Dr. Oz: 4 paşi pe care să-i urmezi ca să-ţi recapeţi silueta de altădată

Soluţii care te ajută la slăbit există peste tot, însă depinde şi de eficienţa acestora pe termen lung. Învaţă de la celebrul Dr. Oz şi instructorul de fitness Shaun T cum poţi să-ţi recapeţi silueta de altădată, fără să ţii cură de slăbire!

"Nu curele de slăbire te vor ajuta să slăbeşti şi să te menţii la greutatea dorită. Dacă începi o cură de slăbire este logic că te aştepţi să o şi termini la un moment dat, prin urmare kilogramele vor reveni. Cheia constă în schimbările pe care le faci în stilul tău de viaţă şi într-un program de exerciţii fizice care dau rezultate încă din prima lună", explică instructorul de fitness Shaun T.

în cadrul emisiunii "The Dr. Oz Show".


Regulile propuse de celebrul instructor vizează schimbări pe care trebuie să le faci în legătură cu modul tău de a te hrăni, cât şi 15 minute de exerciţii zilnice, dar care nu necesită aparate de ultimă generaţie.

Contează ceea ce mănânci, dar şi momentul în care consumi acele alimente. Chiar dacă ai impresia că te îngraşi atunci când mănânci mult, se pare că mai rău îţi faci atunci când te infometezi şi nu ai mesele regulate pe parcursul zilei.

Aşa că este cazul să te organizezi şi să urmezi cele 4 reguli de bază propuse de Dr. Oz şi instructorul de fitness Shaun T.:

1 din 5

1. Consumă carbohidraţi dimineaţa

Micul dejun trebuie să îi asigure energie organismului. Potrivit celebrului instructor de fitness, carbohidraţii oferă un nivel ridicat de energie şi trebuie să fie consumaţi la micul dejun, deoarece în a doua jumătate a zilei necesităţile orrganismul scad şi el va stoca acei carbohidraţi sub formă de grăsime. Această regulă trebuie să o aplici şi în cazul gustărilor, evitând la carbohidraţii între masa de prânz şi cină.

De asemenea, este foarte important să ai trei mese principale pe parcursul zilei şi două gustări uşoare între ele. Mesele principale şi gustările trebuie în aşa fel organizate, încât să mănânci la fiecare trei ore. Astfel, specialistul oferă un exemplu de meniu ca să ştii cum trebuie structurate mesele:

Micul dejun

Trebuie să conţină 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi (600 calorii), adică:

  • 1 felie de pâine din făină integrală cu 2 linguri de unt de arahide natural;
  • 5 albuşuri de ou cu o jumătate de cană de ardei roşu tocat mărunt;
  • 3 felii de şuncă slabă de curcan.

Masa de prânz

Trebuie să conţină 25% carbohidraţi, 45% proteine şi 30% grăsimi (450 calorii), adică:

  • 1 felie de pâine integrală cu câteva felii de friptură de vită;
  • 1/2 lingură sos alb cu iaurt, smântână şi verdeţuri;
  • 3-4 biscuiţi din făină integrală;
  • 140 de grame de iaurt grecesc.

Masa de seară

Trebuie să conţină 15% carbohidraţi, 55% proteine şi 30% grăsimi (350 calorii), adică:

  • salată de spanac cu o jumătate de cească de tofu şi 1 lingură de oţet balsamic;
  • 1/2 cană zucchini sau dovlecel fiert la abur;
  • 1/2 cană sparanghel preparat la abur;
  • 1 file de somon preparat la grătar sau cuptor.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • copaciu_simina pe 22 Feb 2012, 15:14
    un corp sanatos

    un stil de viata sanatos nu inseamna sa te privezi de ceva,ci inseamna sa mananci cate putin din fiecare,cu cat slabesti mai repede cu atat se pune mai usor inapoi...daca nu adoptam pana la urma o alimentatie corecta, trebuie sa tinem dieta toata viata:)

    6
    0

  • irina pe 21 Feb 2012, 06:35
    diete

    asta nu pare a fi dieta...pare a fi un stil de viata...stilul meu de viata...mananc orice...dar in portii mici....nu consum sucuri carbogazoase sau zahar...insa avem nevoie de carbohidrati....mare nevoie....si nu avem nevoie de pastile....eu am slabit 10 kg intr-un an....si sincer mi se pare ok....ca intr-un an....si nu intr-o luna...pentru ca ghiciti ce? nu am mai pus la loc nici macar un gram! ma mentin asa!

    20
    0

  • DariaMih pe 21 Feb 2012, 01:01
    Fara carbohidrati si zahar

    Suna foarte bine aceasta propunere de dieta. Eu momentan, insa, am schimbat dieta de la una bazata pe fructe si legume, la una fara carbohidrati si zahar. SUnt foarte incantata de alegere caci am slabit mult mai bine. Pe langa dieta merg la fitnezz saptamanal si iau pastilele slim&fit care sunt 100% naturale.

    3
    20

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod