Optiuni pentru masa de panz

Prajitura cu ciocolata si branza (16 portii) Ingrediente

Blat:
1 lingura zahar brun
1 lingura ulei de canola
1 lingurita de cafea instant granule dizolvata in 2 lingurite de apa fierbinte
1 ceasca biscuiti de ciocolata, sfaramati (aprox. 20 biscuiti)
Crema:
3 cesti branza de vaca
1 1/2 ceasca crema de branza semidegresata
1 ceasca zahar brun bucatele
1/2 ceasca zahar granulat
3/4 ceasca pudra de cacao
1/4 ceasca amidon de porumb
1 ou
2 albusuri
1 lingurita de cafea instant granule dizolvata in 2 lingurite de apa fierbinte
2 lingurite esenta de vanilie
1/4 lingurita sare
56 g ciocolata amaruie, topita

Mod de preparare

  • aprinde cuptorul;
  • pune un ibric cu apa la incalzit pentru baia de apa;
  • inveleste tava cu foita metalica;
  • Blat:
  • amesteca biscuitii, zaharul, uleiul si cafeaua intr-un vas mic cu ajutorul unei furculite;
  • intinde aceasta compozitie pe tava;
  • Crema:
  • foloseste un blender pentru a obtine din branza de vaca o crema;
  • adauga in blender crema de branza, zaharul brun, zaharul granulat, cacao si amidonul;
  • dupa ce se  obtine o compozitie cremoasa, adauga oul, albusurile, cafeaua, vanilia, sarea si ciocolata;
  • toarna aceasta crema peste tava cu amestecul de biscuiti;
  • aseaza tava intr-un vas care sa contina apa fierbinte, astfel incat apa sa ajunga la 1,30 cm din nivelul tavii;
  • aseaza tava in cuptor si lasa aproximativ 50 de minute, pana cand pe margini este coapta, dar in mijloc inca este cremoasa;
  • stinge cuptorul;
  • cu ajutorul unui cutit, dezlipeste marginile prajiturii;
  • lasa prajitura in cuptor (fara foc), cu usa intredeschisa, timp de o ora;
  • indeparteaza tava din vasul cu apa;
  • lasa la racit timp de 2 ore si pune-o la frigider, neacoperita, pana se raceste foarte bine.

Informatii nutritionale (1 portie): 228 calorii; 8 g grasimi (4 g saturate, 2 g monosaturate); 27 mg colesterol; 33 g carbohidrati; 10 g proteine; 2 g fibre; 310 mg sodiu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod