Cum să revii la dietă după vacanţă?

Leneveală 24/24, tăvi de prăjituri, frappe-uri la orice oră şi cocktailuri pe plajă. Cam aşa sună un meniu all inclusive. Ok, vacanţa s-a încheiat, vremea a început să se mai răcorească,

Leneveală 24/24, tăvi de prăjituri, frappe-uri la orice oră şi cocktailuri pe plajă. Cam aşa sună un meniu all inclusive. Ok, vacanţa s-a încheiat, vremea a început să se mai răcorească, iar corpul tău a suferit câteva modificări: un colăcel pe ici pe colo, pielea arsă de soare parcă şi-a mai pierdut din elasticitate, iar coaja de portocală şi-a “croit” drum pe coapsele tale. Ce e de făcut?

Reducem cantităţile!

Ok, deşi ar fi ideal să elimini deodată făinoasele, zahărul şi grăsimile, e clar că mai rău te vei frustra şi, după două-trei zile de cuminţenie, vei reveni la proastele obiceiuri, ba chiar mai mult decât necesar, din pricina frustrărilor pe care ţi le creezi.

Aşadar, să o luăm uşor: limitează-te la doar două felii de pâine integrală pe zi pe care le consumi la micul dejun, elimină complet sucurile din comerţ, pastele, mămăliga şi cartofii şi, pe post de dulce, mănâncă, o data la două zile, 2-3 pătrăţele de ciocolată neagră, cu 80-85% cacao în compoziţie.  În ceea ce priveşte porţiile, renunţă la farfuriile umplute cu vârf. Mănâncă exact cât să simţi că s-a umplut golul din stomac, nu mânca mai mult decât îţi cere organismul!

*Truc: Fă o pauză de 3 minute când eşti la jumătatea porţiei.

Atunci îţi vei da seama dacă îţi mai este foame sau nu. De cele mai multe ori, răspunsul este nu.

Sportul, înainte de toate !

Cred că este a „ţ”-şpea oară când spun că fără sport nu poţi avea aceleaşi rezultate într-o dietă, dar o voi mai spune o dată. După o pauză de 2-3 săptămâni de la sala de sport, sfatul meu este să începi cu 2 antrenamente pe săptămână, iar acestea să fie de tonifiere sau un cardio mai uşor. Poţi încerca ReBound Tone, Gentle Fitness, UltimatePilates Balance, ReShape, Black Magic sau The Method. Lasă să treacă o zi între antrenamente şi nu te speria de febra musculară.

Înseamnă că ai lucrat corect!

2 în 1: Relaxare şi tonifiere, prin masaj

O altă regulă de aur pe care e musai să o ţii minte este că masajul anticelulitic dă rezultate numai în combinaţie cu sport şi dietă. Dacă mănânci o mec-mizerie înainte de programarea la masaj, în speranţa că „dispare dacă nu ratez şedinţa”, te înşeli amarnic şi dai banii degeaba.  De două ori pe săptămână este suficient, pentru început să mergi la şedinţe de 30 de minute, atât cât să facă lucrurile „să meargă”!.  Poţi să faci şi o şedinţă de împachetare Water Out, care te ajută să elimini surplusul de apă acumulat în concediu.

Ajută strict la asta, împachetările nu te slăbesc.

Acestea fiind spuse, la treabă şi să avem o toamnă minunată!

Cori Gramescu
Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348
www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod