Cum ne revenim după o iarnă grea?

După o iarnă lungă și cu temperaturi foarte scăzute,  în care am stat în casă și am mâncat necontrolat organismul nostru se resimte. Este afectat sistemul nervos, glanda tiroidă este

După o iarnă lungă și cu temperaturi foarte scăzute,  în care am stat în casă și am mâncat necontrolat organismul nostru se resimte. Este afectat sistemul nervos, glanda tiroidă este suprasolicitată și se creează un dezechilibru hormonal. Nivelul de energie scade, iar nevoia de a mânca mai gras crește.  De aceea avem tendința de a suplimenta caloric meniul și alegem să facem asocieri nesănătoase când e frig afară. Corpul nostru își face „rezerve”.
Când crește temperatura de afară, corpul se adaptează și reduce activitatea tiroidei.

Pielea este mai uscată și își pierde din elasticitate, pot apărea simptome precum paloarea și chiar depresia sau așa numita astenie de primăvară. Un alt efect pe care îl poate avea începutul sezonului cald este dezechilibrul hormonal, care, pe fondul depresiei, poate duce la îngrășare. Din această cauză, femeile sunt mai afectate decât bărbații și, în prima jumătate a primăverii, există posibilitatea acumulării kilogramelor.

Ce e de făcut?

Din primele zile în care temperatura trece de -5 grade, trebuie să reducem grăsimile animale (carne, brânză telemea, cașcaval, unt) și carbohidrații simpli (pâine, orez, cartofi, dulciuri) și să adoptăm o alimentație bazată pe spanac, urzici, ceapă verde, țelină, salată verde, carne slabă de pasăre, pește, iaurt, sana, caș, urdă.

De asemenea, sunt recomandate fructele de sezon: citrice (mandarine, portocale), papaya, ananasul proaspăt (nu din conservă).

Ca și antrenamente, este important să facem antrenamente cardio ca să pornim tiroida și să consumăm grăsimea, să ne menținem o stare psihica bună și să menținem sănătatea sistemului cardiovascular. Trebuie să venim de 3-4 ori pe săptămână la sală, ca să avem rezultate vizibile până în vară și să facem masaj de 1-2 ori pe săptămână. De asemenea, e important să facem exerciții cu greutatea corpului sau cu greutăți mici, pentru a menține un tonus muscular bun și masa musculară la nivelul la care poate susține arderea grăsimilor.

Exercițiile de tonifiere ne ajută să și slăbim echilibrat și să avem o forma fizică armonioasă din punct de vedere estetic.

Dacă ești începătoare antrenamentele recomandate sunt UltimatePilates +Fitness Evolution + Essential Fitness/Step Aerobic. Clientele cu un nivel mediu de rezistență: BeamFit + BodyWorship +TaeBo. Clientele avansate: Capoeira + TaeBo + BodyWorship + ReBorn.

Cori Grămescu

Lady Fit: Str. Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348

www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod