9 activitati pe care le puteti face impreuna

Viata omului modern este una agitata, in continua miscare, incercand sa faca cat mai multe posibil in 24 de ore. Acest lucru inseamna ca timpul alocat familiei si pentru fitness este foarte mic. Dar timpul petrecut cu cei dragi este foarte valoros, avand rol anti stres, relaxant si distractiv in acelasi timp. Asa ca indiferent cat esti de ocupat, ar trebui ca in fiecare zi sa-ti gasesti timp pentru a fi cu familia si, in acelasi timp, sa te pastrezi sanatos. Dar cum poti reusi acest lucru cand ai foarte putin timp la dispozitie?
Raspunsul consta in combinarea celor doua: activitati sanatoase in familie. Cu putina organizare te poti bucura de timp petrecut cu cei dragi si in acelasi timp va puteti pastra sanatosi, tu si familia ta. Crezi ca este usor de spus, dar nu si de facut? Iata aici cateva activitati pe care le poti include in viata de zi cu zi.

Implicandu-ti familia in practicarea unor activitati sportive, garanteaza imbunatatirea conditiei fizice a tuturora, asa ca nu ai niciun motiv pentru a nu incerca cateva dintre aceste idei.

1. Inotul. Inotul a avut intotdeauna succes printre copii. Aceasta reprezinta o activitate excelenta pentru a fi facuta impreuna cu familia, fiind foarte distractiva, fiecare putand participa, indiferent de nivelul la care se afla ca inotator. O ora de inot te poate ajuta sa scapi de pana la 300 calorii, te ajuta sa-ti intaresti partea de sus a corpului si este foarte bun si pentru inima, de asemenea.

2.
Ciclism. Exista multe rute pentru ciclisti, si locuri special amenajate, unde tu si familia ta va puteti bucura de mersul pe bicicleta. Plus ca puteti profita si de parcuri sau de o mica excursie prin padure. Chiar daca copiii tai sunt prea mici pentru a putea controla bicicleta singuri, le poti cumpara diferite atasamente care pot rezolva micile probleme. Unul dintre beneficiile ciclismului este ca te ajuta sa scapi de kilogramele in plus, 200 - 800 de calorii pe ora. Daca alegi ca traseu un drum neuniform, este mai bine pentru ca astfel vei reusi sa antrenezi un numar mai mare de muschi.

3. Jocuri de sala. Badminton, bowling si tenis de masa sunt cateva dintre jocurile pe care le poti face impreuna cu familia ta.

4. Activitati de vacanta. In zilele de azi, s-a facut un trend ca, pe langa activitaile obisnuite care se fac pe plaja, sa se faca si activitati sportive, dinamice si pline de aventura.
Este ocazia perfecta de a experimenta noi activitati sportive, fara a fi nevoit sa-i excluzi pe cei dragi, gasindu-se cate ceva pentru fiecare.

Sigur ca nu oricine are chef sa alerge dupa minge, sau sa urce dealurile cu bicicleta, dar asta nu inseamna ca nu se pot bucura de timp petrecut cu familia. Iata cateva sugestii pentru cei mai putin sportivi.

5. Plimbare. Pentru familiile mai putin active, plimbarea se afla in fruntea listei. Mersul este cea mai simpla activitate sanatoasa, nu costa nimic si te poti bucura oriunde de ea. O plimbare in familie de cateva ore iti va aduce beneficii ca:

  • Antreneaza sistemul cardiovascular;
  • Intareste si tonifica picioarele;
  • Te scapa de aproximativ 100 calorii pe ora.

Pentru a-i face interesati pe cei mici, inventeaza un mic joculet cu gasirea unei comori, sau acorda-le puncte pentru diferitele plante sau animale recunoscute.

6. Joaca-te! Implica-te in jocurile practicate de copiii tai.
Indiferent daca organizezi o petrecere cu mai multi copii, sau pur si simplu in jocurile lor obisnuite, garantat iti vei folosii toti muschii, iar la final vei avea copii obositi, dar fericiti.

7. Masa in familie. Pentru multe familii, sa stai la masa impreuna, este de domeniul trecutului, datorita programului diferit al fiecaruia. Dar, doar simplul fapt de a sta impreuna la masa si a te bucura de o masa sanatosa, reprezinta o excenta activitate de familie care nu implica mai mult timp liber sau excursii. Mesele in familie iti pot aduce o nutritie sanatoasa, mancarea fiind gatita acasa, si astfel vei avea ocazia si sa te relaxezi alaturi de cei pe care ii iubesti.

8. Activitati in aer liber. Indiferent daca este vorba doar de un joc in gradina, sau o iesire in parc, activitatile in aer liber sunt ocazii foarte bune de a petrece timp alaturi de famile si, in acelasi timp de a face si sport.
Copiii vor fi fericiti, iar tu te vei putea relaxa si face putin sport.   

9. Mici excursii. Orice eveniment care va implica pe toti, contribuie la starea de bine a familiei. O vizita la Zoo, asistarea la un meci de fotbal, sau plimbarea prin parc reprezinta activitati de care se poate bucura intreaga familie si care te poate ajuta sa scapi si de kilograme.

Daca e sanatos nu inseamna neaparat ce este si neplacut si, daca folosesti combinatii de diferite activitati, ca cele de mai sus, nu-ti vei neglija nici familia si nici conditia fizica. Sigur ca esti ocupat si ca mu ai foarte mult timp, dar nu exista lucruri mai importante decat familia si sanatatea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod