Slăbit rapid: 5 trucuri eficiente ca să scapi de 5 kilograme până la Crăciun

Nu mai este mult timp până la sărbătorile de iarnă. Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, acum este momentul să faci schimbări în dietă şi să alegi alimentele care te ajută să arzi mai uşor caloriile!

Nu mai este mult timp până la sărbătorile de iarnă. Dacă vrei să scapi de câteva kilograme, acum este momentul să faci schimbări în dietă şi să alegi alimentele care te ajută să arzi mai uşor caloriile!

 

Un metabolism alert este cheia către o digestie bună şi, implicit, o siluetă de invidiat. Ca să ai o digestie bună şi să-ţi ajuţi organismul să ardă mai uşor caloriile trebuie să fii atentă la ceea ce mănânci. Alegerile alimentare nesănătoase, mâncatul pe fugă, renunţarea la micul dejun şi lipsa de mişcare sunt doar câteva dintre pericolele care-ţi pun amprenta asupra siluetei tale. Dacă vrei să slăbeşti sănătos şi să ai rezultate care se menţin în timp, trebuie să conştientizezi faptul că schimbările alimentare pe care le faci sunt pentru toată viaţa. Dietele tot mai variate care sunt intens mediatizate şi care îţi promit rezultate spectaculoase pot să funcţioneze doar pe moment, însă odată ce ai renunţat la ele, kilogramele se vor aduna la loc.

Prin urmare cea mai bună strategie atunci când vrei să slăbeşti şi să te menţii la greutatea dorită este aceea de a mânca sănătos.

Asta nu înseamnă că nu îţi poţi face pofta din când în când. Dacă pofteşti la pateuri, dulciuri, fast-food sau alte mâncăruri care ştii că nu îţi vor adune niciun beneficiu pentru sănătate este important să le consumi doar ocazional, nicidecum zilnic.

Schimbările pe viaţă pe care trebuie să le faci în alimentaţia ta sunt legate de alegerea alimentelor care aduc nutrienţi pentru organism, limitarea consumul de alcool şi a alimentelor procesate/prăjite, precum şi de a încerca să strecori sportul în programul tău încărcat din timpul săptămânii. Sunt câteva trucuri care vor da roade imediat şi care te vor ajuta să te menţii la greutatea la care te simţi cel mai bine.

Iată la ce trebuie să fii atentă atunci când vrei să slăbeşti:

1. Mese regulate
Este esenţial să ai 3 mese principale pe zi, cu două gustări sănătoase integrate între ele. Dacă obişnuieşti să sari peste micul dejun, opreşte-te şi încearcă să te mobilizezi dimineaţa ca să nu pleci de acasă fără să mănânci ceva.
Altfel, acesta poate să fie unul dintre motivele principale pentru care continui să te îngraşi, chiar dacă ţi se pare că nu mănânci mult, după cum arată studiile făcute recent.


2. Cina nu trebuie să fie un festin!
Cina luată la ore târzii şi care adună pe farfurie o cantitate mare de mâncare se numără printre cele mai grave greşeli pe care le faci de câteva ori pe săptămână. Ca să eviţi senzaţia acută de foame atunci când ajungi de la serviciu acasă este de preferat să iei o gustare înainte de a pleca de la birou. Astfel, vei reuşi să mănânci mai puţin la cină şi să faci alegerile cele mai sănătoase.


3. Nu exclude grăsimile din alimentaţie, ci alege-le pe cele sănătoase!
Nicio dietă ca exclude total grăsimile din alimentaţia nu este una corectă şi nici de urmat pe o perioadă lungă de timp. Grăsimile sunt esenţiale pentru sănătatea creierului, dar şi pentru inimă atâta vreme cât le consumăm pe cele bune, cum ar fi avocado, nuci, seminţe de in, seminţe de dovleac, ulei de măsline, somon, macrou, anşoa, hering.
Acestea sunt bogate în acizi graşi omega 3 pe care se bazează foarte multe procese din organismul nostru.


4. Stai departe de dietele care-ţi propun să consumi doar proteine sau carbohidraţi sau lactate
Niciun regim alimentar care propune un consum exagerat de alimente dintr-o singură grupă alimentară nu va da roade decât pe moment. În plus, nu vei putea să menţii această dietă pe termen lung, iar în momentul în care renunţi la ea te vei îngrăşa la loc. De asemenea, trebuie să fii conştientă că organismul are nevoie de nutrienţi care se regăsesc într-o varietate de alimente şi că nu are cum să funcţioneze normal atunci când tu consumi doar carne sau lactate.


5. Fă o listă de cumpărături săptămânală şi nu te abate de la ea
Gândeşte-te în fiecare săptămână ce fructe, legume, cereale, leguminoase, lactate, carne şi verdeţuri vrei să ai în dietă. Scrie-le pe o listă de cumpărături, prepară mâncare gătită în casă cu ingredientele enumerate şi păstrează câteva în stare proaspătă pentru salate de crudităţi.
Încearcă să nu te abaţi de la această listă atunci când mergi la cumpărături, numai dacă este vorba despre un produs la fel de sănătos.


Soluţii rapide ca să mai tai din calorii

  • renunţă la sucurile carbogazoase
  • consumă doar ocazional alcool
  • nu mânca prăjeli
  • limitează consumul de pâine la 2-3 felii pe zi şi alege-o pe cea din făină integrală
  • înlocuieşte orezul alb cu cel integral
  • înlocuieşte pastele din făină albă cu cele din făină integrală
  • nu exagera cu produsele lactate, ci rezumă-te la un pahar cu lapte pe zi sau o felie normală de brânză
  • nu exagera cu carnea, alege-o pe cea slabă şi nu consuma mai mult de 2-3 porţii pe săptămână
  • nu consuma produse de patiserie foarte des, doar ocazional
  • atunci când pofteşti la ceva dulce, alege ciocolata simplă sau un desert făcut în casă, evitând dulciurile din comerţ. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod