găuri mari în buget)? Masajul chiar funcţionează în atenuarea aspectului celulitei, mai ales dacă te străduieşti să faci mişcare şi să mănânci mai sănătos.

În cazul în care nu îţi schimbi modul de viaţă, nu te aştepta să obţii o piele de bebeluş doar prin masaj. Totuşi, te poţi simţi mai bine graţie stimulării intense a circulaţiei sanguine.

Paşii automasajului care combate celulita

Primul pas în automasajul menit să îţi distrugă permanent celulita de pe şolduri, coapse, posterior sau abdomen, este să hidratezi bine zona-problemă cu o loţiune emolientă (care să conţină cofeină, deci specială pentru topirea celulitei), astfel încât mâinile tale să alunece mai uşor.

Începe apoi să presezi cu putere în punctul cel mai jos al regiunii afectate şi să împingi degetele în directia în care circulă sângele spre inimă. Masează cu mişcari lascive şi apăsate, de parcă ai vrea să menţii presiunea pe loc cu buricul degetelor, când ele continuă să alunece pe pielea ta.

Alternează mişcările de la un contact apăsat prelungit, la stimulări circulare, crescând progresiv forţa pe care o exerciţi. Foloseşte-te de degete, pumnii strânşi şi palme pentru a-ţi frământa cât mai bine pielea. Prinde porţiuni groase între degetul mare şi cel arătător şi freacă, atât cât rezişti.

Continuă cu ciupituri blânde, scurte şi dese, rapide, pe toată zona acoperită de celulită, până simţi multe înţepături ca de ace la nivelul dermei. Încearcă să nu agresezi ţesutul, scopul tău este să intensifici circulaţia sângelui în regiune, nu să îţi lezezi vasele sanguine. Când te pregăteşti să închei masajul anticelulitic, relaxează-ţi pielea cu câteva mişcări gentile, ca şi cum te-ai mângâia prelung.

Dacă vrei să vezi şi rezultate de pe urma automasajului anticelulitic, este necesar să îl repeţi zilnic toate zonele afectate, cel puţin 5 minute/sesiune pentru fiecare porţiune.

Uleiuri esenţiale pentru automasajul anticelulitic

În afară de cremele si loţiunile cosmetice anticelulitice, poţi folosi pentru masaj uleiuri esenţiale excelente pentru estomparea aspectului de coajă de portocală al pielii.

Uleiul de ienupăr scade retenţia de apă din ţesuturi şi este un detoxifiant excelent, util în reducerea riscului de formare a edemului local. Uleiul de chiparos activează circulaţia sanguină şi este eficient în combaterea celulitei cu aspect spongios, care apare pe fondul sedentarismului. Uleiul de patchouli contribuie la regenerarea celulelor şi tratează descuamarea pielii, având şi un efect de tonifiere şi lifting.

Uleiul esenţial de portocale, prin conţinutul bogat de vitamina C, stimulează producţia de colagen şi metabolizarea grăsimilor. Alte uleiuri benefice în combaterea celulitei sunt cele de grapefruit, piper negru, salvie, seminţe de morcov, ardei iute, rozmarin, fenicul, neroli sau chiparos.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Grogoriu Ioana pe 31 Mar 2014, 09:43
    Tratament celulita

    Astazi am luat si eu 3 cutii din suplimentul Cellinea. Inainte de acest tratament am incercat si alte modalitati de a scapa de celulita, dar din pacate nu am reusit sa rezolv mai nimic. Imi pun increderea in acest supliment si sper sa ma ajute, deoarece e extrem de frustrant sa vezi cum pielea ta arata dezastruos. In anturajul meu mai am inca 2 fete care au folosit produsul asta si toate sunt multumite de rezultate!

    0
    0

  • Ioana.marcu pe 3 Mar 2014, 09:31
    Cellinea pentru celulita

    Si eu am folosit suplimentul asta timp de 2 luni si sunt destul de bucuroasa de rezultatele obtinute cu el. Celulita nu mi-a disparut in totalitate, dar se observa modificari insemnate. Sper ca pe viitor sa nu mai am de a face cu o astfel de afectiune, pentru ca ma indispune in cel mai oribil mod. Vara vreau si eu sa stau relaxata la plaja, nu sa ascult comentariile rautacioase ale prietenilor!

    0
    0

  • Felicia pe 12 Feb 2014, 09:49
    Celulita tratament

    Amalia in afara faptului ca ai facut tratament cu suplimentul ala, ai mai facut si altceva pe langa? Ma refer aici la exercitii fizice zilnice, dieta stricta sau masaje anticelulitice? Partea nasoala e ca si eu ma confrunt cu problema asta si nu stiu cum sa-i dau de cap::(. Cineva mi-a recomandat ceva varianta cu laser, dar mi se pare nitel cam scumpa! Poate in viitorul apropiat o sa incerc si eu cu suplimentele alea pe care le-ai incercat si tu! O zi faina!

    0
    1

  • Amalia pe 16 Ian 2014, 09:33
    Celulita tratament

    Celulita este o afectiune care apare din pacate la majoritatea femeilor de varsta adulta. Si eu am avut aceasta "coaja de portocala", dar cu o dieta corespunzatoare, cu un program de exercitii sustinut si cu un supliment bine ales poti sa treci destul de rapid peste aceasta problema! Sie eu tot cu Cellinea am avut rezultate:) Pt Solomon: Nu stiu daca se recomanda si persoanelor hipertensive. Pe prospect n-am vazut sa scrie contraindicatii! O zi senina sa aveti!

    0
    1

  • Solomon D pe 9 Dec 2013, 09:29
    Tratament celulita

    Suplimentele astea de care discutati voi se recomanda si daca persoana respectiva e hipertensiva? Eu am probleme cu inima si m-ar interesa daca as putea sa iau aceste suplimente! M-am documentat ceva pe sit-ul unde se comercializeaza produsul si nu am gasit informatiile astea! Produsul pare destul de sigur si l-as cumpara si eu! Multumesc mult!

    0
    1

  • Ioana pe 23 Oct 2013, 09:19
    E ok suplimentul

    Si eu iau acum Cellinea la recomandarea unei colege si vad ca se comporta destul de bine. Metoda e destul de interesanta pentru ca iti trateaza aceasta afectiune pornind dinspre interior!

    0
    0

  • Cosmina pe 23 Aug 2013, 12:18
    Tratament celulita cu Cellinea

    Pe mine produsul asta m-a ajutat sa mai scap de celulita. Nu am indepartat-o complet dar de pe suprafete destul de mari a disparut. Am urmat un tratament de o luna de zile si poate si din cauza timpului scurt nu am reusit sa scap definitiv de celulita. O sa mai continui cura si poate o sa dispara de tot. Pentru cine vrea sa se informeze despre produs poate gasi informatii pe www.cellinea.ro

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod