Ce sa (nu) faci pentru siguranta pisicii tale

Ai acasa o pisicuta razgaiata, la care tii ca la ochii din cap. Ai face orice pentru a-i asigura un trai linistit si indestulator, pentru a o sti sanatoasa, fericita si in siguranta. Cu toate acestea...

Ai acasa o pisicuta razgaiata, la care tii ca la ochii din cap. Ai face orice pentru a-i asigura un trai linistit si indestulator, pentru a o sti sanatoasa, fericita si in siguranta.

Cu toate acestea, multi proprietari de pisici nu stiu care sunt lucrurile pe care trebuie sa le evite atunci cand vine vorba despre mica felina domestica, astfel incat traiul acesteia sa nu fie afectat in mod negativ.

Iata cateva dintre lucrurile pe care nu trebuie sa le faci daca vrei ca pisicuta ta sa fie perfect sanatoasa si in deplina siguranta.

1. Nu permite altor pisici sa intre in curtea casei tale. Este posibil ca acestea sa-ti streseze pisica, sa o bata, sa o muste sau chiar s-o alunge de acasa.

2. Nu-ti lovi niciodata pisica, deoarece corectiunile corporale nu au sens pentru micuta felina.

Din contra, risti sa i se faca frica de tine.

3. Fii constanta! De exemplu, nu lasa pisica sa faca un lucru pe care ulterior i-l vei interzice.

4. Daca pisica zgarie mobila, cumpara-i de la pet-shop un articol (confectionat din sisal) destinat gherutelor ei.

5. Pentru a o impiedica sa manance plantele de interior, stropeste-le cu substante care nu-i plac, dar care nu sunt periculoase pentru sanatatea ei.

6. Nu lasa niciodata un fier de calcat, cald sau rece, pe masa de calcat. Cablul acestuia poate fi considerat jucarie si, in joaca, pisica poate trage fierul de calcat peste ea.

7. Pisicile adora apa in miscare, asa ca tine capacul pus pe toaleta pentru a impiedica un posibil accident.

8. Nu da pisicilor medicamente destinate oamenilor.
Aspirina si ibuprofenul le pot fi fatale.

9. Nu lasa deschisa usa de la masina de spalat rufe sau vase. Pisicile adora sa doarma in locuri intunecate si calduroase si risti sa o accidentezi.

10. Cand ridici o pisica, prinde-o de piept si de picioare. In acest fel, se va simti in siguranta si nu se va zbate. Acest lucru te poate proteja si de eventuale zgarieturi sau muscaturi.

11. Verifica cu atentie garajul inainte de a incuia usa, pentru a nu inchide vreo pisica din greseala acolo.

12. Incuie bine dulapurile daca au fost date cu spray de gandaci sau substante de curatat. Acest lucru este valabil si pentru dulapurile care contin medicamente. Pisica este destul de isteata si poate invata sa deschida usile.

13. Inainte de a porni motorul masinii, claxoneaza; daca sunt pisici sub masina, cu siguranta acestea vor fugi.


14. Pisicile fac din orice obiect o jucarie, asa ca ascunde cablurile de la aparatele electrice, pentru a nu se strangula cu ele.

15. Unele plante sunt otravitoare pentru pisici. Informeaza-te daca cele pe care le ai in apartament sunt toxice pentru pisoiul tau.

16. Verifica intotdeauna unde este pisica inainte de a inchide usile anumitor incaperi, pentru a evita incuierea acesteia acolo.

17. Pisica poate fi un mare pericol pentru animalele mai mici: reptile, pesti, pasari sau rozatoare. Tine-o cat mai departe de ele si nu o lasa nici o clipa nesupravegheata.

18. Daca vrei sa-ti mai iei o pisica, mergi mai intai cu aceasta la veterinar, pentru a nu aduce microbi pisicutei de acasa.

19. Foloseste intotdeauna o cusca pentru a transporta pisica.
Astfel, vei evita riscul ca aceasta sa scape sau sa se ascunda la picioarele soferului pe parcursul calatoriei.

20. Tine ata de cusut, snururile sau acele intr-un loc in care pisica nu are acces. Aceste obiecte pot fi inghitite de pisicute.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bianca pe 3 Iul 2008, 18:31
    pisicutele

    Si eu am muulte pisici,pt ca stau la curte si spatiul imi permite detinerea a mai multe pisici,dar asta nu inseamna ca fac "colectie".Le iubesc foarte mult.Am implinit toate cele 20 de cerinte scrise mai sus,cu exceptia unei cerinte.Aceea de a-i cumpara pisicutei acea cusca pt transport. Pana acum nu am avut nevoie,dar daca se iveste vreo ocazie in care trebuie sa duc pisica undeva,o voi cumpara cu siguranta!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod