Convinge-l sa te ajute la treburile casnice!

Te-ai saturat sa muncesti toata ziua la serviciu, apoi sa ajungi acasa si sa o iei de la capat, cu toate treburile casnice? Este momentul sa faci cateva schimbari! Daca sotul...

Te-ai saturat sa muncesti toata ziua la serviciu, apoi sa ajungi acasa si sa o iei de la capat, cu toate treburile casnice? Este momentul sa faci cateva schimbari!

Daca sotul tau se eschiveaza intotdeauna cand vine vorba de a da o mana de ajutor in casa, iti prezentam cateva sugestii cu ajutorul carora sa-l convingi sa faca mai mult:

Nu il cicali
Cele mai multe dintre noi stiu ca cicaleala nu functioneaza si, totusi, o practica. Psihologii spun ca cei mai multi oameni "blocheaza" informatiile repetitive astfel incat aproape ca nu le mai aud.

Trebuie sa fii putin mai creativa. Este important sa incepeti prin a va cerceta mai intai asteptarile. Ce isi doreste fiecare dintre voi de la relatie si de la convietuirea sub acelasi acoperis. Bineinteles ca totul porneste din copilarie...

Nu te astepta la miracole
Societatea, barbatii, si chiar si femeile s-au obisnuit de sute de ani, ca sexul slab sa faca marea parte a treburilor casnice.

Prin urmare, nu exista o solutie rapida pentru asta.

Poate ca iubitul tau a fost crescut intr-o casa in care femeia facea totul. Mama lui a facut totul pentru el, iar in sinea lui crede ca treburile casnice, ingrijirea copiilor si cumparaturile sunt "treburi de femeie". Deci, nu te enerva - incearca sa-i schimbi conceptiile treptat.

Discutati
Indiferent daca aceasta problema provoaca tot timpul certuri sau te face treptat sa iti pierzi rabdarea, amandoi trebuie sa fiti sinceri cand vine vorba de asteptarile voastre.

Multe femei privesc gatitul si curatenia ca pe metode prin care isi arata dragostea - atat pentru copii, cat si pentru sot.

Daca nu primesc nimic in schimb, ele percep acest comportament ca lipsa de dragoste si respect. De aici si pana la depresie nu mai este decat un mic pas.

Solutia: discutati!

Afla daca se simte amenintat
Daca tu castigi mai mult decat el, se poate simti amenintat si poate crede ca ocupandu-se si de cateva treburi casnice va fi si "mai putin barbat".

Dar chiar si in acest caz nu trebuie sa cedezi, crezand ca ocupandu-te de toate treburile casnice ii vei proteja lui orgoliul. Trebuie sa discutati despre aceasta problema fara a deveni defensivi.

"Dresajul"
O tehnica folosita in drasajul animalelor este utila si in cazul oamenilor. Poate ti se pare ca suna a gluma, dar asta spun psihologii. In loc sa-l bati la cap de fiecare data cand nu face ceva cum trebuie, specialistii recomanda sa inchizi ochii la aceste mici scapari si sa-i lauzi "faptele bune".

Cu timpul, se va obisnui sa faca ce trebuie de dragul recompenselor tale.

Merita incercat!

Nu face totul singura!
Nu-ti pierde niciodata cumpatul si, mai ales, nu te apuca sa faci tu ce nu a facut el. Nu trebuie sa te astepti la perfectiune - scuza cea mai des folosita de barbati pentru a scapa de treburile casnice este: "Nimic din tot ce fac nu iti este pe plac!". Si poate chiar au dreptate. Prin urmare, nu il supraveghea de aproape - lasa-l sa-si faca treaba fara a-l critica. Este valabil si in cazul copiilor.

Sugereaza-i ca va poate imbunatati viata sexuala
Nu inseamna ca trebuie sa ii promiti "recompense sexuale" daca face curat in baie... Povesteste-i doar despre un studiu care a evidentiat faptul ca barbatii care fac treburi casnice au vieti sexuale mai bune si in general, relatii mai fericite. Si este de inteles. Daca toata ziua ai muncit la serviciu, apoi acasa, de unde sa mai ai energie si pentru sex?

Cat de departe am ajuns!
Ca sa iti dai seama cum au evoluat lucrurile, citeste o revista veche, de prin anii '50, in care femeile primeau sfaturi despre cum sa aiba intotdeauna masa pusa, copiii curati, aranjati si totul pus la punct la ora la care ajungea sotul acasa.
S-ar putea sa ti se para amuzant si sa te simti mai bine. Din fericire, lucrurile s-au schimbat. Important este sa nu repetam greselile trecutului, crescandu-ne copiii in ideea ca "mama face tot".

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicu pe 18 Aug 2008, 17:24
    insotesc

    insotesc persoane in delegati posesor permis cat b 0766467887

    0
    0

  • nicu pe 18 Aug 2008, 17:23
    vand

    vand palinca de mere la 20 lei si palinca de prune la 40 lei 0766467887

    0
    0

  • nicu pe 18 Aug 2008, 17:22
    transport

    transport marfa cu masina mica max 500 kg 0766467887

    0
    0

  • nicu pe 18 Aug 2008, 17:21
    execut

    execut lucrari in constructi izolati zugraveli gresie faianta 0766467887

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod