Calatorii de neuitat, cu bani putini

Ai tot economisit pentru calatoria viselor tale. Iti prezentam, asadar, 10 modalitati de a-ti reduce cheltuielile cand ajungi la destinatie:

Calatorii
de neuitat, cu bani putini


Ai tot economisit pentru calatoria viselor tale. Iti prezentam, asadar, 10 modalitati de a-ti reduce cheltuielile cand ajungi la destinatie:

1. Nu urma aceeasi cale... batatorita de altii! Ai grija la "capcanele pentru turisti" - precum vanzatorii ambulanti de suveniruri sau persoanele care iti propun "cazare, masa, distractie etc. avantajoase"; daca tii cont de acest lucru, te vei bucura de experienta practicarii unui turism autentic si vei economisi substantial!

2.
Nu-ti programa excursiile inainte de a pleca din tara! Este mai intelept sa astepti pana ajungi la destinatie, pentru a-ti programa o excursie sau ceea ce vei face intreaga zi. Solicita ajutorul localnicilor sau pe al altor vizitatori, pentru a-ti recomanda furnizori de incredere, care sa nu te taxeze prea mult pentru serviciile pe care le ofera. Astfel, vei avea dublu avantaj: vei economisi bani si, de ce nu, vei avea ocazia de a cunoaste persoane interesante.

3. Somn usor, vise placute: Programeaza-ti calatoria peste hotare noaptea - vei scuti o noapte de cazare si vei castiga ore pretioase de distractie ziua.

4.
Faci mai multe, te deplasezi mai putin: Rezuma-te la un itinerariu de calatorii simplu (dar nu si simplist!), pentru a te bucura de o experienta completa, economisind banii pentru transport.

5. Resedinta temporara: Calatoresti cu copiii sau planuiesti o sedere prelungita? Atunci, o solutie buna ar fi sa inchiriezi un apartament. In acest mod, poti economisi mai mult decat te astepti.

6. La rece: La hotel, rezerva o camera cu frigider. Mancarea iti va fi la indemana si vei putea evita mini-barul scump.

7.
Artistic: Teatrele si galeriile de arta ofera adesea reduceri de pret la piese, respectiv expozitii. Bucura-te de frumusetea artei, cultiva-te si afla lucruri noi, economisind, in acelasi timp.

8. Conexiuni cu orasul: In loc sa inchiriezi o masina, foloseste transportul in comun sau, si mai bine, mergi pe jos. Vei salva niste bani, aflandu-te pentru un timp "in pielea" localnicilor.

9. Ai grija la taxele bancare! Daca ai de gand sa apelezi la ATM atunci cand calatoresti, trebuie sa reduci numarul tranzactiilor si al taxelor pe care le ai de platit si sa extragi sume mai mari de bani.

10.
Cu ochii in patru: Vei plati mai mult pentru lucruri marunte in zonele cu un trafic mare de turisti. Cumpara lotiunea de plaja, bateriile sau sucurile si mancarea din aceleasi locuri de unde le cumpara si localnicii - te va costa pe sfert!
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cris pe 12 Iul 2008, 12:10
    Interesant

    Interesante sfaturi. Cineva de pe chatul de pe http://www.labursa.ro zicea ca a reusit sa scuteasca cam 100 euro asa. La o excursie cu prietena de 500-600 euro de fiecare inseamna aproape 10%. A reusit dupa sa ia mai multe cadouri la cei dragi. Deci eu zic ca merita sa fii putin atenta pe ce dai banii. Iar ca sa faci alti bani mai folosesti un sfat de pe chatul de mai sus si mergi inainte.

    0
    0

  • florentina pe 23 Iun 2008, 12:09
    cum ati petreci timpul

    ACUM PT CA SANT LA PENSIE E CAM GREU SA PLECI IN CONCEDIU,EU AM PERMANENT TIMP LIBER DAR PRETURILE SANT CAM MARI ASA CA DE REGULA PLEC LA MARE CU SOTUL PRIN SINDICAT(SOTUL E INCA SALARIAT) IN LUNA SEPTEMBRIE E O LUNA TARE FRUMOASA SI AM VREME DESTUL DE BUNA PT A FACE PLAJE,

    0
    0

  • G pe 21 Iun 2008, 21:56
    tare

    foarte interesante sunt sfaturile si par foarte rezonabile..ma gandesc ca oricine ar face asta daca nu s-ar lasa condus de impulsuri. Foarte tare D-soara:D

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod