Fetita sau baietel?

Intotdeauna am stat prost la capitolul asta: n-am stiut ce sa-mi doresc. Imi doream un copil si stiam ca il pot avea in doua variante: copil-fetita sau copil-baiat, dar nu am putut sa aleg una din ele pe care sa o prefer.

Intotdeauna am stat prost la capitolul asta: n-am stiut ce sa-mi doresc. Imi doream un copil si stiam ca il pot avea in doua variante: copil-fetita sau copil-baiat, dar nu am putut sa aleg una din ele pe care sa o prefer. El si-a dorit o fetita: sa o faca printesa, sa o imbrace in cele mai frumoase rochite, sa o invete cum sa se comporte cu baietii. Din planurile lui intelegeam ca n-ar avea nevoie de mama decat daca ar trebui sa o alapteze.

Un singur lucru am stiut (de la 19 ani): ca daca voi avea un baiat il voi boteza Matei. Spre deosebire de mine, el a stiut cum o va boteza pe fetita: Olenka (nume cu care nu am fost de acord, dar in ceea ce priveste numele e o alta poveste).

Unele femei spun ca au simtit si ca stiau dinainte ce sex va avea copilul lor.

Eu cred ca am fost o femeie mai ciudata sau ca bebelusul meu a avut ceva... dar nu am simtit nimic. Cred ca numai cele care isi doresc neaparat fetita/baiat incep sa simta. In cazul meu, daca nici eu nu stiam ce imi doresc, nici corpul meu n-a fost in stare sa ma dirijeze in vreo directie.

Siiiii.... e BAIAT!!!!

Toti cunoscutii ma intrebau ce vreau. Chiar nu am avut nicio preferinta. Chiar nu m-am putut decide. Daca ar fi fost dupa mine as fi asteptat si as fi avut o surpriza la nastere. Si, in afara de asta, ma gandesc la doctor: adica ma asista la nastere, e atent la ce se intampla, ma ajuta, dar, imediat dupa ce iese bebelusul treaba lui se termina, nu mai am nevoie de el.

In schimb, daca n-as sti sexul ar mai avea ceva in plus de facut, ar face el anuntul: "Aveti un baietel!" sau "Aveti o fetita!"

Ei bine, rolul acesta i-a revenit unui ecografist, la ecografia morfofetala. Ne-am dus amandoi, ne tremurau barbiile ca la prima proba de la examenul de bacalaureat. Eu intinsa pe masa, el in picioare la capul meu, in fata noastra - monitorul. Pe monitor - imagini... bebe... era agitat. Noi ranjind (ar suna mai bine "zambind", dar era chiar ranjet) cu ochii in monitor ne tineam de mana.

Doctorul: "Stiti ce e?"
Noi (cu ochii in monitor): "Nu"
Doctorul (razand): "Cum sa nu stiti? Se poate?"
Noi (cu ochii tot in monitor): .......

(eu gandind): "Cred ca trebuia sa simt, deci nu e doar o vorba din popor..."

(Ce se intampla pe monitor? Apare o sageata, la cateva secunde vedem scris in dreptul sagetii "CUC". Sa nu va ganditi ca am crezut ca e vreun termen medical, ca stiam ca nu e, dar am fost convinsa ca e o prescurtare (un sistem stenografic al medicilor). Am percutat foarte tarziu... nu numai eu, ci si el. Am si tras o concluzie din asta: doza de perspicacitate este distribuita in mod egal intre femeie si barbat.)

Doctorul: "Cum il cheama?"
Noi (cu ochii mari si tot in monitor): “Maa”...
eu: “-tei”, el: “-teo”.

Doctorul: "Mateo"

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod