Beneficiile intinderilor

Multe persoane se plang ca nu au timp sa acorde suficient timp exercitiilor de intindere care preced in mod normal orice activitate fizica. Cu toate ca pentru unii intinderile sunt o pierdere de vreme cand sunt asa de nerabdatori sa traga de fiare, aceasta etapa a exercitiului fizic este foarte importanta deoarece previne unele accidentari si sporeste flexibilitatea.

Prin intinderi, muschii tai vor deveni mai flexibili. Atat muschii, cat si ligamentele "se intepenesc" daca duci o viata sedentara, iar in momentul in care te duci la sala si incepi sa faci efort, sau chiar incalzire, muschii tai vor fi "socati" de o asemenea schimbare, iar acest lucru iti va reduce din rezistenta.


Sau, din contra, cand muschii sunt supra-solicitati, tind sa se contracte. Nu fii surprinsa sa afli ca o persoana care merge regulat la sala s-a accidentat in timpul unui joc de volei. Flexibilitatea este la fel de importanta pentru corpul tau, precum si tonusul si forta.

Intinderile executate inainte de fiecare sedinta de fitness iti vor usura antrenamentul si iti vor da senzatia ca iti controlezi mult mai eficient corpul. Ceea ce deosebeste o gimnasta de o campioana la fitness este flexibilitatea extraordinara, sau usurinta cu care fac un spagat.


Cand ne nastem suntem inzestrati cu o flexibilitate fantastica. Nu este nici o problema pentru un bebelus sa-si bage piciorul in gura. Dar ce se intampla de-a lungul timpului? Din lipsa de antrenament, corpul nostru isi pierde din tonus si din flexibilitate.

Cheia unui exercitiu fizic eficient, indiferent ca este vorba de jogging, bicicleta sau antrenament cu greutati este incalzirea insotita de intinderi. Acestea pregatesc muschii pentru efort. Daca ai observat, inainte de joc, fotbalistii in primul rand se intind.


Indiferent de felul in care te mentii, nu face miscare fara incalzire si intinderi... lipsa acestora este un bilet sigur spre febra musculara. Cateva minute dedicate lor iti vor spori rezultatele exercitiilor tale si chiar iti vor usura treaba.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod