O casa sigura pentru micutul tau


Baia


Nu-l lasa singur cand ii faci baie! Cateva zeci de centimetri de apa sunt suficienti pentru a se ineca. Daca suna telefonul ignora-l sau inveleste micutul in prosop si ia-l cu tine. Produsele de intretinere si curatenie trebuie sa fie stranse intr-un dulap incuiat. Pentru a fi mai prudenta, alege acele produse care sunt dotate cu un buton-dop de siguranta. Si medicamentele trebuie sa stea intr-un dulap bine inchis. Daca iei in mod regulat anumite medicamente explica-i copilului, fie el si foarte mic, ca nu sunt bomboane.


Si produsele cosmetice trebuie ferite de micuti. Unul dintre ele este acetona. Nu lasa niciodata sticla deschisa si nici la indemana lui. Uscatorul de par trebuie sa ramana si el intangibil.

Camera de zi


Ai grija ca obiectele grele (televizor, vaze cu flori, decoratiuni) sa fie instalate pe suprafete stabile si plane fara a exista riscul unei caderi. Anumite plante verzi pot fi toxice pentru cei mici deci tine-le la distanta. Acopera colturile taioase ale mobilei sau ale masutei din sticla pentru a nu se zgaraia atunci cand trece in viteza pe langa ele.


Debaraua


Fierul de calcat - Nu calca in prezenta unui copil care merge de-a busilea prin casa sau care merge in jurul tau. Este mai sigur sa folosesti fierul de calcat cand micutul doarme. Odata ce ai terminat, nu-l lasa jos daca nu s-a racit total. Gaseste-i un loc inaccesibil micutului care va fi tentat sa atinga acest obiect interzis.  
 

Garajul, pivnita si alte anexe


Adesea interzise accesului micutilor, aceste spatii ii atrag intotdeauna, fiind centre ale curiozitatilor. Coiii sunt mereu dornici sa afle ce se intampla si mereu porniti in cautarea unor noi comori.
Inchide usile cu cheia pentru a impiedica accesul micutului explorator.

Gradina


Daca stai la curte si ai un bazin cu apa, nu-l lasa sa se joace in apropierea lui. Atunci cand copilul face baie este necesar sa fii de fata. De asemenea, nu-l lasa in apropierea leaganului fara a-l supraveghea. Atentie la uneltele de gradinarit si alte obiecte cu tais care se pot afla la indemana lui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod