Ajuta un copil sa mearga la liceu!

"Vreau in clasa a noua!" este un program centrat pe gasirea de donatori pentru elevii din mediul rural cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati financiare. Orice persoana, care doreste sa sprijine financiar un copil sa isi continue studiile, poate deveni donator.
"Vreau in clasa a noua!" este un program centrat pe gasirea de donatori pentru elevii din mediul rural cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati financiare. Orice persoana, care doreste sa sprijine financiar un copil sa isi continue studiile, poate deveni donator. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe site-ul organizatiei www.worldvision.ro sau pe plaforma online a programului, www.vreauinclasanoua.ro si sa isi aleaga copilul pe care il va sustine in timpul liceului. Iata mai multe detalii despre acest program.

Ce este practic programul "Vreau in clasa a noua"? Seamana cu vestitele adoptii la distanta...


"Vreau in clasa a noua!" este un program social dedicat sprijinirii elevilor din mediul rural cu rezultate bune la invatatura, dar fara posibilitati financiare, sa mearga la liceu. Acest gen de programe a luat nastere in 2001 ca o initiativa la nivel local a cotidianului "Ziarul de Iasi".
Din anul 2002, World Vision a sustinut acest demers, lansand programul "Bursa - o sansa pentru copiii din mediul rural". Incepand cu anul 2005, programul a inceput sa fie derulat cu sprijinul companiilor si la nivel national, prin intermediul birourilor sale teritoriale.  

La inceputul anului 2008, World Vision a lansat programul intr-o forma mai complexa si total inovatoare. Noua platforma, comunicata sub numele "Vreau in clasa a noua!", este centrata pe gasirea unui donator persoana fizica pentru fiecare copil din program. Orice persoana, care doreste sa sprijine financiar un copil sa isi continue studiile, poate deveni donator. Tot ce trebuie sa faca este sa intre pe site-ul organizatiei www.worldvision.ro sau pe platforma online a programului, www.vreauinclasanoua.ro si sa isi aleaga copilul pe care il va sustine in timpul liceului.
 

Mai mult decat atat, in comparatie cu alte programe de acest tip, "Vreau in clasa a noua!" ofera posibilitatea dezvoltarii unei relatii personale intre donator si copil, prin corespondenta sau chiar prin vizite. in acest fel, copilul gaseste in donator un model si un sprijin, nu doar un sustinator financiar.

"Vreau in clasa a noua!", un tip de program care mai este cunoscut sub numele de "child scholarship", se bazeaza pe un mecanism asemanator cu cel al adoptiilor la distanta (intalnite sub denumirea de "child sponsorship"). In cazul ambelor programe, sistemul consta in gasirea unui donator persoana fizica sau juridica ce va oferi un sprijin financiar periodic unuia sau mai multor copii, pe o anumita perioada de timp, in functie de specificul fiecarui program in parte.
Diferenta este data de faptul ca prin programele asemanatoare programului "Vreau in clasa a noua!" , banii oferiti de donator sunt folositi doar pentru copilul in cauza, pentru acoperirea cheltuielilor necesare continuarii studiilor sale, in timp ce prin programul de adoptii la distanta banii sunt directionati si pentru ajutarea comunitatii din care copilul face parte. Astfel, prin donatia oferita pentru un anumit copil se creste calitatea vietii tuturor copiilor din comunitatea respectiva, prin satisfacerea nevoilor de baza de aici: hrana, apa potabila si energie (prin conectarea comunitatii la reteaua de apa si de electricitate), oferirea de medicamente si de asistenta medicala celor bolnavi, construirea unor drumuri de acces, ori renovarea scolilor aflate in paragina.
in felul acesta, prin suma oferita unui copil din program, se contribuie de fapt la dezvoltarea comunitatii in care el creste, lucru care il va ajuta sa aiba parte de conditii mai bune de trai si de mai multe sanse in viitor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod