Dinții copiilor pot fi îndreptați începând de la vârsta de 6 ani

Dr. Laura Mocanu recomandă folosirea aparatelor dentare de la o vârstă cât mai mică, pentru corectarea timpurie a anomaliilor


Și în cazul aparatelor fixe există însă numeroase opțiuni, chiar dacă nu la fel de spectaculoase. Aparatele fixe constau în lipirea unor plăcuțe pe suprafața externă a dinților, numite braketi, prin intermediul cărora, cu ajutorul unor arcuri și elastice se pot face mișcări mult mai ample ale poziției dinților. ”În cazul aparatelor fixe, aceste elastice sunt modalitatea de personalizare.

Există elastice colorate în peste 30 de nuanțe, unele au formă de floricele, altele au urechiușe, fundițe etc, pentru care copiii pot opta după preferințe. Adulții, în schimb, le preferă pe cele incolore, pentru că le doresc cât mai puțin vizibile”, a mai spus dr. Laura Mocanu.

Pierderea aparatelor e principala problemă

Nu e greu să convingi copilul să poarte aparatul mobil, ci să aibă grijă de el atunci când îl scoate. Aceasta ar însemna ca aparatul să fie pus imediat în cutia lui, fără să atingă alte lucruri, însă mulți dintre copii sau părinții lor uită cutiuțele acasă atunci când ies undeva la masă, de exemplu.

”S-a întâmplat de nenumărate ori ca părinții să-și îndemne copiii să pună aparatele într-un șervețel, pe masa de la restaurant, iar acestea să fie luate și aruncate, nemaiputând fi recuperate. În astfel de situații, părinți suportă cheltuiala pentru realizarea unui nou aparat”, explică medicul specialist.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod