Pompa de sân, ajutorul proaspetei mămici

Laptele matern este cel mai valoros și cel mai sănătos aliment pe care o mamă îl poate oferi copilului său.
Toate studiile consacrate la nivel internațional au demonstrat fără drept de apel beneficiile pe care acest aliment ”primar” le aduce dezvoltării fizice și psihice a copilului în primii ani de viață și totodată ce efecte ar avea asupra sănătății populației globului hrănirea copiilor cu lapte matern o perioadă cât mai îndelungată.

În ciuda evidențelor, rămâne însă în continuare îngrijorător de mare procentul proaspetelor mămici care aleg să renunțe la alăptare maternă după câteva luni de la naștere, majoritatea invocând fie cantitatea mică și calitatea slabă a laptelui pe care îl oferă bebelușilor lor, fie mai nou, obligația de a-l înțărca pentru a-și putea relua activitatea profesională. Și într-un caz și în celălalt experții în alăptare atrag atenția că la baza deciziei ar putea sta, de fapt, o informare insuficientă a mamelor  cu privire la alternativele pe care le au la dispozitie. Aceasta în condițiile în care s-a demonstrat statistic că numai 2 femei dintr-o sută nu pot alăpta natural.
Cum ar putea depăși proaspetele mămici această barieră? În primul rând alegând ”ajutorul” potrivit, o pompă de sân care se potrivește cel mai bine caracteristicilor sale fizice – mărimii sânului iar în al doilea rând, optând pentru o pompă de sân eficientă.

Pompa de sân, moft sau necesitate? 

Evoluția tehnologiei a transformat în ultimii ani pompa de sân într-un veritabil gadget, ușor de utilizat și de întreținut, un accesoriu care le ajută pe mămici să nu se mai simtă marginalizate, blocate în locuință și eficiente în același timp. Pompa de sân este primul ajutor demn de luat în considerare atunci când proaspăta mămică se confruntă cu riscul de a nu-și putea hrăni copilul direct de la sân. Atât pentru bebeluș cât și pentru ele înseși. 

 În România, există o gamă variată de pompe de sân – manuale sau electrice  disponibile ”la un click distanță”, iar aceasta  este prima informație pe care trebuie să o dețină mama în momentul în care decide să apeleze la ajutorul lor.
Spectra, unul dintre cele mai bine vîndut brand de pompe de sân pe www.amazon.com, este de mai bine de un an de zile, disponibil și pe piața noastră, cu o ofertă optimă din perspectiva raportului calitate-preț. 

Pompele manuale aspiră laptele prin mișcări consecutive de apăsare și eliberare a mânerului, cu mâna, ceea ce poate însemna un efort fizic greu de suportat mai ales la începutul perioadei de alăptare. Pompele electrice funcționează cu ajutorul unui motor care generează aspirarea, transformând aceste proces într-unul extrem de ușor și eficient. Pompele electrice sunt potrivite pentru mamele active care doresc să extragă laptele rapid, să mențină și chiar să crească lactația. 

Pompa dublă, ajutor la puterea a doua 

Eficiența procesului de extragere a laptelui matern a fost și continuă să fie una dintre preocupările specialiștilor în domeniu, astfel că de mai mulți ani, pe piață au fost lansate pompele de sân duble. Datorită beneficiilor demonstrate clinic, Pompele electrice duble devin prioritare în opțiunile mămicilor,  deoarece au eficientță dublă.
Pompa dublă are așadar ca și caracteristică principală capacitatea de a extrage laptele simultan din ambii sâni. Pompele electrice Spectra pot fi folosite însă în ambele situații – atât pentru pompare simultană cât și pentru pompare consecutivă. Pomparea simultană reduce la jumătate timpul petrecut de mamă pentru golirea sânilor, ceea ce constituie un avantaj important pentru timpul alocat altor activități împreună cu copilul.

Pompele electrice duble au de asemenea avantajul că sunt extrem de silențioase. Ele pot fi un  ajutor de nădejde și în cazul în care mămica este nevoită să-și reia viața socială sau să revină la servici dar nu dorește să întrerupă hrănirea copilului cu lapte matern. Pentru astfel de situații, mămicile vor avea nevoie de un model de pompă nu doar silențios ci și ușor de transportat. Dacă în străinătate, obiceiul ca mamele să continue utilizarea pompelor de sân și după revenirea la birou este demult împământenit, în România practica este abia la început.
Pentru acele mămici care aleg să alăpteze și după revenirea la slujbă,  importatorul Spectra recomandă testarea  unuia dintre cele mai bine vândute modele din portofoliu: Spectra 9Plus, datorită avantajelor pe care le oferă.  

De dimensiune mică, portabilă și ușor de transportat, Spectra 9Plus are acumulatori care pot fi reîncărcați la o priză normală. Alegând să continue hrănirea copilului cu lapte matern și după întoarcerea la birou, proaspetele mămici se vor simți confortabil și vor putea prelungi hrănirea copilului cu lapte matern chiar și până la vârsta de 2 ani, vârstă recomandată de studiile UNICEF. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod