Un dovleac potrivit pentru Halloween!...

Poti face, la randul tau, un sondaj de opinie printre prichindei. Mai mult decat atat, poti pleca la cumparaturi impreuna cu fetita sau baietelul tau, pentru a fi sigura ca nu vor exista "plangeri" mai tarziu...

Orice culoare decizi ca este mai potrivita, nu uita sa asortezi culoarea dovlecilor, in cazul in care optezi pentru un aranjament format din mai multe "capatani"!

6. Dovlecii care au coaja fina, fara prea multe nervuri, sunt, in general, mai usor de desenat si de "sculptat". Insa coaja cu numeroase nervuri, extrem de scofalcita si zgrunturoasa poate transforma inocentele creatii in elemente de-a dreptul sinistre...
Ceea ce, pana la urma, isi si doresc cei mici!...

7. Asigura-te ca dovleacul va sta in "pozitia regulamentara" o data ce a fost scobit, "sculptat" si asezat pe o suprafata dura! Este un detaliu important, dupa finalizarea operatiunii de "infrumusetare".

In ajutorul acestui lucru iti poate veni si acest sfat: este de preferat sa tai "fundul" dovleacului si sa scoti semintele prin aceasta scobitura - o usoara inclinatie a dovleacului va putea fi corectata daca a fost in prealabil indepartata aceasta extremitate a sa.



8. Inainte de a cumpara dovlecii, asaza-i pe toti cei pe care ai pus ochii pe o suprafata dura sau pe tejgheaua din piata, pentru a vedea daca, impreuna, arata exact asa cum iti doresti.

9. Asigura-te ca dovlecii au macar o parte care arata foarte bine - in cazul in care ii vei aseza in fata usii de la intrare sau pe trepte, acestia isi vor intampina musafirii cu profilul cel mai bun! Daca vor fi folositi ca element de decor central, pe masa, atunci este necesar un plus de precautie - trebuie sa te asiguri ca, din orice unghi i-ai privi, dovlecii arata exceptional!

Sfaturi:

Este preferabil sa cumperi dovlecii din piata, chiar in ziua in care planuiesti sa ii scobesti si sa ii "sculptezi".


Daca decizi sa ii cumperi din timp, depoziteaza-i intr-un loc rece - in frigider, intr-un beci - pana cand tu si prichindeii sunteti gata sa ii impodobiti cu zambete sau fete infricosatoare!

De aici mai departe, nu mai ai de facut nimic altceva decat sa le pui copiilor la dispozitie tone de dulciuri!... Decoratiunile sunt gata, invitatii trebuie sa soseasca... Sa nu uiti sa stingi luminile in casa, pentru a crea atmosfera perfecta, sa iti asezi masca de fantoma si sa ai la indemana numeroase povesti "sperioase"!

Cu aceasta ocazie, iti vei aminti si tu de anii copilariei, cand, chiar daca nu exista Halloween, in tabere mereu se gasea cineva care sa faca glume si sa ii sperie pe ceilalti...

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • rares pe 31 Oct 2009, 20:13
    BAGATI CEVA DESPERE DOVLEGI

    MAI MULTI DOVLEGI PLS

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod