Dietă. 5 gustări care-ţi dau energie după-amiaza

Iaurtul grecesc amestecat cu fructe de pădure de sezon este o combinaţie sănătoasă de proteine şi carbohidraţi buni. Descoperă şi alte asocieri inspirate!
După masa de prânz începi să pierzi din energia cu care ai ajuns dimineaţa la muncă? Ca să previi acest lucru trebuie să optezi pentru un meniu sănătos, fără să exagerezi cu porţiile şi să iei o gustare energizantă la un interval de 2 ore după ce ai mâncat.

Experţii cred că de vină ar fi glicemia care scade, precum şi temperatura corpului. Stările de moleşeală şi lipsa puterii de concentrare pot să fie depăşite mai degrabă cu gustări sănătoase decât cu cafea şi băuturi energizante.
Pentru ca o gustare să-ţi confere energie trebuie să conţină grăsimi sănătoase, proteine şi carbohidraţi complecşi.


Iată cinci dintre cele mai bune opţiuni:

1. Iaurt grecesc cu fructe


Iaurtul grecesc are cu 40% mai puţine zaharuri şi de două ori mai multe proteine în comparaţie cu iaurtul obişnuit. De aceea este un produs potrivit pentru micul dejun, dar şi pentru o gustare. Amestecă-l cu câteva nuci şi fructele preferate pentru a obţine o gustare energizantă.


2. Ciocolată cu seminţe de chia


Dacă ai poftă de ciocolată după-amiază, această combinaţie este cea mai bună pentru a-ţi ridica nivelul de energie. Optează pentru 2-3 pătrăţele de ciocolată neagră cu peste 70% cacao şi o linguriţă de seminţe de chia pe care le poţi pune în apă cu lămâie, dacă nu le poţi consuma ca atare.
Cicolata conţine teobromină care stimulează creierul şi se combină de minune cu proteinele şi grăsimile sănătoase din seminţele de chia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod