Pepenii modeleaza silueta

Este rosu sau galben si contine 90% apa. Este delicios, e permis si nicinu ingrasa. Ramane fructul ideal nu doar pentru vara, ci si pentru slabit:pepenele.

Il poti combina cu alte fructe de sezon, obtinand astfel deserturigustoase, racoritoare si dietetice. Iti propunem doua retete, prima cupepene rosu, cealalta cu pepene galben, care fac minuni: vei slabi patrukilograme in zece zile.

Dieta cu pepene rosu
La micul dejun vei consuma in fiecare zi aceleasi alimente: o felie depepene rosu, 50 g de paine prajita, o cana de ceai sau de cafea indulcitacu zaharina. Consuma zilnic trei litri de ceaiuri de plante si sucuride fructe fara zahar sau indulcite cu zaharina.

Prima zi
pranz: 100 g de carne fiarta de vaca, 100 g de orez fiert cu sos derosii si o felie de pepene rosu
cina: 50 g de branza de vaci, o felie de paine prajita si orice cantitatede pepene rosu

A doua zi
pranz: paine prajita, 50 g de piept de puisau de curcan fiert, o felie de pepene rosu
cina: 100 g de peste slab, fiert sau la gratar,o felie de paine prajita si una de pepene rosu

A treia zi
pranz: 30 g de spaghete cu sos de rosii si branza rasa si orice cantitatede pepene rosu
cina: o salata mare de legume (rosii, castraveti, ardei, ceapa, salataverde) si o felie de pepene rosu

A patra zi
pranz: un castron de supa-crema de legumecu crutoane, 50 g de piept de pui fiert cu o felie de paine prajita sio felie de pepene rosu
cina: doi cartofi natur cu parmezan si verdeata si orice cantitate depepene rosu

A cincea zi
pranz: 50 g de carne fiarta de vaca cu sotede ciuperci si orice cantitate de pepene rosu
cina: 50 g de branza de vaci cu doua felii de paine prajita si oricecantitate de pepene rosu

Dieta cu pepene galben
In timpul acestui regim alimentele permise sunt: carne de pui sau depeste, orez, ciuperci, branza de vaci, iaurt, oua fierte, varza si fasoleverde.
Nu renunta la lichide, bea ceaiuri neindulcite si sucuri naturaledin fructe.

Prima zi
mic dejun: o jumatate de pepene galben,un iaurt dietetic cu 20 g de fulgi de ovaz
pranz: 150 g de carne fiarta de pui, 200 gde fasole verde si o felie de pepene galben
cina: omleta dintr-un ou, 30 g de orez cu sosde rosii si o felie de pepene galben

A doua zi
mic dejun: 20 g de branza de vaci cu o feliede paine prajita si jumatate de pepene galben
pranz: salata de varza cu un copan fiertsi o felie de pepene galben
cina: dovlecei pane (preparati in tigaie de teflon, fara ulei) si oricecantitate de pepene galben

A treia zi
mic dejun: un ou fiert tare cu o felie de paine prajita si orice cantitatede pepene galben
pranz: supa de legume, 100 g de carne fiartade vita cu doi cartofi natur
cina: orice cantitate de pepene galben

A patra zi
mic dejun: o cana de lapte cu 30 g de fulgide ovaz si o felie de pepene galben
pranz: doua rosii umplute cu orez, un pieptde pui fiert
cina: o salata mare de legume si o feliede pepene galben

A cincea zi
mic dejun: orice cantitate de pepene galben
pranz: 200 g de peste slab, 30 g de orez fiertcu sos de rosii
cina: 30 g de orez fiert cu sote de ciupercisi sos de rosii, o felie de pepene galben

Aceste meniuri se repeta timp de zece zile

Cocktail de sampanie cu pepene
Pune la racit doua cupe de sampanie.
Umple o cana cu bucatele de pepenegalben foarte bine copt. Amesteca-le cu mixerul si toarna o jumatate decana de suc de portocale foarte rece, amestecand in continuare, pana cevei obtine o pasta omogena.
Toarna pasta in cele doua cupe, peste sampanie, si decoreaza-le cu cateo felie de lamaie.

Exista cinci soiuri de pepene:
- galben
- de miere
- verde sau de apa
- charentais
- ogen
La noi poti gasi primele trei soiuri de pepeni
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radiana pe 14 Mai 2012, 13:00
    Cum am slabit dupa nastere

    @Dinu Florina: cu burta, colaceii si kilogramele in plus am avut si eu probleme dupa ce am nascut, ca mai toate mamele de altfel :( Avantajul sau norocul meu a fost ca inainte de a naste am primit cadou de la niste prieteni capsulele Chilliburner, cu ardei iute, pe care am inceput sa le iau imediat dupa ce am terminat de alaptat ( nu sunt recomandate pe perioada sarcinii sau alaptarii). In 2 luni am ajuns de la 68 la 60kg. Mai intai am tinut o cura de detoxifiere 2 sapt si apoi am inceput sa iau pastilele si sa merg si la aerobic de 2 ori pe sapt. Este important sa faci si putina miscare, ajuta foarte mult si te vei simti mult mai bine si fizic, si psihic. La fel de important ar fi sa ai si cate 5 mese mici pe zi si cat mai naturale, sanatoase, cu multe legume si fructe ! Sper sa iti fi fost de ajutor...eu vreau sa imi iau si gelul pentru celulita si o sa mi-l comand de aici: http://www.chilliburner.ro/? Sper sa fie bine!

    0
    1

  • CuteSuzy pe 23 Aug 2011, 15:21
    Pepenele chiar face minuni

    Desi eu sunt adepta dietelor personalizate, pot spune ca dieta aceasta mi se pare una chiar foarte buna. Dinu Florina si eu aveam o burtica destul de generoasa si nu stiam cum sa mai scap de ea. Momentan, urmez o dieta personalizata recomandata de medicul nutritionist si iau pastile slim&fit ca aveam neaparata nevoie de un adjuvant in lupta cu kilogramele, dar sunt multumita. Fac cat de mult sport pot, eu am renuntat la abdomene si alerg prin parc. Burta mea mai are pana sa dispara, dar macar da semne de slabire.

    0
    0

  • CuteSuzy pe 23 Aug 2011, 15:21
    Pepenele chiar face minuni

    Desi eu sunt adepta dietelor personalizate, pot spune ca dieta aceasta mi se pare una chiar foarte buna. Dinu Florina si eu aveam o burtica destul de generoasa si nu stiam cum sa mai scap de ea. Momentan, urmez o dieta personalizata recomandata de medicul nutritionist si iau pastile slim&fit ca aveam neaparata nevoie de un adjuvant in lupta cu kilogramele, dar sunt multumita. Fac cat de mult sport pot, eu am renuntat la abdomene si alerg prin parc. Burta mea mai are pana sa dispara, dar macar da semne de slabire.

    1
    0

  • dinu florina pe 16 Aug 2011, 23:33
    vreau sa slabesc la burtica

    am 1.58 si 52 kg inainte avea pana sa raman gravida 48 kg ma simteam altfel.Ce ma obsedeaza este burta care zici ca sunt gravida in 4 luni . daca ar da rezultat cu apa fiarta ar fi super ca abdomene fac dar nu ma ajuta. O sa incerc. DAK M AVETI ALTE SFATURI ............

    0
    1

  • amalia pe 6 Iul 2011, 11:28
    vreau sa slabesc

    supa de varza te ajuta foarte mult sa slabesti.eu am incercat dar fara sa ma tin prea mult de ea,si va pot spune ca da rezultate.dar sa nu beti mai mult de 14 zile.intrerupeti o perioada si o luati de la capat.multa bafta!!

    2
    2

  • Ana pe 11 Aug 2010, 15:23
    slabire

    Eu am nascut acum sase luni de zile. Am ramas dupa nastere cu 78 kg la 1.63 ... superb, nu?! Insa o data ce nu am mai avut lapte pt bebe (la san), am inceput "regimul" .... nu este o dieta, nu se bazeaza pe pastile, pe care le consider o mare aberatie (mai putin ceaiurile) si nici pe vreun soi de ceai, pe care sa dau cate 1 milion. Am inceput doar sa mananc fff putin. Atat. Din portia mea normala, sa zicem o farfurie, am taiat si am ajuns la un sfert de farfurie, deci un sfert din portia mea de dinainte. Si seara doar un fruct sau un pahar cu lapte rece (1,5% grasime). Am reusit sa slabesc in cinci luni de zile 25 kg!!! si nu m-am infometat, nu am luat repet, pastile, nici ceaiuri "miraculoase" pentru categoria "naivi". Spor mult si nu mai dati banii pe produse "minune" sau pe la nutritionisti. Nutritionistii sunt pentru cei obezi, care mananca f mult si care au deci peste 20 kg in plus pentru inaltimea lor. Pentru cei doar supraponderali, adica pt cei care se situeaza undeva intre 5 si 10 kg peste, nutritionistul nu poate face nimic. Am fost la trei nutritionisti inainte de a ramane insarcinata, avand vreo 13 kg in plus. Si nimic! Tinand o anumita dieta slabesti doar daca esti obisnuit sa mananci mult si de toate. Daca esti o persoana ca si mine, care intotdeauna a mancat putin, si fara dulciuri si prajeli sau mancat seara, si care are ghinionul de retine apa multa, la revedere diete! Deci, nu uitati, fiecare "regim" sau pur si simplu procedura de remodelare corporala se bazeaza pe anumite categorii de persoane, varsta, MOD DE VIATA, greutate. kilograme IN PLUS! Mancati mai putin si ceva miscare. Atat!

    0
    0

  • alexadra pe 4 Aug 2010, 22:20
    vreau sa slabesc :((

    buna felelor....chiar e eficienta..chestia k apa calda ?as vrea si eu sa incerc. dar ..nuj daca va tine..pup.ast raspuns :*

    5
    1

  • gaby pe 18 Iul 2010, 23:41
    vreau sa slabesc

    as dori adresa dr morar,numarul de tel si cit costa acel sirop miraculos....multumesc

    1
    0

  • Cret Angela pe 6 Apr 2010, 19:07
    buna

    as dori si eu adresa cabinetului doctorului catalin morar si un nr de telefon al acestuia. multumesc frumos

    0
    0

  • ela1979 pe 15 Mar 2010, 19:29
    pt Ioana

    am sa incerc sa beau apa calda dimineata sa vad daca tine. Am sa-ti mai scriu.

    0
    0

  • ioana pe 20 Feb 2010, 05:10
    Sfat pentru slabit!

    Ce-a mai sigura,naturala si usoara cale de a slabi…sunt aici ca sa dau un sfat pt toate mamicile,sau fetele care vor sa piearda din greutate.De 5 ani am prieten chinez si va pot asigura ca ce va voi spune acum este adevarat,sincera sa fiu eu niciodata nu am avut aceasta problema,din contra imi doresc sa ma ingras dar nu pot,in fine sa trecem la subiect…in fiecare dimineata cand va treziti fierbeti apa si beti o cana sau un pahar mai mare cat de calda o puteti suporta,da,nu este o gluma,prima data nu o sa va placa,a doua asa si asa,iar dupa a treia oara o sa va obisnuiti si dupa un timp o sa realizati ca pierdeti din greutate,iar pentru mamici cu atat mai bine deoarece prima data cand incepe sa actioneze este la burtica…incercati,nu aveti ce pierde si sa va dau un sfat:nu tineti niciodata dieta chiar daca este recomandata de medic,ca atunci cand o s-o opriti sau o sa mancati ceva cat de putin,o sa se depuna tot,chiar si apa o sa va ingrase…incercati cu apa fierbinte fara nimic,fara zahar,doar apa si nu o sa va vina sa credeti,o sa slabiti si o sa va curata-ti si organismul in acelasi timp.Mult noroc si dati mai departe sfatul,pupici si sa fiti cum va doriti! P.S mai as avea un sfat nu tine-ti regim,doar ca atunci cand mancati opriti-va inainte sa va simti-ti satui,nici sa va fie foame,doar sa aveti senzatia ca ati mai maca ceva.

    0
    1

  • alexandra pe 11 Oct 2009, 13:47
    slabire

    Buna si eu acum 3-4 luni aveam cam 69 de kg la 1.63 ..acum am 59-60 ..pot sa va spun ca am mancat de 4-5 ori pe zi ...dimineata mai mult ....seara daca nu imi era foame nu mancam ..adica pe la 7 ...si mult mult sport adica biicleta mai ales daca duminica cam 3-4 ore ...tae bo ...abdomene ...si innot ...bine o poti lua incet ca inainte nu puteam sa fac nici 20 de abdomene acum fac cate 500 sper sa va fie de folos ..p.s mai vreau sa slabesc ... sa ajung la 52-53 de kg ...

    0
    0

  • alina pe 10 Oct 2009, 22:14
    ajutatima sa slabesc

    buna fetelor ati putea sa ma ajutati sa slabesc si ieu dar nustiu cum sa slabesc ca nu prea am ambitie sa ma aoâptin de la mincare am 2 fete minunate si trebuie sa le gatesc si maninc si ieu cu iele ca stiti cum ie cu copii am24 ani am 1 metru 51 inaltime si69 de kl va rog sa ma ajutati din suflet

    2
    1

  • Aura pe 1 Oct 2009, 10:43
    parere

    pot sa va spun ca eu una am incercat sa includ pepenele rosu sau galben in diete pentru slabit si intradevar are efect numai ca eu dimineata mincam numai un iaurt si pepene rosu, la ameaza mincam o mincare usoara, o supa si niste legume careva, in cursul zilei ceai verde (1-2 cani), si seara dupa sala iarasi pepene rosu sau galben (mincam atit de cit imi era pofta) si nimic altceva. Si intr-adevar are efect. Am exclus piinea, dulciurile (poate imi permiteam cite o ciocolata mica fiindca oricum imi venea pofta nebuna si nu putem sa ma dezic total deoarece ciocolatele sunt slabiciunea mea). Asta e tot, acum se cam finiseaza sezonul lor si va fi greu de gasit si vor fi cam scumpi dar eu cred ca pepenele poate fi inlocuit cu un altcareva fruct (mere, pere s.a.).

    0
    0

  • cristina pe 4 Sep 2009, 20:40
    dieta

    eu una ma bucur ca nu intampin probleme de acest gen.eu imi mentin greutatea facand multa treaba prin casa,mai merg la tara la bunici,in special la munca de la camp si incerc pe cat posibil sa mananc totul pe bunul plac,dar gatit de mine,fara E-uri,coloranti,conservanti,etc si dupa fiecare masa,chiar mai des nu lipsesc fructele,in special de sezon.(mai bine de 1kg/zi)nici macar calulita nu am....si am uitat sa va spun ca dansez!la fel,singura prin casa,orce gen in functie de starea de spirit si ajuta chiar si la psihic.bafta!

    4
    0

  • iuliana pe 9 Aug 2009, 16:48
    am slabit cu aj dr morar

    Eu am slabit cu ajutorul unui medic nutritionist,acesta are la cabinetul dansului un sirop din plante de la care am slabit 15 kg intr-o luna si 2 saptamani,ma simt minunat.Acest sirop este adus din Canada ,este singurul produs natural care da rezultate.da rezultate foarte bune,cine doreste sa slabeasca sa apeleze cu incredere la dansul si siropul acestuia,eu va las adresa doctorului de mail: dr_catalinmoraru@yahoo.com

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod