Prima bancă de sânge pentru câini şi pisici din Bucureşti

Veşti bune pentru iubitorii de animale! Pisicile şi câinii aflaţi la nevoie vor putea primi ajutor de urgenţă de la prima bancă de sânge înfiinţată în Bucureşti special pentru animalele

Veşti bune pentru iubitorii de animale! Pisicile şi câinii aflaţi la nevoie vor putea primi ajutor de urgenţă de la prima bancă de sânge înfiinţată în Bucureşti special pentru animalele de companie.

Animalele care vor dona sânge în acest centru vor beneficia de vaccinări şi deparazitări gratuite, consultaţii şi reduceri la tratamente şi analize de sânge, scrie ştirileprotv.ro.

Pentru animalele bolnave, stăpânii vor plăti pentru o pungă de sânge între 250 şi 380 de lei.

Potrivit veterinarilor, în decursul unui an transfuziile de sânge au salvat cinci sute de câini. Cele mai frecvente cazuri în care este nevoie de transfuzii sunt accidentele rutiere şi cazurile de cancer.

Un câine poate dona sânge daca are între unu şi opt ani, peste 25 de kilograme, este sănătos şi cuminte. Acesta poate dona lunar 450 de mililitri de sânge şi asta pentru că sângele lui se regenerează mult mai repede. Procedura nu durează mai mult de zece minute şi nu necesită anestezie.

Sângele poate fi recoltat şi de la pisicile care cântăresc cel puţin cinci kilograme, însă acestea sunt anesteziate pe perioada recoltării.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod