Taticii au nevoie de ajutor!

Mamicile sunt nerabdatoare mai ales atunci cand vine pe lume primul copil.Doresc mereu sa-l protejeze si fara sa-si dea seama ii exclud pe tatici din plan...
Mamicile sunt nerabdatoare mai ales atunci cand vine pe lume primul copil. Doresc mereu sa-l protejeze si fara sa-si dea seama ii exclud pe tatici din plan.

Asa se intampla in majoritatea cuplurilor ce traiesc experiente unice atunci cand inca un membru vine in familia lor. Si tu patesti la fel? Sau vrei sa fii pregatita cand va sosi momentul? Atunci citeste sfaturile si trucurile noastre.

Cat de des sunt exclusi taticii?
Aproape fiecare tanar tatic a fost lasat pe dinafara in primele cateva saptamani. Mamica este cuprinsa de o multime de sentimente si simte nevoia sa-si protejeze excesiv de mult pruncul.

Intr-un final, mamica realizeaza ca si taticul doreste sa fie alaturi de copil, asa ca il lasa se se acomodeze cu el.
Si el va fi la fel de grijuliu ca si mama.

De ce taticii se simt dati laoparte?
Copilul are nevoie in special de mancare. Daca mama a hotarat sa-l alapteze, atunci tatal inevitabil va fi cumva exclus.

Si mamica ar putea avea probleme cu impartirea responsabilitatilor. Timp de 9 luni s-a descurcat singura, iar acum trebuie sa-si lase si partenerul intre ea si micut. Tatal trebuie sa se ofere sa schimbe scutece si hainute si sa o lase pa mama macar 10 minute pe zi sa se odihneasca. Adica sa poata face un dus sau sa bea o cana de cafea fara copil in brate.

Consecintele ivite cand taticul e indepartat
Mamica poate ca nu are nevoie de ajutor in primele cateva zile, dar punem pariu ca daca zilele se transforma in saptamani, iar saptamanile in luni, ea va dori sa aiba pe cineva alaturi, caruia sa-i spuna "Hei, e randul tau".


Iar daca taticul va fi dat laoparte din preajma bebelusului in primele zile, isi va pierde incredera in el si ii va fi mult mai greu sa se acomodeze cu indatoririle de tatic.

Trucuri care te ajuta sa-l apropii pe tatic de bebelus
1. Fa-ti timp pentru el
Sa-ti faci timp pentru el nu inseamna numai sa ai timp pentru sotul tau si pentru micut. Este la fel de important timpul pe care ti-l aloci tie. Sa duci bebelusul in pat atunci cand il hranesti, de exemplu, poate fi mai usor pentru tine, dar il poate da pe tatic laoparte - pana la urma nici mamica si nici copilul nu sunt acolo pentru el.
Daca nu poti lasa bebelusul sa doarma in alta camera, atunci un mic leagan poate sta langa patul vostru.
Asa si tu si el veti petrece timp impreuna.

2. Gaseste modalitati de apropiere
Poate fi simplu: il rogi sa schimbe scutecul copilului dupa ce l-ai hranit - tu pierzi oricum daca nu o faci! Daca alaptezi, atunci incearca sa pui lapte in biberon din cand in cand pentru ca taticul sa se ocupe de hranirea micutului.
Baia este un alt moment in care ai nevoie de el - fiecare dintre voi este agitat atunci cand vine vorba de ora de baie, dar daca il veti imbaia impreuna, va va fi mai usor.

3. Fa un pas inapoi
Nu uita ca si pentru tine a fost greu sa te acomodezi cu rolul de mamica. Practica il va face si pe el sa se descurce mai bine cu micutul. Fa un pas inapoi si lasa-l sa invete!

4.
Contactul piele la piele
Gandeste-te cat de apropiata te simti de partenerul tau atunci cand stati dezbracati unul langa altul. La fel se va simti si micutul vostru. Ofera-i sansa sa vada cat de minunat este sa-i atinga pielea micutului - sa-l imbaieze, sa schimbe scutece, sa se joace, sau chiar sa-l culce pe micut.

Legaturile stranse dintre parinti si copil ii dau acestuia din urma sentimentul de siguranta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod