O excursie bine organizata

7. Protejeaza-ti documentele de calatorie si obiectele de valoare, pastrandu-le in containere sau recipiente din plastic, inchise ermetic si rezistente la impact. In acest fel, toate bunurile vor fi pastrate in stare perfecta si toate in acelasi loc!

8. Impacheteaza doar obiecte vestimentare care fac fata cu "demnitate" la spalat, indiferent daca acest lucru se va intampla in masina de spalat sau in chiuveta din camera de hotel... De asemenea, nu lua cu tine haine pe care este foarte posibil sa nu le porti. Incearca sa fii cat mai selectiva posibil, pentru a nu iti ingreuna valizele cu elemente din garderoba pe care nu vei avea ocazia sau placerea sa le imbraci.

Atunci cand iti pregatesti bagajele, nu te gandi sa iei cu tine intreaga casa... Impacheteaza doar lucrurile de care ai nevoie si cateva dintre obiectele care iti bucura viata, cum ar fi un Mp3 player.
Lucrurile pe care le vei folosi frecvent este indicat sa fie la indemana, intr-un rucsac, pentru a facilita accesul. Nu uita sa iei cu tine mai multe baterii sau acumulatori.

9. Ruleaza hainele pe care intentionezi sa le introduci in bagaj. Este un truc care iti va economisi foarte mult timpul si spatiul din geanta de voiaj. Este o operatiune usor de realizat si care iti garanteaza haine mai putin sifonate. Ca atare, la destinatie vei scapa de un stres suplimentar - cel al calcatului...

10. La calatoria cu avionul, laptopul nu trebuie sa stea in acelasi loc cu restul bagajelor - acesta va trebui sa se afle mereu asupra ta. In acest fel, vei impiedica deteriorarea, proasta sa intrebuintare si te vei asigura ca informatiile personale nu vor incapea pe maini straine...

11. O punga de plastic indesata intr-o valiza se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al calatorului! Spre exemplu, pungile sunt de real ajutor pentru a tine hainele murdare separat de cele curate sau pantofii de restul obiectelor din bagaj.
De asemenea, le poti folosi pentru a transporta in perfecta siguranta cosmeticele (sampon, gel de dus), in cazul in care acestea incep sa curga.

12. In timpul calatoriilor, este o adevarata provocare pentru micile aparate electronice, cum ar fi telefoanele mobile, agendele elctronice, Mp3 player-ele etc., sa isi mentina bateria la capacitate maxima de functionare. O solutie este sa optezi pentru acumulatori, asigurandu-te ca ai mereu la indemana un incarcator potrivit.

13. Indiferent de locatia in care te poarta pasii, vacantele inseamna, invariabil, fotografii si amintiri pentru o viata. Ca atare, asigura-te ca ai un card de memorie suplimentar, pe care il poti pastra in aparat, in cazul unor urgente.

14. Avand in vedere faptul ca vei avea asupra ta foarte multe lucruri de valoare, cum ar fi telefonul mobil, aparatul foto, laptopul, bani, bijuterii, este recomandabil sa nu pierzi niciodata din vedere aceste obiecte.
Pe strada, prinde aparatul foto la curea, de incheietura mainii sau tine-l in rucsac. Nu iti lasa bagajele nesupravegheate, chiar daca lipsesti pentru cateva secunde. Roaga o persoana de incredere sa aiba grija si de valizele tale cat timp esti plecata.

Sfaturi:

Discuta cu localnicii.
In cazul in care calatoresti intr-o alta tara, invata cateva cuvinte si fraze de baza in limba respectiva.
Cere sfaturi prietenilor care au fost plecati in aceeasi regiune pe care doresti sa o vizitezi.
Pentru a-ti aminti experienta, nu este nevoie sa cumperi suveniruri cu numele localitatii in care ai fost. In acest scop, pastreaza biletul de avion sau mici obiecte pe care le-ai gasit sau cumparat de acolo.
Incearca mai multe mijloace de transport: autobuz, bicicleta, metrou, taxi, role, patine etc.

La ce sa fii atenta:

Nu cheltui foarte multi bani. Nu este necesar sa calatoresti la clasa business sau sa ai haine de firma pentru a te simti bine in concediu.
Incearca sa te distrezi si sa iti asiguri conditii optime de sedere, acordand atentie bugetului, in egala masura.
Ai grija de tine. Este nemaipomenit sa descoperi si sa vizitezi locatii noi, dar intereseaza-te care sunt destinatiile de care ar trebui sa te feresti.
Nu face niciodata glume despre teroristi, bombe sau prabusiri de avioane atunci cand te afli intr-o aeronava.
Nu te certa si nu intra in conflict cu nici o persoana pe care nu o cunosti foarte bine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod