Frumuseţea ta: 5 măşti care au grijă de tenul tău în sezonul rece

Venirea frigului înseamnă, pe lângă multe altele, un ten mai sensibil care suferă din cauza gerului, a vântului puternic şi a diferenţelor de temperatură. Pielea ta se usucă mai repede şi se irită mai uşor din cauza frigului care încetineşte circulaţia sângelui.

Venirea frigului înseamnă, pe lângă multe altele, un ten mai sensibil care suferă din cauza gerului, a vântului puternic şi a diferenţelor de temperatură. Pielea ta se usucă mai repede şi se irită mai uşor din cauza frigului care încetineşte circulaţia sângelui.

Astfel, tenul tău devine tern, aspru şi lipsit de supleţe. De aceea, ai nevoie de o îngrijire specială care să te ajute să treci cu bine peste iarna geroasă. Pe lângă cremele hidratante este bine să folosiţi şi măşti hrănitoare. Dacă alegi produse din comerţ, caută-le pe cele pe bază de ulei de migdale, proteine din lapte şi extract din miere.

Acestea au un puternic efect hidratant.

Dacă eşti adepta ingredientelor naturale, atunci îţi poţi prepara măşti hrănitoare pentru tenul tău, la tine acasă. Principalele ingrediente sunt mierea, fructele sau uleiurile naturale.

Gălbenuş de ou şi banane
O mască foarte bună pentru tenul tău pe timp de iarnă este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

Mască pentru calmare
Măştile calmante sunt potrivite în cazul tenurilor sensibile care se irită uşor. Ai nevoie de un castravete, o jumătate de linguriţă de miere, o jumătate de linguriţă de smântână şi ulei de migdale. Castravetele se dă prin răzătoare şi se stoarce bine. Pune o linguriţă din ce ai obţinut în blender şi adaugă celelalte ingrediente pentru mixare. Amestecul se întinde pe piele pentru 15-20 de minute, după care se clăteşte bine. 

Cremă cu jojoba
Pentru această cremă puternic hidratantă ai nevoie de două linguri de gel de aloe vera, o jumătate de linguriţă de glicerină, 3 picături de ulei de jojoba şi 6 picături de ulei de lavandă.

Se amestecă bine toate ingredientele şi se ţin într-un recipient de sticlă. este bine să agiţi flaconul înainte de utilizare. Această cremă se aplică pe faţa curată.

Mască cu miere
Pentru această mască ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata.

Mască pentru piele uscată
Ai nevoie de 2 linguriţe de miere, o linguriţă de lapte şi un gălbenuş de ou.

Se bate gălbenuşul de ou şi se amestecă cu mierea şi cu laptele. Se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod