Straluceste si fii in forma pe durata intregii veri!

Inspira adanc: nu cumva incepi sa simti briza sau aerul de munte? Ai avea motive intemeiate... Vara s-a instalat cu drepturi depline, si concediul incepe sa devina vizibil. Dar aceasta perspectiva te poate face si sa intri in panica: te uiti in oglinda si observi ca talia ta nu mai este atat de subtire cum ti-ai dori. Inainte de a trece la exercitii pentru abdomen, cum preconizezi, tine cont de cateva aspecte care te pot ajuta atat sa-ti imbunatatesti performanta, cat si sa eviti eventualele accidentari sau nesuferita febra musculara.

Oare cum ar trebui sa procedezi pentru a dubla sau chiar tripla eficacitatea exercitiilor fizice pentru abdomen fara a face nici o schimbare in afara pozitiei de lucru? Nu este complicat deloc: studiile realizate in strainatate au evidentiat faptul ca "abdomenele" sunt mult mai benefice si solicita mai bine musculatura daca le efectuezi stand asezata pe o minge de gimnastica ceva mai mare (cu diametrul de 70 de centimetri).


Asaza-te cu fata in sus pe minge, sprijinindu-te in palme, cu talpile pe podea si exeuta exercitiile. Va fi cu siguranta mai obositor, dar incomparabil mai eficient. Pe langa aceasta, coloana vertebrala va fi mult mai stabila pe durata antrenamentului, iar riscul aparitiei contracturilor musculare se diminueaza considerabil.

Iata cateva intrebari referitoare la tonifierea musculaturii abdomninale, intrebari pe care, poate, ti le-ai pus si tu si ale caror raspunsuri te-ar putea ajuta.

As putea sa elimin doar stratul de tesut adipos acumulat pe abdomen?
Din pacate, raspunsul este negativ. Intr-o lume ideala, fiecare femeie ar slabi numai in zona care o preocupa - in cazul de fata, abdomenul.
Dar nu traim intr-o lume ideala, iar atunci cand pierdem in greutate, acest lucru se reflecta asupra corpului in ansamblu.

Regimul alimentar este, intr-adevar, important?
Ei bine, in "ecuatia" a carei necunoscuta pe care vrei sa o afli este "talie subtire", dieta are o pondere de aproximativ 50 la suta. Majoritatea nutritionistilor considera ca ar trebui sa se consume cat mai multe fructe si legume proaspete, precum si carne slaba, pentru a nu mari aportul de grasimi care se depun.

Cat de importante sunt exercitiile fizice?
Cu totii avem musculatura abdominala, numai ca putini dintre noi ne si antrenam aceste grupe de muschi.
In consecinta, acestia raman "ingropati" sub un strat cu totul indezirabil de grasime. In majoritatea cazurilor, regimul alimentar nu va fi suficient pentru a scapa de tesutul adipos.

Fara a face exercitii fizice si gimnastica aerobica de trei-patru ori pe saptamana (ceea ce va accelera metabolismul si va duce la o ardere mai rapida a grasimilor), nu vei putea sa-ti indeplinesti obiectivul.

Cat de frecvent ar trebui sa efectuez exercitii pentru abdomen?
Parerile sunt impartite. Unii instructori de fitness considera ca ar trebui sa faci aceste exercitii la fiecare sedinta de antrenament. Altii sunt de parere ca este suficient de doua ori pe saptamana.
Adevarul, ca intotdeauna, se afla pe undeva pe la mijloc: recomandabil ar fi sa lucrezi muschii abdominali de trei-patru ori pe saptamana.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod