Pasiuni pentru copilul tau

Te intereaza un sport pentru copilul tau? Trebuie sa stii ca tu esti cea care trebuie sa ii dea un exemplu sanatos! Opteaza pentru miscare si familia ta va castiga sanatate...
Te intereaza un sport pentru copilul tau? Trebuie sa stii ca tu esti cea care trebuie sa ii dea un exemplu sanatos! Opteaza pentru miscare si familia ta va castiga sanatate si va invata ce inseamna spiritul de echipa.

Intra in forma!
Daca iti pierzi rasuflarea chiar si cand te intinzi dupa telecomanda, nu ai nici o sansa sa te faci ascultata de copii, atunci cand le explici cat de important este sa nu chiuleasca de la orele de educatie fizica sau sa invete sa faca un sport. Parintii sunt cei care trebuie sa le induca aceasta placere. Copiii preiau de la ei anumite comportamente iar in cazul in care acestia sunt persoane inactive, nu le va placea nici lor sa alerge sau sa obisnuiasca sa mearga pe jos. De exemplu, in loc sa parcurgi cu masina cei 100 de metri pana la chioscul de ziare, fa o scurta plimbare, impreuna cu copilul tau.

Sport inca de mic!
Fireste, depinde de constitutia si starea de sanatate a copilului dar ar fi bine sa fie implicat in activitati sportive de la varste fragede, patru sau cinci ani. Nu este varsta la care sa inteleaga foarte bine regulile sau motivatiile acestora dar organismul sau va simti efectele benefice ale miscarii.
Poti opta si pentru posibilitatea de a suspenda un cos de baschet intr-un copac de pe strada (sau curte) sau pe o bara din curtea blocului. Inventeaza pentru copil tot felul de jocuri.

Transforma-l intr-o activitate hazoasa!
Incurajeaza si obisnuieste copilul cu o jumatate de ora de miscare pe zi. Exercitiile ar trebui sa fie o activitate care sa stimuleze in acelasi timp si activitatile sociale. Daca gasesti un sport pe care copiii tai sa il indrageasca imediat, nici nu isi vor da seama ca se antreneaza, in acelasi timp.
Exista o mare varietate de sporturi potrivite pentru un copil: dans, patinaj, skateboard, inot, tenis, etc. Incearca sa le transformi in evenimente interesante si concentreaza-te asupra avantajelor sociale ale acestor jocuri. Integrandu-se in diverse echipe, el isi va face o multime de prieteni, capatand, astfel, mai mare incredere in propria persoana.

Implica-i si pe bunici!
E mult mai simplu sa obisnuiesti copilul cu o activitate fizica daca stabilesti un orar fix pentru aceasta. Dar daca tu si partenerul tau aveti un serviciu solicitant, respectarea acestui orar devine o sarcina destul de grea.
De aceea, ai putea sa iti rogi parintii sau socrii sa plimbe copiii cand ii duc sau cand ii iau de la scoala, pentru a respira putin aer curat si pentru a face si miscare. Bunicii vor fi cat se poate de fericiti sa se implice si, cu siguranta, vor veni si cu alte idei noi.

N-ai inca un animal de casa?
Atunci cumpara unul, preferabil un caine, care trebuie plimbat de doua ori pe zi. Copilul va fi tare incantat pentru ca are o responsabilitate si nu va uita niciodata sa plimbe cainele, chiar daca astfel va pierde serialul preferat de desene animate.

Chiul la educatie fizica!
In anii de liceu, adolescentii isi pierd interesul pentru orele de educatie fizica, ore care pot intima sau pot fi resimtite ca jenante de cei care traverseaza perioada de pubertate. Astfel, daca ai in casa un adolescent care uraste foarte tare orele de sport, va trebui sa faci un efort in plus pentru a-l incuraja sa faca miscare in timpul liber. Explica-i faptul ca unele sporturi iti pot crea sentimentul de independenta (daca invata sa mearga pe bicicleta, de exemplu, va putea ajunge singur la destinatie, fara ajutorul tau) dar si ca ii va construi un trup frumos, invidiat de toata lumea.


Urmariti emisiunile de sport!
Nu-i va face prea mare placere sa se uite o emisiune de sport, in loc de desene animate sau o comedioara usoara dar, cu timpul le va urmari cu interes. Isi va dori, probabil, sa faca si el sportul respectiv iar idolul sau din lumea sportului ar putea fi tocmai incurajarea si mobilizarea de care are nevoie pentru a incepe o noua activitate.

Sala de sport pentru copii!
Nu este indicat sa duci copii la o sala de sport dedicata adultilor, mai ales ca, in majoritatea locurilor, copiii sub 16 ani nu sunt acceptati. Si inca ceva, nu te lasa pacalita sa cumperi tot felul de echipamente scumpe, doar ca sa ii faci pe plac copilului, pentru ca s-ar putea sa schimbe cu mare frecventa tipul activitatii fizice!

Daca esti din Bucuresti, ai posibilitatea de a te interesa la mai multe centre sportive:
Complexul Sportiv Floreasca ofera un curs de initiere in inot, pe o perioada de 12 zile, care costa 350.000 lei. Sunt acceptati copii peste 4 ani.
Informatii la telefon 230 0785.
Complexul Sportiv National "Lia Manoliu" organizeaza cursuri de inot (10 sedinte, 300.000 lei), patinoar (10 zile, 400.000, intre orele 2.30-3.30).
Cursurile de taekwondo nu sunt cu plata, iar copilul poate veni aici incepand de la orice data. Parte si mai buna este ca, daca ai nevoie de informatii suplimentare, antrenorii acestui complex iti pot sugera o sala de sport potrivita, in functie de zona in care locuiesti, de sportul care te intereseaza si de varsta copilului.
Telefon 324 9178.
La Patinoarul National Bucuresti ai posibilitatea sa iti trimiti copilul la un curs de patinaj de initiere (de la 3 ani in sus), de 10 lectii. Costul este de 300.000 lei dar nu se inchiriaza patine.
Telefon 324 6535.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod