Ce este o fantasma?

O fantasma este o reprezentatie mentala la care se adauga o imagine. De ce apar ele? Pentru a imbogati realitatea sexuala, a aduce si a prelungi dorinta si starea de excitatie...
O fantasma este o reprezentatie mentala la care se adauga o imagine. De ce apar ele? Pentru a imbogati realitatea sexuala, a aduce si a prelungi dorinta si starea de excitatie, in asteptarea orgasmului, pentru a compensa lipsurile, pentru a ne pipera viata cotidiana...

O mica precizare: nu toate fantasmele sunt de ordin sexual. Putem la fel de bine sa visam la vacante sau la viata pe care o vom avea peste 20 de ani.

Nu te speria insa: ele sunt naturale. Provin din activitatea noastra fizica si psihica. Apar pentru prima data intre varsta de 11 si 20 de ani si au loc pana la prima experianta sexuala, fie ca este vorba de una reala, fie ca este vorba de masturbare.

Altii insa se pot confrunta pentru prima data cu o fantasma mult mai devreme de 11 ani sau dimpotriva atunci cand sunt deja adulti.

Sa ai fantasme este un semn al unui echilibru erotic si psiho-afectiv. In vis, fantasmele despre lucruri interzise sau anormale (cum ar fi incestul, pedofilia, sado-masochismul, fetisismul, excitatia provocata de excremente, etc.) pot sa fie semnalul unei dereglari psihologice. Ele necesita consultarea unui specialist.

Si inca o precizare importanta: daca exista fantezii pe termen lung, scenariul, cadrul si personajele sunt diferite pentru fiecare persoana. Interpretarea lor poate fi facuta doar cunoscand trecutul fiecarei persoane, din copilarie si pana in prezent.

Cine are fantezii?
Sa vorbesti sau nu despre fanteziile tale?
Liftul: gustul riscului!
Pornografia reduce fanteziile
Sexul in trei, un truc al barbatilor!
Sa trecem sau nu la atac?
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • primavera pe 14 Sep 2010, 11:36
    fantezie

    eu am fantezii cu Michael Jackson,insa nu neaparat sexuale,insa am si din acestea...mi se pare cel mai sexi barbat si chiar daca el nu mai este printre noi,eu il doresc intr-un mod dureros,as putea spune...credeti ca sunt nebuna?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod