Vernisajul expozitiei "It is our problem too"

Drepturile omului. Executiile in masa, prizonieratul politic, viata sub teroarea instaurata de regimurile totalitare nu sunt numai problemele celor care le traiesc. Sunt si problemele noastre.
"One World Romania" - primul festival de film documentar din Romania dedicat drepturilor omului

Drepturile omului. Executiile in masa, prizonieratul politic, viata sub teroarea instaurata de regimurile totalitare nu sunt numai problemele celor care le traiesc. Sunt si problemele noastre. In special intr-o tara care a cunoscut timp indelungat experienta opresiunii politice, problema drepturilor omului, a promovarii si a apararii lor ar trebui sa fie una permanent actuala in preocuparile oamenilor.

Festivalul isi propune sa prezinte informatii echilibrate si complexe despre problemele de incalcare a drepturilor omului, oferind astfel sansa unei mai bune intelegeri a conexiunilor dintre politica externa si problemele sociale.

Festivalul aduce 40 de documentare din 20 de tari, dezbateri publice, intalniri cu regizorii filmelor si expozitii de fotografie.

One World Romania debuteaza cu o expozitie de fotografie pe tema drepturilor omului. In cadrul festivalului vor fi patru expozitii de acest fel. (www.oneworld.ro)

Expozitie "It is our problem too"

La mijlocul lunii martie, in 2003, in timp ce lumea isi directiona atentia asupra inceperii razboiului in Irak, Fidel Castro s-a folosit de aceasta camuflare pentru a aresta 75 de aparatori ai drepturilor omului, jurnalisti independenti, bibliotecari si membri ai opozitiei.

In aprilie, activistii arestati au fost supusi unor procese incorecte si condamnati in medie la 20 de ani de inchisoare. Familiile prizonierilor sufera, de asemenea, de consecintele severitatii guvernului. Membrii familiilor prizonerilor sunt deseori abuzati si amenintati de catre autoritati si, in cateva cazuri, membri comunitatii locale s-au intors impotriva familiilor. Cei de acasa platesc de asemenea o sentinta, aceea a suferintei. (www.czech-it.ro)

Vernisajul expozitiei "It is our problem too"
Vineri, 16 mai, ora 18.00
Ceainaria Carturesti (Str. Artur Verona nr 13)
16 mai - 5 iunie 2008
Organizatie partenera: People in Need Foundation, Korad-Adenauer-Stiftung
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod