Daruieste-i o zi speciala de 1 Iunie!

Este una dintre cele mai asteptate zile ale anului, pe langa aniversare, Craciun, Paste si prima zi de vacanta. De aceea, nu o trata cu usurinta, ci acorda-i importanta cuvenita.
Este una dintre cele mai asteptate zile ale anului, pe langa aniversare, Craciun, Paste si prima zi de vacanta. De aceea, nu o trata cu usurinta, ci acorda-i importanta cuvenita. Copilul se va bucura sa primeasca daruri si sa se simta special. Poti gasi o multitudine de mijloace pentru a-i darui o zi minunata; si, cum anul acesta 1 Iunie este intr-o duminica, aveti la dispozitie timp din belsug. Iata cateva idei, pe care le poti dezvolta cu usurinta, oferindu-i copilului tau o zi cu adevarat deosebita, de care sa-si aminteasca mereu si cu nostalgie.

"Trei motive pentru care te iubesc". Prichindeii au nevoie ca parintii sa le declare dragostea lor. Ti-ai putea spune: "Dar nu stie ca il iubesc? Micutul meu este tot ceea ce am mai drag pe lume!". Nu contesta nimeni acest lucru, insa copilul are nevoie sa auda asta chiar de la tine. Scrie-i intr-o felicitare si pune-i-o undeva, unde sa o gaseasca dimineata.

Pregateste-i o surpriza inca de la micul dejun: desertul sau preferat, de exemplu, chiar daca prepararea acestuia este mai laborioasa.
Sub cana de ceai sau sub castronelul cu cereale, ar putea gasi fie felicitarea despre care tocmai ti-am spus, fie un indiciu in legatura cu locul in care trebuie sa caute pentru a gasi cadoul. Misterele ii incanta pe cei mici si anticiparea surprizei poate fi la fel de placuta ca si surpriza insasi.

Un adevarat rasfat este sa-i pregatesti un mic dejun somptuos, pe care sa i-l servesti la pat. Nu trebuie sa fie ceva foarte elaborat, ceea ce conteaza (mai ales pentru copii) este aspectul. Pregateste-i, de exemplu, o budinca de cereale, ornata cu fructe care sa intruchipeze un chip zambaret. Nu este deloc dificil de facut: ochii pot fi doua boabe de zmeura, nasul - jumatate dintr-o felie de mar, iar gura - o felie subtire de portocala. Efectul va fi extraordinar.

Comanda un tort special pentru Ziua Copilului. Chiar daca nu este aniversarea lui, micutul se va bucura sa savureze o delicatesa aparte si sa se afle in centrul atentiei.

Daca tot vorbeam despre cat de mult ii place sa fie in mijlocul evenimentelor, implineste-i un vis: incoroneaza-l rege de Ziua Copilului (sau, dupa caz, transforma-ti fetita intr-o micuta regina).
O coroana din carton nu este greu de realizat; decoreaz-o cu staniol colorat si diferite mici ornamente. Odata investit cu aceasta titulatura, copilul are dreptul de a decide cum vrea sa-si petreaca ziua respectiva. Tot ceea ce-ti ramane de facut este sa-i prezinti alternativele.

Povesteste-i intamplari nostime din copilaria ta. Pentru micuti, este intotdeauna un subiect fascinant. Parintii reprezinta pentru el niste adevarati zei si, tocmai de aceea, ii incanta sa afle cum au fost acestia si ce nazbatii au facut cand erau de varsta lor.

Nu aveti noroc de vreme frumoasa? Acest lucru nu ar trebui sa constituie un impediment. Sunt o multime de activitati pe care le puteti desfasura in casa. De exemplu, multor copii le place sa deseneze si sa coloreze. Daca este si cazul micutului tau, daruieste-i o carte de colorat deosebita si un set complet de culori si lasa-l sa se desfasoare.
Mai tarziu, cand vine mandru sa-ti arate opera lui de arta, manifesta-ti incantarea si adreseaza-i intrebari: ce reprezinta desenele, cine sunt personajele, de ce a ales culorile respective. Se va simti exact asa cum ii place lui: plin de importanta.

Dupa-amiaza, pregateste-i o mica petrecere cu prietenii sai. Ar fi dragut sa pregatesti cate o mica atentie pentru fiecare dintre micii musafiri; astazi, nici un copil nu trebuie sa fie mai presus de altul. Cate o punguta cu dulciuri ar fi o idee buna si nu foarte costisitoare.

In cazul in care vremea va permite, iesiti la plimbare undeva, in afara orasului, si plantati impreuna un copacel care va fi, bineinteles, "botezat" cu numele copilului. Stiai ca, intr-un orasel de langa Venetia, exista o padurice unde cresc numai copaci plantati cu ocazia nasterii copiilor din localitatea respectiva? Este un gest frumos, cu impact pentru copil, emotionant si...
ecologic.

Seara, va puteti aduna intreaga familie pentru o cina la care eroul principal va fi, desigur, tot copilasul. Daca aveti filmulete realizate cand era bebelus sau fotografii, ar fi o idee sa organizati o vizionare. Te-ai putea gandi ca un copil se plictiseste in asemenea imprejurari; da, dar nu si cand se afla in centrul atentiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod