Sfaturi utile in contractarea unui credit ipotecar

Majorand perioada de creditare, obtii mai multi bani, dar si mai multe datorii


Pentru a te incadra la sume mai mari, poti intinde creditul pe o perioada mai lunga de timp. In prezent, perioada medie de rambursare a unui credit ipotecar este de 30 de ani, insa exista banci care acorda credite pe o perioada de 40 de ani. In aceasta situatie, cu cat vei majora perioada de rambursare, cu atat mai mult va creste costul creditului. Potrivit unui studiu recent realizat de IpoteciDirect, in cazul unui credit contractat pe 25 de ani si extins la 40 de ani, prin majorarea perioadei de creditare, ai obtine o reducere a ratei lunare in medie de 10%.
Din pacate insa, ai avea de platit pentru acest credit mai mult cu 45% in 40 de ani, fata de suma pe care ai fi platit-o in 25 de ani.

Desi este o perioada delicate pentru banci, nu inseamna ca nu puteti obtine credit


Noile norme de creditare aprobate de BNR, aplicabile din octombrie 2008, vor ingreuna destul de mult procesul de obtinere a unui credit ipotecar. Dar acest lucru nu inseamna ca nu poti obtine un credit ipotecar, ci iti va fi calculata eligibiliatea dupa veniturile obtinute pe parcursul utimului an fiscal, maximum 20% peste aceasta valoare in cazul in care in prezent venitul tau este mai mare.
Apoi, gradul de indatorare, adica suma care poate fi alocata lunar pentru credite din totalul veniturilor obtinute, se va calcula individual. Asadar, nu te teme daca aprobarea dosarului tot intarzie. Este o chestiune de conjunctura.

Pana la urma, procedurile pentru obtinerea unei locuinte nu sunt chiar atat de complicate precum par. Mai ales cand apelezi  la un consultant financiar specializat in credite ipotecare; acesta preia o mare parte din eventualele probleme aferente. Beneficiezi de informatii profesioniste si de ultima ora, esti consultata in vederea alegerii creditului care ti se potriveste, elimini problemele birocratice si economisti timp.
Astfel, iti multiplici sansele de a ti se aproba creditul dorit in timp util, fara a suporta niciun cost suplimentar.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 16 Mar 2009, 20:46
    credit

    am salariu pe cartea de munca de 20 mil....pot obtine de la banca un credit de 50-60 de mii de euro pt o casa?astept rasp...multumesc

    0
    0

  • alis pe 14 Dec 2008, 20:26
    e posibil?

    sotu meu are salariu pe cartea de munca 6milioane oare este posibil k sa ne luam o locuinta prin credit ipotecar?dar cu salariu de 4 milioane jumatate?? Multumesc!

    0
    0

  • gegeny pe 24 Oct 2008, 11:38
    locuinta un vis

    am un salariu brut dr 750 ron,oare pot visa vre-o data la o casa a mea?

    0
    0

  • gheorghita pe 15 Oct 2008, 09:41
    locuinta

    Sunt asistent maternal profesionist ,din anul 2001.Asistentii maternali figuram cu contract determinat.Din 3 in 3 ani ni se reinoieste contractul.Am venitul lunar de:1269 ron [ salariul ce iau pe card suma de 775 ron + alimente 279 ron +plasament 135 ron+alocatie 80 ron ] . Intrebare:- Am sansa de a obtine un imprumut pentru o locuinta ? Astept un raspuns ! Multumesc !

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod