În Elveția a devenit ilegal să ai doar un porcușor de guinea pentru că se va simți singur

Negarea șansei unui animal de companie de a-și face prieteni mai mulți din specia lui ar putea fi considerat un gest de cruzime. Cel puțin așa stau lucrurile în Elveția.
O lege referitoare la drepturile animalelor introdusă în Elveția face ilegal să ai un singur porcușor de guinea. În această țară este un lucru des întâlnit, iar porcușorii de guinea sunt adesea aleși drept animale de companie ideale. Poate că mulți dintre noi ne-am obișnuit să ne gândim prima dată la pisici sau câini, dar elvețienii văd porcușorii de guinea în cu totul o altă lumină și îi consideră foarte importanți pentru adulți și copii.
Astfel, în Elveția fiecare porcușor de guinea este tratat ca un membru al familiei. Mai mult decât atât, s-au luat inclusiv măsuri legale pentru a se apăra aceste animale, având aceleași drepturi și protecție ca și oamenii.
În Elveția se prioritizează sănătatea, fericirea și mulțumirea locuitorilor, iar acest obiectiv a fost extins și asupra animalelor care trăiesc în apropierea oamenilor. Este probabil ca multor persoane din alte țări să le vină greu să creadă cât de complexă este protecția asigurată pentru un porcușor de guinea prin lege.
Cert este că nimeni nu va mai putea privi aceste animale drăgălașe la fel ca înainte. Noua lege adoptată spune că nu poți avea un singur porcușor de guinea pentru că izolarea favorizează sentimentele lui de singurătate și depresie. Cei care aleg să aibă porcușori de guinea pot îmbunătăți semnificativ viața acestor animale oferindu-le prieteni din aceeași specie care să le țină companie.
Cu toate acestea, există și o nelămurire și anume cum ar trebui să procedeze proprietarul atunci când moare un porcușor de guinea și îi rămâne doar unul? Din fericire elvețienii s-au gândit din timp și la această situație.
Există servicii specializate care le permit locuitorilor din Elveția să închirieze un alt porcușor de guinea pentru a preveni efectele negative asupra celui rămas singur.
De exemplu, dacă ai avut 2 porcușori de guinea, dar unul dintre ei a decedat poți apela imediat la o firmă care se ocupă cu închirierea lor. Specialiștii vor determina tipul de personalitate și felul în care reacționează porcușorul de guinea care a rămas fără companie și vor oferi pentru închiriat un porcușor cu un temperament similar.
În acest mod se previne încălcarea legii de către proprietari și animalele de companie sunt protejate în mod eficient.
În Elveția există o varietate de legi care protejează drepturile animalelor. De exemplu, nu poți avea un singur pește într-un acvariu, ci trebuie să fie însoțit de cel puțin un altul, care îl va ajuta să se acomodeze și să se simtă bine.
De asemenea, unele specii de păsări trebuie să beneficieze constant de socializare cu altele din specii similare sau din altă specie. În ceea ce privește pisicile, este permis să ai una singură, dar trebuie să aibă posibilitatea să vadă alte pisici pe fereastră.
În prezent, noua lege îi determină pe proprietarii de porcușori de guinea să caute alte animale din aceeași specie pentru a le ține companie și a le îmbunătăți calitatea vieții și sănătatea.
Legea este relativ nouă, dar există numeroase precedente stabilite cu ajutorul cazurilor judecate în trecut pentru alte animale de companie.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod