Street-dance, pentru iubitorii dansului si ai muzicii

Ajuta-ti copilul sa afle mai multe despre libertatea de miscare
Miscare, un grup de prieteni, muzica, totul in aer liber - asta presupune, in mare, street-dance-ul. Acest sport inseamna libertate de miscare, expresivitate si nonconformism.

De cele mai multe ori, miscarile de street dance sunt improvizatii, care incurajeaza interactiunea cu alti dansatori si chiar cu privitorii.

In general, termenul de "street dance" este folosit pentru a descrie dansurile hip hop si funk ce au aparut in Statele Unite in anii '70, astazi evoluand in mai multe stiluri ca breakdance, popping, locking, hip hop new style, house dance si electro dance.

Important de stiut este ca aceste tipuri de dans sunt foarte populare in ziua de astazi, atat ca exercitiu fizic, dar si ca arta si o forma de competitie practicata atat in studiourile de dans, cat si in alte spatii.

Street-dance-ul este un sport care "instiga" la atitudine, sincronizare, incredere in propriile forte, originalitate, diversitate si o dorinta arzatoare de miscare.


Imposibil sa nu fi auzit de CRBL, component al trupei Simplu, care practica street dance, iar din dragoste pentru acest gen de miscare a deschis scoala Big Bounce, special pentru tinerii care vor sa stapaneasca arta dansului modern. "Am infiintat aceasta scoala de dans pentru a demonstra ca oricine poate dansa spectaculos, invatand de la un instructor de dans, intr-o atmosfera destinsa si prieteneasca. Sala de dans este suficient de mare pentru ca 10-12 persoane sa studieze nestingheriti asa ca puteti urma cursurile de dans impreuna cu prietenii sau colegii, antrenamentul fiind si o eficienta si placuta modalitate de a va mentine in forma", spune CRBL.

Un sport pentru micii artisti


Sorina Mladin, multipla campioana nationala la gimnastica ritmica si instructor la Clubul Sportiv Blue Stars 2000, declara: "Street-dance-ul ajuta nu numai la dezvoltarea calitatilor motrice sportive, ci si la socializare, disciplina, fair-play, dezvolta memoria si creativitatea fiecarui copil, dorinta de intrecere si perseverenta. Acest sport dezvolta foarte mult latura artistica a micutilor si ajuta extrem de mult la coordonare, ritm, muzicalitate, ceea ce da o prestanta mai aparte celor care practica".

Varsta la care prichindeii pot incepe sa practice street-dance-ul este de 4-5 ani, pentru ca "este varsta cu cel mai mult curaj si pot invata multe elemente chiar si mai dificile.
Chiar daca la inceput miscarile nu au cum sa fie extraordinare, odata cu trecerea timpului, acestea pot ajunge la perfectiune"
, mai spune Sorina Mladin.

In Romania, cel mai cunoscut concurs de dans pentru trupe, atat pe hip hop, cat si breakdance, este campionatul Hip Hop International Romania. Acesta desemneaza in fiecare an (incepand cu 2010) trupele care reprezinta Romania in Las Vegas la campionatele mondiale, care se desfasoara intre 27 iulie si 1 august. De asemenea, la nivel de licee se organizeaza anual Cupa Liceelor la Street Dance. Anul acesta, liceele din Bucuresti se vor lupta pentru titlul de "liceu campion la street-dance" sambata, 12 iunie la Jet Set Events Hall. Castigatorii locurilor I, II si III din toate judetele participante se vor lupta la Finala Nationala ce are loc duminica, 13 iunie in aceeasi locatie.  

"Sfatul meu de baza, pe care il dau tuturor copiilor, este sa persevereze in ceea ce fac, pentru ca fara continuitate nu poti avea niciun rezultat; nu e neaparat nevoie sa faca marea performanta, dar sa aiba continuitate in activitatea aleasa", mai spune instructorul Sorina Mladin.

Echipamentul necesar pentru street dance trebuie sa fie lejer, comod la fel ca si incaltamintea (de preferat adidasi speciali de dans).
Un abonament lunar de 8-12 sedinte costa intre 150-170 ron.

Iata cateva cluburi unde copiii pot invata miscari de street-dance:


Clubul Sportiv Blue Stars 2000

Adresa: Strada Istriei nr.1, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 0723.516.059; 0723.211.428
E-mail: anamariaradu79@yahoo.com; sorinamladin@yahoo.com


Scoala de street dance Living Dance


E-mail: cursuri.streetdance@yahoo.com
Telefon: +40726.654.529
Yahoo ID: streetdance2010


StreetBeat Dance School

Telefon: 0728.446.416
E-mail: receptie@onebeat.ro
Yahoo Messenger ID: "onebeatdance"
Adresa sala de dans: Calea Vitan 23 C, demisol, sector 3, Bucuresti (in cladirea Vitan Center - intrarea prin parcare)
Adresa birouri: Bld. Unirii 59, Bloc F2, scara 3, etaj 6, apt. 76, Bucuresti

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • XS Dance pe 2 Feb 2012, 15:36
    Cursuri de street dance in Constanta

    In cazul in care sunteti interesati de street dance, va asteptam in Constanta! www.xsdance.ro Ne gasiti si pe Facebook! http://www.facebook.com/pages/XS-Dance/231213103629873

    2
    0

  • daiana pe 29 Dec 2011, 21:00
    dans

    in timisoara nu sunt astfel de cluburi de stree-dance?

    2
    0

  • semian magda pe 22 Nov 2011, 16:44
    c

    si eu fac parte din echipa de street dance ladies in action din bistrita si e f.f.f.f.f,.f,fg,g,g ccccccccccccccccll

    1
    0

  • paris pe 16 Oct 2011, 17:49
    sorina mladin

    SORINA a fost intradevar o campioana!!!!!!!a fost colega mea de echipa nationala la ansamblu GIM. RITMICA. SI INAINTE DE A VENI LA NATIONALA DE ANSAMBLU A FOST LA LOTUL NATIONAL DE INDIVIDUAL GIM RITMICA TIMISOARA SUB INDRUMAREA MIEI NICODIN . LA INDIVIDUAL A PARTICIPAT LA NENUMARATE CAMPIONATE INTERNATIONALE SI A VENIT INTOTDEAUNA CU MEDALII IAR LA ANSAMBLU A FOST LA EUROPENE SI MONDIALE . ACUM SORINA ESTE COREGRAF LA ECHIPA NATIONALA DE PATINAJ! ASA CA NU MAI COMENTATI DACA NU O CUNOASTETI! TOTE CELE BUNE!

    1
    0

  • Claudia pe 20 Mai 2011, 13:00
    Sorina

    Individa asta Sorina Mladin se da mare campioana nationala si internationala. As vrea sa vad si eu ce concurs international a castigat ea. Nici macar de vreunul national nu stiu. Poate cand avea 5 ani

    0
    1

  • Oskar pe 8 Iun 2010, 20:35
    va asteptam la cupa liceelor 2010:D

    Va asteptam la cupa liceelor sa va sustineti liceul in data de 12 iulie incepand cu ora 12:00 la Jet Set events Hall (bd. Libertatii nr 1). pt detalii cupaliceelor.streetdance.ro

    1
    0

  • george pe 4 Iun 2010, 15:33
    @ilinca.... dc esti din timisoara

    Hip-Hop Dance Classes !! Luni...Sambata si Duminica... Vino sa incerci ceva nou si iesit din rutina Cursuri de dans Hip-Hop and much more... Impreuna cu o grupa noua de incepatori !!! INSCRIERI SE MAI FAC PANA LA SFARSITUL LUNII ULTIMATE STYLE DANCE SCHOOL !! Timisoara Pentru informatii si detalii id: ultimatestyle_shok tel: 0724824913/0765910900 PRIMUL CURS E GRATUIT !!! Spune-ti mai departe!!!! Mersi !!! sau http://www.salsawithattitude.ro/http://www.salsawithattitude.ro/http://www.salsawithattitude.ro/

    0
    0

  • Ilinca pe 4 Iun 2010, 10:54
    :)

    Mi-a placut mult articolul. De ceva timp chiar imi caut un nou hobby. La street dance nu ma gandisem, da mi se pare o idee f tare, mi-ar placea sa incerc. Zilele trecute am vazut la tv ca are si Nescafe o promotie impotriva plictiselii. Eu ma numar printre persoanele care vor sa lupte cu plictiseala :)

    0
    0

  • sanda babinet pe 4 Iun 2010, 09:18
    adrese cluburi

    ar fi bine daca ati posta si adrese din tara .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod