Vanatoarea de trufe - un sport de... miliarde!


In urma cu vreo trei ani, am auzit pentru prima oara vorbindu-se de "vanatoarea" de trufe. "Cum o mai fi si asta? Ca doar, din cunostintele mele, trufele sunt niste ciuperci...

In urma cu vreo trei ani, am auzit pentru prima oara vorbindu-se de "vanatoarea" de trufe. "Cum o mai fi si asta? Ca doar, din cunostintele mele, trufele sunt niste ciuperci - scumpe, rare si, mai ales, foarte gustoase. Oare cum pot fi... vanate?", m-am intrebat in sinea mea, uimita de aceast nou "sport", de care habar nu avusesem pana atunci.

Mai tarziu, am avut placerea de a viziona pe un binecunoscut canal TV, un reportaj filmat in Franta despre cainii folositi la cautarea trufelor. Am descoperit ca exista si competitii foarte bine organizate, care au ca subiect "vanarea" acestor "diamante negre" (cum mai sunt denumite trufele).

Din cauza distribuirii geografice a trufelor, aceste competitii canine se desfasoara cu precadere in Franta. In alte tari, raritatea trufelor nu permite pasionatilor acestui sport sa desfasoare concursuri, ei multumindu-se cu cautarea trufelor doar de distractie, ca hobby.

Prima vanatoare canina de trufe a avut loc in Dordogne, in 1970, reunind iubitori de trufe, cultivatori de trufe si handleri. Regiunile invecinate le-au urmat exemplul, organizand si ele competitii carora le-au stabilit si reguli precise. Dar aceste reguli au fost standardizate si acceptate de Societatea Canina Centrala abia in data de 29 septembrie 1982.

La inceput, 99% dintre cainii participanti nu erau inregistrati. Acum, acest lucru s-a schimbat, in competitiile de astazi procentul cainilor neinregistrati situandu-se intre 25 si 30%.

"Vanatoarea" de trufe se desfasoara pe doua categorii:

1. Clasa A - pentru incepatori - aceasta nu acorda Certificat de Aptitudini pentru Campionatul de Munca. In aceasta categorie, se inscriu cainii tineri (10 luni), care nu au prea multa experienta. Un caine care va obtine doua calificative de "Excelent" nu va mai concura la aceasta categorie, trecand la urmatoarea.

2. Clasa B - Clasa deschisa - este accesibila tuturor cainilor care fac dovada participarii in Clasa A si care au obtinut cel putin un calificativ "Excelent".

Calificativele sunt acordate astfel:

"Excelent" - pentru cainii care au obtinut cel putin 70% din punctaj;
"Foarte Bine" - pentru cainii care au obtinut cel putin 60% din punctaj;
"Bine" - pentru cainii care au obtinut cel putin 50% din punctaj;
"Insuficient" - pentru cainii care au obtinut un punctaj mai mic de 50%.

Certificatul de Aptitudini pentru Campionatul de Munca este acordat in Clasa deschisa cainelui care obtine "Excelent" si mai mult de 80% din punctaj. Intr-o competitie, Certificatul de Aptitudini se acorda o singura data, pentru un singur caine.

In cazul in care doi caini au acelasi numar de puncte, Certificatul se va acorda cainelui care a gasit cele mai multe trufe in cel mai scurt timp.

Titlul de Campion poate fi acordat unui caine care a primit trei Certificate de Aptitudini de la cel putin doi arbitri diferiti.

Cum sunt organizate "vanatorile" de trufe?

Fiecare organizator va lua cate 6 trufe (nu conteaza in ce ordine), care, ulterior, vor fi ingropate in pamant, la o distanta una fata de cealalta de cel putin 30 de cm si la o adancime care poate varia intre 3 si 10 cm.

Trufele trebuie sa aiba in diametru intre 2 si 4 cm si trebuie acoperite cu pamant, in asa fel incat handlerii sa nu-si dea seama unde sunt. O schema exacta, care va indica locul de ingropare a trufelor, va fi realizata de catre membrii juriului.

Organizatorii trebuie sa se ocupe temeinic de buna desfasurare a competitiei, astfel incat cainii sa se poata concentra si lucra in liniste. Cainii bolnavi si cei agresivi vor fi exclusi din competitie.

Spre deosebire de alte concursuri, in cazul de fata, masculii sunt evaluati in aceeasi categorie cu femelele. Punctajul maxim alocat unei competitii porneste de la 200 de puncte:

durata cautarii: 72 de puncte;
numarul de trufe gasite: 123 de puncte;
impresia generala: 5 puncte.

Cum ne dam seama ca patrupedul a gasit trufa?

Cainele va trebui sa indice cu labuta, zgariind pamantul, locatia exacta unde a fost ingropata trufa. Handlerul o va lua fara sa sape dupa ea pe o suprafata mai mare de 20 de cm. Daca handlerul nu va prezenta trufele la timp in fata juriului, va fi descalificat. Daca patrupedul indica o locatie gresita, va fi depunctat cu 10 puncte, iar daca indica un loc de unde trufa a fost deja luata, va fi depunctat cu 5 puncte.

Orice comanda, semnal, gest, smucirea lesei de catre handler, lucruri care pot impiedica gasirea unei trufe, vor fi penalizate ca si cand animalul ar fi indicat locatia, dar fara trufa. Punctajul pentru impresia generala se bazeaza pe obedienta cainelui, dorinta cu care lucreaza, bunul sau comportament.

Stiai ca?...

Trufele sunt ciuperci foarte rare, deosebit de gustoase, numarandu-se printre cele mai scumpe delicatese. Sunt considerate alimente de lux, fiind folosite numai la prepararea celor mai rafinate mancaruri, in cele mai extravagante restaurante ale lumii. Intre aspectul "ponosit" al trufelor, asemanator unui cartof negru, si gustul lor deosebit este o diferenta ca de la cer la pamant...

Trufele se gasesc la cativa centimetri de pamant si cresc sub radacinile de stejar, alun, tei, fag sau plop, de aceea este nevoie de un caine pentru detectarea lor.

Cainele "vanator" de trufe trebuie sa fie foarte bine dresat in acest scop (costul unui astfel de caine se ridica la aproximativ 5.000 de euro, dar nu este de mirare, avand in vedere faptul ca un kilogram de trufe este evaluat si la 3.000 de euro!). In timpul cautarii, cainele adulmeca solul, iar in momentul in care simte mirosul trufelor, scormoneste in pamant 20 sau chiar 70 de cm.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentariile 1-50 din 222

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • vreuSaStergUnComentariu pe 26 Oct 2016, 23:14
  cum pot sa sterg un comentariu ?

  cum pot sa sterg un comentariu ?

  0
  0

 • Gyokhan pe 11 Iul 2016, 14:35
  trufles

  Buna ziua Sunt din Bulgaria. Acolo de trufe dacă sunteți interesat +359896452929

  0
  0

 • bogdan pe 8 Mar 2014, 22:25
  referitor la batai in padure

  Pana la urma nu caram nici unul dintre noi apa cu galeata la trufe in padure si nici nu le prasim asa ca ce tot atata scandal? Pt.mine e simplu mai ales ca de unde sunt eu au loc anual scandaluri si batai in sezon. Imi dai o palma azi,dar te caut apoi si te las fara mana.E foarte simplu sa faci rau,dai un telefon si 100 E la cine trebuie si se rezolva. Tocmai de aceea ar trebui sa o lasati mai usor voi astia care va considerati ''HAIDUCI''.

  6
  0

 • trufar pe 24 Feb 2014, 14:47
  pentru gogu

  gogule pe semne ca esti partas la asa ceva....nu cred ca traim in vestul salbatic....exista telefoane..si fiecare avem doua maini si doua picioare...de[inde din ce zona esti...am auzit ceva zvonuri de prin unele zone...

  0
  0

 • Gogu Stefan pe 23 Feb 2014, 11:19
  Discutii aiurea

  Fiecare eventual cautator de trufe se duce in ce directie vrea si nu-l deranjeaza nimeni dar tre sa fie ehipat cu armamentul din dotare findca nu se stie cu cine se va intalni ! In prezent s-a revenit la atacuri Haiducesti prin padure ! Si pana sa afle cineva ca ai fost atacat si talharit s-ar putea sa te transformi in Humus Forestier ! Daca inca mai doriti sa cautati Trufe aveti grija si fiti cu bagare de seama in fiecare secunda ! In padure esti ca si singur si fara aparare !

  0
  0

 • alina pe 13 Nov 2013, 21:37
  cumpar trufe

  buna cumpar trufe ofer pret bun

  6
  0

 • Bogdan pe 14 Oct 2013, 21:27
  pret trufe

  Astia chiar isi bat joc de noi anul acesta... la 700 E kg de trufe albe,mai bine le mananc pe toate decat sa le dau lor...

  7
  0

 • dubios pe 4 Oct 2013, 13:06
  dubios

  Cred ca cei care arata ca tine sunt dubiosi bai alex.

  0
  0

 • Alex Sandru pe 23 Sep 2013, 08:46
  cumpar trufe

  cumpar trufe albe si negre. ofer pret bun.0743898640. Rog seriozitate si nu cumpar ciuperci de la oamenii dubiosi !

  0
  0

 • trufar pe 16 Sep 2013, 13:49
  pentru rws

  daca sunt oltenii......

  0
  0

 • RWS pe 15 Sep 2013, 07:24
  Pt. trufles

  Ba oricum vin dupa unul cu un Daihatsu Feroza si poate dau si de tine,desi am auzit ca va bateti voi uni cu alti...:)))) mai prosti ca voi cred ca nu exista in tara:))))

  2
  0

 • trufles pe 12 Sep 2013, 21:19
  pentru rws

  prietene RWS....a inceput treaba....nu mai vi la BIRSESTI:::?

  0
  0

 • anonim pe 1 Sep 2013, 16:30
  lagoto

  vand cateluse rasa logoto cu varsta de 8 luni pret 300 euro.0786812918

  0
  0

 • florin pe 13 Aug 2013, 22:08
  trufe

  multumesc pentru amabitate sunt di iasi

  1
  0

 • Bogdan pe 13 Aug 2013, 17:28
  Pt.Florin

  Florin de unde esti? Cred ca ar fi culmea nesimtirii sa-ti ceara bani pt.200g de trufe.

  0
  0

 • florin pe 11 Aug 2013, 16:22
  trufe

  cine poate s-ami vanda 200 -300 g trufe a-mi sunt necesare pentru finalizarea perioadei de dresaj

  0
  0

 • trufles pe 11 Iun 2013, 08:40
  trufe

  foarte putine....e foarte frig noaptea...poate mai tirziu....de unde esti...?

  0
  0

 • alin pe 10 Iun 2013, 20:30
  trufe de vara

  Salut a gasit cineva trufe anul acesta?

  0
  0

 • RWS pe 17 Mai 2013, 12:20
  pentru adi

  Ba eu chiar nu vreau sa va speriati pentru ca insist foarte mult sa va gasesc,iar la toamna tot o sa gasesc eu pe unul dintre voi prin zona " BARSESTI" parca.Si nu va fi nici greu,va voi astepta la masini...in curand...

  0
  0

 • adi pe 12 Mai 2013, 19:57
  pt rws

  crezi ca daca ai pusca ne sperii?????nu crede tot ce vezi la televizor,smechere!!!!!!

  0
  0

 • RWS pe 13 Apr 2013, 21:02
  pentru trufles

  Asta ramane de vazut,cine pleca usurat asa cum zici tu...sa nu ziceti ca nu v-am anuntat.Eu nu am nici o treaba cu trufele voastre,treaba mea e cu voi,de asta am fost platit...si in curand vom vorbi fata in fata

  0
  2

 • trufles pe 12 Apr 2013, 13:26
  pentru rws

  vino ca au mai venit si altii....si au plecat asa cum au venit....chiar mai usurati....

  0
  0

 • RWS pe 9 Apr 2013, 09:41
  Pentru TRUFLES

  Am si aflat unde trebuie sa vin.Undeva la Barsesti am inteles.Nu mai e mult...

  0
  0

 • trufles pe 25 Mar 2013, 09:02
  pentru RWS

  vino pretenas.....te asteptam...

  0
  0

 • catalin pe 14 Mar 2013, 08:29
  vand lagoto catelusi 7 sapt

  am de vanzare 4 catelusi lagoto din parinti cautatori au 7 saptamani si sunt gata de plecare pret 250 euro buc 2 fetite 2 masculii 0762644924

  0
  0

 • RWS pe 13 Mar 2013, 18:25
  Pt.trufarii "smecheri" din Targu Jiu

  Ba bagami-as pula in voi de fomisti. Cine sunteti voi ma sa bateti oamenii ce vin din alte judete sa caute trufe in Gorj. Futu-va neamul in gura ca o sa vin special in toamna asta pe acolo si o sa va caut sa va umplu capul de pumni si cu o carabina 30-06 ca sa fie treaba treaba. Astept sa va intalnesc

  0
  0

 • beny pe 3 Mar 2013, 15:29
  pui lagotto 2013

  vand pui lagotto nascuti la 22 februarie 2013,puii vor fi disponibili din aprilie,vaccinati,deparazitati.detalii la telefon 0746756321

  0
  0

 • alex pe 7 Nov 2012, 14:32
  URGENT!! Vand labrador cautator trufe

  URGENT!! Vand labrador cautator trufe varsta 2 ani, are experienta de aproape 1 an. motivul ptr care il vand e ca nu am timp sa ma ocup de asta. Pret 650 euro. bigbang.is77@yahoo.com

  3
  0

 • trufar pe 8 Oct 2012, 09:27
  trufe

  fratilor .....a-ti gasit ceva trufe albe?ca pe unde intrebi toti se lauda ca au gasit....eu sincer NIMIC PINA ACUM,si am citiva bani cheltuiti,..

  0
  0

 • altruistul pe 7 Oct 2012, 17:08
  trufe

  Trufe sunt doar la locuri cu umezeala anul acesta ,iar caini nu cumparati dresatii singuri iar locuri de trufe nu cautati cu cainii altora pentru ca locul gasit e al lor iar tu nu o sa gasesti nimic dupa ei.

  0
  0

 • Ady pe 11 Sep 2012, 13:06
  trufe

  Fratilor.. mai ies trufe anul asta,s-au ne reprofilam?anul asta am gasit doar cateva bucati,ce ziceti... mai sunt sanse?salutare.

  0
  0

 • adrian pe 10 Sep 2012, 21:47
  incepator

  pai si cum as putea sa verific dak sunt sau nu trufe???

  1
  0

 • trufar pe 7 Sep 2012, 21:15
  pentru adrian

  mai intai vezi daca prin zona ta sunt trufe...si de care...si dupa aceea sa iei ciine...si sa sti ca nu e cum se aude ca se fac bani multi....de exemplu anul asta .....nimic....zero bani incasati...

  1
  0

 • adrian pe 6 Sep 2012, 01:20
  incepator

  as vrea sa ma apuc si eu de cules trufe si am inteles k trebuie sa am mare grija de unde cumpar cainele, puteti sa imi recomandati pe cineva de incredere sauceva de genu, astept raspunsuri

  2
  0

 • trufar incepator pe 18 Iul 2012, 08:58
  trufe

  fratilor...dar numai zice-ti nimic pe aici pe forum?a-ti inceput culesul....eu am fost pitin dar cam slabut..e seceta mare..mai stam putin....

  0
  0

 • dan pe 6 Iun 2012, 10:23
  pt adi

  din trufe nu te imbogatesti daca le cauti tu bani fac intermediarii care vand trufe si caini ,daca vrei sa practici ca hoby ia un maidanez de talie medie ascundei jucariile apoi schimbale cu trufe si dupa un an doi de cautari si cateva tone de benzina consumate o sa gasesti trufe,bafta multa ps daca nu iubesti caini nu te apuca.

  4
  1

 • anonim pe 1 Iun 2012, 21:03
  trufe

  asa e cum zice grizly....e padure destula la noi in romania si e pacat de trufe sa putrezeasca in pamint....si sa nu le loam banii la italieni.....bafta la toata lumea..

  0
  0

 • trufi pe 1 Iun 2012, 09:18
  pentru sorin

  0767362422............ sa ma suni

  0
  0

 • grizly pe 31 Mai 2012, 11:10
  multa pleava....

  Alo,,oameni buni si de omenie,nu fiti rai ,invidiosi,smecheri..etc, multe laude din partea unora,,,padurea e mare este loc ptr. toata lumea ,,ciuperci ' destule ,,,va doresc vremuri mai bune!

  1
  0

 • ovidiu pe 28 Mai 2012, 21:00
  pt adi

  0732356040 pot sa.ti dau lamuriri in pr ivinta trufelor.

  1
  0

 • adi pe 25 Mai 2012, 23:32
  trufe

  inseamna ca nici tu nu esti mai rasarit decat ceilalti de pe forumul acesta.mersi.

  0
  0

 • anonim pe 25 Mai 2012, 15:18
  trufe

  daca esti dispus sa cheltui bani tai facuti pe nefacuti dai bataie....

  1
  0

 • adi pe 25 Mai 2012, 12:21
  trufe

  multumesc pentru urare si sfat!dar tot nu-mi vine a crede ceea ce spui......da-mi numarul tau de telefon sau adreasa de email pentru a te contacta.

  0
  0

 • anonim pe 24 Mai 2012, 19:41
  trufe

  stai in banca ta cu trufele......daca esti dispus sa cheltui banii tai din buzunar,pe vise n-ai de cit...?depinde de unde esti ,ce ciine ai,si eu am facut ca tine,si am cheltuit vreo 3000 de euro,pe cautari, benzina etc,,si nimic dupa 2 ani...eu iti urez bafta

  1
  2

 • adi pe 24 Mai 2012, 15:07
  trufa

  cine ma poate ajuta cu cateva sfaturi in privinta recoltarii de trufe???cui le vind si cand incepe sezonul!sunt incepator si nu am prea multa experienta

  0
  0

 • DarkAngel pe 21 Mai 2012, 02:22
  ....

  deci inainte credeam ca romanii sunt putin aiuriti eu zic ca suntem cretini vad pe internet ascociatii de trufe care invita straini sa le adune...cum poti fi frate asa tampit de ce sa nu le aduni tu si sa le vinzi...citind pe internet pretul pe kg in romania de calitate mixta e in jur de 150 de euro cand in strainatate se vinde in jur de 500-1000 de euro pe kg depinde de sezonul recoltarii...aici altu care vinde caini la 5000 de euro da cainii aia viseaza trufe si se trezeste cu ele sub perna???imi place gandirea romanilor:-j

  3
  0

 • marian pe 19 Mai 2012, 13:12
  trufa

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=9f1M6ySGngo

  2
  0

 • mihai pe 4 Mai 2012, 20:59
  hoti

  am o singura solutie cu fraeri cu mafia asta care spuneti voi loti va 2 caini agentinieni cresteti de mici si veti vedea ca nu sa apropie nimeni de voi sunt cei mai devotati caini nu cred ca ar reusi nimeni sa va dea un deget nu o palama bine inteles nu luati in cosiderare armele

  0
  0

 • OZVALD pe 30 Mar 2012, 09:06
  Mega teapa ( seminari )

  nu mai jegmaniti lumea gunoaielor, vam dat trufele si nici acuma nu am vazut bani, o sa va reclam si la politie ( Fechete , O si Mircea, S ) echipa de vis pentru naivi

  4
  0

 • Truffoir pe 29 Mar 2012, 21:32
  Seminar despre trufe

  SIMPOZION despre cultivarea trufelor si SEMINAR de initiere in industria trufiera, Oradea, 26-27 mai 2012 DRAGI PRIETENI! Prin acest anunț vă invităm să participați la următorul program combinat organizat de Truffoir Srl., care va include un Simpozion despre cultivarea trufelor și un Seminar de inițiere în industria trufieră. Simpozionul este dedicat tuturor persoanelor interesați de cultivarea trufelor, iar seminarul de inițiere în industria trufieră pune accesntul pe formarea trufarilor care vor să începe colectarea acestor ciuperci din flora spontană. Fiind vorba despre două programe diferite, cei interesați pot participa separat sau la ambele programe. IMPORTANT! Participarea la programul Simpozionului este GRATUITĂ! Vă așteptăm! Despre Simpozion! După ani întregi de seminarii și programe educative în domeniul colectării trufelor, a venit timpul să acordăm mai multă atenție cultivării acestor ciuperci fantastice. În cursul anului 2011 împreună cu tineri antreprenori am creat prima plantație de trufe în România cu Tuber melanosporum, exclusiv cu plante de la firma Robin Pepinieres din Franta. De atunci, interesul după asemenea investiții a crescut semnificativ, iar noi am ajuns în situația că nu mai facem față cererilor de informații prin email și telefon. De aceea am decis să organizăm un simpozion pe această temă, ca întrebările Dvs. să fie răspunse direct de specialiști. Vom aborda subiectul începând de la noțiuni de bază (eg. Ce este micoriza? Ce tip de sol este favorabil pentru cultivarea trufelor?) până detalii legate de metodele de plantare, folosirea sistemelor de irigație, cât și colectarea și comercializarea trufelor produse. Despre Seminar! Seminarul din acest an va fi unul inedit si diferit de celelalte programe de inițiere, încât - de data aceasta - vom efectua partea practică în cea mai bună plantație de trufe în Europa de Est. Cum Truffoir a intrat în posesia unei plantații trufiere cu o producție majoră de Tuber aestivum, seminarul va exploata aceste posibilități, oferind seminariștilor o vânătoare de trufe excepțională. Încât meseria de trufar se bazează pe experiență acumulată pe teren, un asemenea început cu multe trufe, cu posibilitatea de a scoate trufele de către participanți, vă oferim un program fără concurență în acest domeniu. După vizita în plantație, programul seminarului va continua pe plan teoretic cu teme cuprinse de la speciile de trufe colectate, metodologia culesului, dresajul câinilor etc. Program Simpozionul va fi organizat pe data de 26 mai 2012 la Oradea, între orele 9 și 17, având în program prezentările specialiștilor, filme didactice și discuții. A doua zi participanții simpozionului vor avea posibilitatea de a vizita cea mai bună plantație de trufe în Europa de Est, care se află la 180 de km de la Oradea, pe teritoriul Ungariei. Plecarea la plantație va fi sâmbătă la ora 17.30 cu mașini proprii, iar cazarea va fi aranjat în hotel sau în corturi de către organizatori. Vizita în plantație va începe la ora 7 duminică dimineața, care va fi urmat de un seminar de inițiere în colectarea trufelor. Nu ezitați să participați!!! CÂND SI UNDE? Programul Simpozionului va fi organizat în data de 26-27 mai 2012, la Oradea (locația exactă va fi publicată celor interesați după înscriere). Programul Seminarului va fi organizat la plantația din Ungaria. PROGRAM Sâmbătă, 26 mai 2012 9.00: Deschiderea simpozionului de către Fekete A. Oszkár, directorul firmei Truffoir Srl 9.30: Un parteneriat mutual: Micoriza. - lectură de dr. Mircea Selegean, profesor universitar Universitatea de Vest din Timisoara 10.45: Pauză 11.00: Cele trei elemente ale succesului. Plantă, sol, climat. - prezentat de dr. Andrea Gogán, Universitatea Szent István din Gödöllő, Ungaria 12.00 Studiu de caz: Truficultură în emisfera sudică. Succes în Australia. - prezentat de dl. István Bagi, specialist în domeniul trufelor 13.30 Pauză de masă oferit de organizatori. 14.30 Viața în plantație. Film didactic, regizat de firma Robin Pepinieres, Franța 15.00 Lucrări de mentenanță în plantații trufiere. - prezentat de dl. Adrian Lascu, specialist în domeniul trufelor 15.30 Studiu de caz: Prima plantație de Tuber melanosporum în România. - prezentat de Zagarin Claudiu, proprietarul plantației. 16.00 Pas cu pas. Plan de afacere pentru investiții în truficultură. - prezentat de Fekete A. Oszkar, director Truffoir Srl. 16.45 Întrebări și discuții. 17.00 Pornire spre plantația din Ungaria. Duminică, 27 mai 2012 7.00: Vizită în plantație, care cuprinde: - Prezentare metodelor de plantare. Densitate, distanță. - Prezentarea lucrărilor de mentenanță în plantație. - Căutarea trufelor cu câini special dresați - Metodele culesului sustenabil 11.00: Pauză 12.00: Prezentări teoretice despre speciile de trufe, dresaj câine, cultivarea trufelor etc. 14.00: Prânz. Meniu cu trufe. 15.00: În expediție după trufe. - film didactic. 17.00: Închiderea programului. Înmânarea diplomelor de participare. Transfer înapoi la Oradea. TAXA DE PARTICIPARE ŞI ÎNREGISTRARE Participarea la programul simpozionului în ziua de 26 mai 2012, este GRATUITĂ! Pentru vizita în plantație și programul seminarului, taxa de participare este de 99 de euro pentru cei care se înscriu și plătesc 50% din taxa de participare, până la data de 29 aprilie 2012. Pentru cei care se înscriu după această dată, taxa de participare este de 149 euro. Suma include costul intrării în plantație, materiale didactice și meniul cu trufe. Înregistrarea pentru seminar se face prin completarea formularului online atașat acestui e-mail. Înregistrarea se va finaliza abia după achitarea unei avans de 250 de lei în contul bancar, ale cărui date vi le vom trimite după ce am primit înscrierea Dvs. Suma nu se returnează în caz de neprezentare la seminar. Restul sumei va fi plătit la fața locului. Observatii: Firma Truffoir S.R.L. va înregistra evenimentele pe parcursul seminarului în format audiovizual. În cazul în care participanții nu vor să apară în aceste înregistrări, vă rugăm să ne comunice refuzul în scris, înainte de începerea seminarului. TERMEN-LIMITĂ PENTRU ÎNREGISTRARE SI PLATA AVANSULUI : Pentru Simpozion termenul de înscriere este 25 mai 2012. Participarea la acest program este GRATUITĂ! Pentru Seminar termenul de înscriere este de 29 aprilie 2012, ca să vă calificați pentru taxa de participare de 99 euro. După această dată termenul de înscriere este 25 mai 2012. PENTRU A VĂ ÎNSCRIE LA SEMINAR, VĂ RUGĂM SĂ DAŢI CLICK PE LINKUL ALĂTURAT: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dFp0TUpDQnNweE1SbzdsaHBYLW9OVnc6MA După ce ați citit detaliile tehnice legate de organizarea seminarului, vă rugăm să completați acest formular cu datele Dvs., pentru a vă putea înregistra. IMPORTANT! Înregistrarea va fi considerată finală, abia după plata avansului de 250 de lei în contul afișat în invitație. Pentru orice nelămurire vă rugăm să ne contactați telefonic la 0751-223555 sau prin email la info@truffoir.ro . Echipa, Truffoir Ltd.

  0
  2
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod