Cinci schimbari in dieta care vor face minuni pentru silueta

Nu cred ca mai este nevoie sa ne referim in mod expres la acest lucru: toate femeile isi doresc sa aiba o silueta cat mai armonioasa, de preferat sa nu mai acumuleze in greutate si ideal... sa nu depuna nici un efort pentru aceasta! La prima vedere pare cel putin utopic, si mai ca ne-am aduce aminte de "Povestea lenesului" a lui Ion Creanga...

Interesant este insa faptul ca norocul poate fi de partea noastra si avem posibilitatea sa ne indeplinim obiectivul fara ca pentru aceasta sa fie nevoie sa mergem neaparat la sala de fitness. Tot ceea ce vei avea de facut va fi sa operezi cateva schimbari in regimul tau alimentar. Sa vedem in ce vor consta acestea...

Iata o schimbare care te-ar putea surprinde in prima instanta: elimina sucurile de fructe din alimentatia zilnica.
Este adevarat ca prin procesare, acestea nu isi pierd proprietatile nutritive, insa numarul de calorii acumulate va fi direct proportional. Asadar, exceptand situatia in care vrei sa castigi in greutate, mananca fructele, nu le mai bea. Renunta la un pahar de suc si vei avea cu 150 de calorii mai putin.

Renunta la ulei. Uleiul de masline este cu siguranta de preferat maionezei sau numeroaselor (si bogatelor in calorii) dressing-uri pentru salata, insa n-ar trebui sa te bazezi pe acest lucru. Este mai sanatos, dar in ceea ce priveste numarul de calorii, nu se poate spune ca ar fi vreo diferenta semnificativa. Poti recurge la urmatorul procedeu: in loc de a pune in salata patru lingurite de ulei de masline, pune numai doua si adauga jumatate de ceasca de otet balsamic.
Tocmai ai eliminat alte 240 de calorii.

Oare mai este necesar sa-ti spun cat de nociva este maioneza si cat de nepotrivita cu imaginea unei siluete fine? Da, asa ma gandeam si eu. Interesant este faptul ca n-ar fi deloc dificil sa o eliminam din alimentatia zilnica, pentru ca exista multe mijloace prin care o putem evita. Dar nu si daca in pauza de pranz dam fuga la fast food. Stiu ca produsele de acest gen pot fi foarte apetisante, insa argumentul caloriilor ramane in continuare imbatabil: fiecare lingurita de maioneza in minus echivaleaza cu 110 calorii.

Sa traiasca fibrele... si aportul lor esential in organism, care din fericire nu echivaleaza cu vreo contributie in ceea ce priveste numarul de calorii.
Niciodata nu se poate spune ca am manca prea multe radacinoase si legume cu frunze verzi. O cana de pastai contine de exemplu mai putin de 40 de calorii. Axeaza-te pe mere verzi, morcovi, spanac, telina, ciuperci, ridichi si broccoli. Le poti gati in aburi, nu-si vor pierde proprietatile nutritive si nu exista restrictii in ceea ce priveste cantitatea, pentru ca numarul de calorii este cu totul nesemnificativ.

Cea din urma regula este si cea mai importanta (adica nu trebuie incalcata niciodata, indiferent de circumstante): elimina complet prajelile. Un sfert de pui la rotisor, de exemplu, are "numai" 250 de calorii. In contrapartida, un piept de pui pregatit pe gratar are numai 130 de calorii.

Daca vei face un calcul simplu, vei ajunge la suma de 620 de calorii pe care tocmai le-ai eliminat, si nu se poate spune ca ai fi suferit de mari privatiuni.
Acum, daca vei reusi sa le transformi intr-un obicei, vei pierde in greutate in mod natural, aproape fara sa-ti dai seama.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod