Optiuni pentru masa de panz

Friptura de vita cu macris (2 portii) Ingrediente

200 g carne slaba de vita
1/3 ceasca ardei rosu tocat
1/3 ceapa verde tocata
2 linguri miez de paine uscat
2 linguri sos hoisin
1 lingura ghimbir tocat
1 1/2 lingura ulei de canola
2 legaturi de macris de balta
1/4 ceasca sherry sec

Mod de preparare

  • amesteca carnea cu ardeiul, ceapa, miezul de paine, 1 lingura de sos hoisin, ghimbirul intr-un vas de marime medie;
  • taie carnea in doua bucati si prajeste-o folosind o tigaie cu gratar;
  • unge bucatile de carne cu 1/2 lingurita de ulei;
  • frige bucatile de carne timp de aproximativ 4 minute pe fiecare parte;
  • intre timp, incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie si adauga macrisul;
  • se tine pe foc timp de 1-3 minute, mestecand;
  • aseaza macrisul pe doua platouri;
  • adauga in tigaie ceasca de sherry si 1 lingura de sos hoisin;
  • mesteca timp de de aproximativ 1 minut;
  • carnea se serveste peste macris, adaugandu-se peste sosul cu sherry.

Informatii nutritionale (1 portie): 302 calorii; 13 g grasimi (4 g saturate, 6 g monosaturate); 56 mg colesterol; 17 g carbohidrati; 21 g proteine; 2 g proteine; 2 g fibre; 391 mg sodiu; 611 mg potasiu; 12% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C; 70% din necesarul zilnic recomandat de vitamina A; 27 din necesarul zilnic recomandat de zinc; 17% din necesarul zilnic recomandat de  potasiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod