Interzicerea hrănirii maidanezilor va creşte agresivitatea

Înfometarea nu este soluţia corectă pentru a rezolva problema maidanezilor. Castrarea este mult mai eficientă! Este răspunsul pe care îl oferă iubitorii de animale noului proiect care intrezice

Înfometarea nu este soluţia corectă pentru a rezolva problema maidanezilor. Castrarea este mult mai eficientă! Este răspunsul pe care îl oferă iubitorii de animale noului proiect care intrezice hrănirea maidanezilor.

Bucureştenii care hrănesc câinii fără stăpân ar putea fi amendaţi cu până la 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusă în proiectul de modificare a hotărârii din 2009 privind controlul reproducţiei câinilor din Capitala. "Nu urmărim să amendăm un copil care aruncă un biscuite unui câine pe stradă.

Urmărim să reducem numărul agresiunilor câinilor fără stăpân îndreptate către cetăţeni", a declarat coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu, pentru Mediafax.

Reprezentanţii fundaţiei Vier Pfoten iau atitudine faţă de noul proiectul şi avertizează că interzicerea hrănirii animalelor va duce la creşterea agresivităţii, iar consecinţele vor fi nefavorabile pentru locuitorii Capitalei. Numărul oamenilor atacaţi va creşte considerabil şi zeci de mii de câini înfometaţi vor fi în căutarea surselor de hrană.

"Ca şi în cazul oamenilor, înfometarea creează o stare de stres, panică şi agitaţie. Animalele vor căuta orice sursă de hrană, acţionând instinctiv. Nu am dori sa ne trezim în fata unei situaţii de necontrolat, în care numărul oamenilor agresaţi să crească dramatic", susţin reprezentanţii Vier Pfoten.

De asemenea, Vier Pfoten face apel către Consiliul General al Capitalei, cerând să respingă propunerea făcută de ASPA.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod