Celulita - eterna problema!

Toate ne dorim un corp perfect, un corp suplu si frumos, dar nu intotdeauna acest lucru este posibil si una dintre problemele care poate ruina totul in aceasta privinta este, bineinteles, celulita. Celulita apare ca o serie de formatiuni aflate sub piele compuse din celule de grasime si tesut conectiv subcutanat. Prezenta de obicei pe coapse si fese, se caracterizeaza prin binecunoscutul aspect de "coaja de portocala" si afecteaza in special femeile si mai rar barbatii, probabil din cauza diferentei in structura celulara la cele doua sexe.

Nu se stie exact ce anume produce celulita. Unii cercetatori cred ca este produsa de un dezechilibru chimic existent in celulele de grasime. Altii considera ca anumite toxine din organism sunt responsabile pentru aceasta. Dupa alti experti, hormonii pot fi responsabili pentru aparitia celulitei. Pana in prezent, nu s-a ajuns la un consens in ce priveste cauza fundamentala a celulitei.

O explicatie plauzibila - care explica si de ce doar foarte putini barbati au aceasta problema - se bazeaza pe compozitia si comportamentul celulelor grase ale femeilor, precum si al tesutului conectiv care le uneste. Foarte simplificat, acest tesut conectiv este foarte rigid in cazul femeilor, astfel ca pe masura ce ele cresc in greutate si celule lor grase se expandeaza, ele tind sa se aglomereze in partea superioara, inspre suprafata pielii, ducand la aspectul clasic de coaja de portocala. La barbati, nu numai ca exista mai putina grasime pe coapse, dar stratul dermal exterior este mai gros si in felul acesta mascheaza ceea ce se intampla cu surplusul de grasime subcutanat.

In sine, a fi supraponderala nu duce automat la producerea celulitei: exista persoane supraponderale care au celulita si altele care nu au aceasta problema. Interesant este faptul ca exista multe persoane suple care au celulita din abundenta, si chiar de la varste fragede.

Intrebarea care se pune este evidenta: care este remediul impotriva celulitei? Din pacate o solutie curativa pentru celulita nu a fost inca descoperita de medicina actuala; nici chirurgia nu reprezinta o solutie permanenta impotriva sa. Asta nu inseamna ca nu exista solutii de moment sau chiar tratamente locale si generale care se pot face pe perioade indelungate si in mod regulat si astfel celulita sa fie tinuta sub control. Stilul de viata poate influenta de asemenea in mare masura aparitia si gradul celulitei: sedentarismul, alimentatia nesanatoasa, fumatul si consumul de alcool favorizeaza aparitia acesteia.

Dieta, spre exemplu este o solutie eficienta pentru problema coajei de portocala. Orice mananci si bei va influenta nivelul celulitei. Daca doresti eliminarea acestei probleme, trebuie sa eviti alimentele cu un continut mare de grasimi. Sarea, zaharul si alimentele grase sunt interdictii clare ale acestui regim. Trebuie consumate zilnic fibre, pe care le gasim in fructe si legume proaspete. Ele ajuta la eliminarea toxinelor si a elementelor inutile. Trebuie de asemenea renuntat la alcool si tutun pentru ca ele produc toxine suplimentare in corp, dar si in piele. Nu trebuie uitata apa, care este esentiala pentru mentinerea sanatatii pielii.

Asadar, urmand o dieta echilibrata si folosind metodele cosmetice actuale (impachetari cu substante organice si antioxidanti sau cu lotiuni special create in acest scop), avem toate sansele sa obtinem o piele superba, ferma si mai ales pregatita pentru vara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod