Vacanta in familie

Cand ne referim la vacanta de familie ne imaginam o masina cu bancheta din spate plina de copii nerabdatori si galagiosi care ne intreaba din cinci in cinci minute...

Cand ne referim la vacanta de familie ne imaginam o masina cu bancheta din spate plina de copii nerabdatori si galagiosi care ne intreaba din cinci in cinci minute daca am ajuns si/sau daca mai avem mult.

Fie ca sunt frati, veri sau doar prieteni, ca au varste apropiate sau nu, copiii se cearta si se impaca de mai multe ori in aceeasi zi si pot transforma o vacanta intr-un vis sau intr-un cosmar.

Indiferent daca pleci cu masina, cu trenul, cu avionul sau cu autocarul, succesul vacantei tale impreuna cu copiii depinde de timpul pe care il petreceti planuind vacanta si de inspiratia cu care raspundeti la momentele neprevazute de pe parcursul acesteia. Iata cateva sfaturi despre ce puteti face pentru a petrece o vacanta perfecta alaturi de copii.

Calculeaza-ti cu grija bugetul

Cand se pune problema de vacante cu toata familia, calitatea este mai importanta decat cantitatea.

In loc sa cauti sa te descurci cu banii pe intreaga perioada a sejurului mai bine decide-te cati bani ai de cheltuit si apoi alege destinatia si numarul de zile petrecute acolo.

Implica-i pe copii in planificarea vacantei

Discuta cu copiii despre alegerea pe care o faci, cere-le parerea si implica-i in discutiile despre buget. Pentru a nu avea surprize si a nu ii dezamagi refuzandu-le anumite capricii in vacanta, explica-le cat costa cazarea la hotel, o masa la restaurant sau o zi intr-un parc de distractii.

Ar fi interesant sa le propui copiilor, daca varsta le permite, sa se ocupe ei de buget. E posibil ca aceasta responsabilitate sa-i faca mai economi decat te astepti sau ca dorinta lor de a vizita un parc tematic sau de a incerca parasailing-ul anul acesta sa-i faca sa reduca din alte cheltuieli pentru a-si indeplini visul.

Verificati ce discounturi puteti primi pentru copii

Chiar daca nu ti se spune din start, nu uita sa intrebi mereu hotelierii sau agentii de turism ce discounturi pot primi copii.
De cele mai multe ori, copiii sub 2 ani nu platesc nici bilet de avion, nici cazare, nici masa, iar in multe hoteluri copiii sub 7 ani au gratuitati.

De multe ori se ofera discounturi si copiilor sub 12 sau 14 ani, peste aceasta varsta copiii platind tarife de adulti. Verificati daca exista locuri de joaca pentru copii sau programe speciale pentru divertismentul acestora. Multe hotelui ofera, pe langa aceste facilitati si servicii de babysitting.

Calatoriti in grup

Vacantele impreuna cu alte familii cu copii pot reduce costurile si sunt cu mult mai interesante, atat pentru adulti cat si pentru copii. In timp ce copiii au cu cine sa se joace, adultii pot castiga timp pentru ei. Daca nu partici la jocurile lor puteti supraveghea pe rand copii si vei fi mult mai linistita. De asemenea, puteti lua si bona cu tine pentru a va putea bucura din plin de fiecare clipa de vacanta, nefiind astfel conditionati de nimic.

Bucurati-va de natura

Iarna nimic nu este mai placut pentru copii decat joaca prin zapada, cu saniuta, bulgarii sau oamenii de zapada.
Bucura-te alaturi de copiii tai participand la jocurile lor sau invata-i sa practice diverse sporturi de iarna care iti plac si tie.

O excursie cu sania trasa de cai poate fi interesanta sau amuzanta pentru copii si romantica pentru tine. Invata copii sa priveasca si sa se bucure de minunile pe care ni le ofera natura.

Nemuritoarele povesti

Aminteste-ti sau inventeaza cateva povesti din vacantele tale anterioare si de cand erai copil. Povestile de orice fel, sunt perfecte atat in momentele amenintate de plictiseala cat si inainte de culcare. Copii vor fi foarte incantati iar tu te veti simti mai aproape de varsta copilariei si de sufletelul lor.

Le poti stimula imaginatia provocandu-i sa creeze povesti pe diverse teme sau sa continue povestea pe care ai inceput-o tu. Aminteste-ti ce iti placea sau ce iti doreai de la o vacanta cand erai mica.

Lasa copilul din tine sa iasa la suprafata si sa se distreze alaturi de copiii tai. Nimic nu se poate compara cu o vacanta reusita in familie!

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 15 Ian 2011, 17:25
    hihi

    M-am inscris si eu acum, merci pentru indiciu fetelor, sper sa nu va suparati ca v-o iau inainte si castig:D

    0
    0

  • Stefania pe 15 Ian 2011, 00:31
    ...

    Cred ca il stiu, cel de pe scrieopoveste. ro? m-am inscris si eu ieri, sper sa fie cu noroc

    0
    0

  • Diana pe 14 Ian 2011, 02:57
    vacanta

    Of cat mi-as dorii o vacanta doar pentru mine si sotul meu.. M-am inscris recent la un concurs de la biotics si sper sa castig o excursie la munte cu sotul meu ca de permis nu ne permitem

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod