Cum sa alegem un Rottweiler de calitate

Achizitionarea oricarui caine de rasa implica o responsabilitate deosebita. In cazul unui Rottweiler, ce va deveni un caine mare si puternic, aceasta decizie trebuie, cu siguranta...

Achizitionarea oricarui caine de rasa implica o responsabilitate deosebita. In cazul unui Rottweiler, ce va deveni un caine mare si puternic, aceasta decizie trebuie, cu siguranta, indelung cumpanita. Inainte sa intrati in "joc", este necesar sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele actiunii dumneavoastra si, mai ales, sa raspundeti la intrebarea "Este intr-adevar Rottweilerul cainele care mi se potriveste cel mai bine?". 


Cum sa alegem un Rottweiler: Forta si inteligenta

Rottweilerul se trage din stramosi care erau caini de turma, de paza si de aparare. Traind alaturi de oameni, el a ajuns la un ridicat grad de inteligenta, dobandind totodata un temperament prietenos, ceea ce a contribuit la cresterea popularitatii sale. Caracterul si comportamentul Rottweilerului ii permit sa se adapteze, in orice imprejurari, vietii in familie. Caine puternic, ce poate indeplini aproape orice sarcina, el nu va va dezamagi niciodata. Tinand cont de talia cainelui, care implica necesitati nutritionale crescute, pentru detinerea acestei rase sunt necesare atat un spatiu extins, cat si o situatie materiala adecvata.



Cum sa alegem un Rottweiler: Nimic nu se obtine fara educatie

Socializarea si educarea Rottweilerului sunt de maxima importanta. Acesta este inzestrat cu un instinct puternic de paza si de aparare, care trebuie orientat astfel incat sa reprezinte o calitate, nu o povara. Odata ce devine membru al familiei, Rottweilerul da dovada de devotament si poate fi un prieten bun al copiilor si al animalelor domestice, insa este o iluzie sa credeti ca asa ceva se poate realiza fara educatie, disciplina si un dresaj corespunzator. Cu toate acestea, cine doreste sa faca acesti pasi importanti va fi fericitul proprietar al unui caine minunat, deosebit.

Mascul sau femela?

Odata ce v-ati hotarat sa achizitionati un Rottweiler, trebuie sa va orientati si asupra sexului acestuia. Daca aveti deja un mascul sau o femela, este bine sa-i luati o pereche. Daca, insa, este vorba despre primul caine, ar fi mai indicata o femela pentru ca, aproape intotdeauna, masculul are un temperament mai puternic si este mai greu de controlat.
Un lucru este insa sigur: daca va fi corect educat si socializat, Rottweilerul va fi, indiferent de sex, la fel de prietenos cu membrii familiei.

De unde cumparam un pui de Rottweiler de calitate?

Daca doriti sa fiti corect informati, este bine sa va adresati unei persoane avizate sau unui organism autorizat. Asociatiile chinologice teritoriale va vor pune la dispozitie datele privind crescatorii care se ocupa de rasa. Prin urmare puteti afla daca si unde exista pui de vanzare in acel moment. Oferte veti gasi si in revistele de specialitate. Frecventand expozitiile chinologice ii veti putea admira pe viu pe parintii viitorului dumneavoastra caine si, de asemenea, puteti beneficia de indicatii utile direct de la crescatori. Nu cumparati pui din piete sau din targuri de animale! Este important sa o vedeti cel putin pe mama puiului, pentru a va face o impresie asupra temperamentului pe care ea il va transmite catelului. Aflati in vizita la crescator, profitati de ocazie pentru a observa si restul exemplarelor din canisa, afland astfel ce fel de caini creste acesta.
Anumite trasaturi de caracter ale Rottweilerului sunt mostenite si, din aceasta cauza, nu trebuie sa cumparati pui din parinti agresivi sau fricosi. Este foarte important ca parintii puiului sa aiba examene de lucru, acestea reprezentand dovada unui temperamentul echilibrat. De asemenea, un pui ai caror parinti si stramosi au obtinut rezultate competitionale deosebite are toate sansele sa devina si el un viitor campion.

Ajunsi la crescator, ar fi bine ca acesta sa ne permita sa vedem intregul cuib. De asemenea, este indicat sa ne asiguram ca locul in care sunt tinuti puii este curat si ca exmplarul ales indeplineste urmatoarele conditii:
- este bine dezvoltat;
- are osatura corecta;
- are dantura corecta (in foarfece);
- daca alegem un mascul, acesta are doua testicule coborate in scrot;
- este clinic sanatos;
- nu prezinta alte culori decat cea prevazuta in standard;
- are un temperament echilibrat, nu este fricos si nici agresiv;
- este jucaus, plin de energie.

Pui de Rottweiler

De obicei, la varsta de 7-8 saptamani, puiul de Rottweiler reprezinta imaginea in miniatura a adultului.

Daca doriti un caine pentru show, este bine sa cereti parerea crescatorului. Acesta va va ajuta cu placere in alegerea catelului, indicandu-va exemplarul care este promitator. In continuare, depinde in mare masura si de proprietar daca puiul va deveni sau nu campion.
La cumparare, odata cu puiul trebuie sa primiti pedigree-ul, carnetul de sanatate cu vaccinarile si deparazitarile la zi, informatii despre nutritie si o cantitate din hrana cu care a fost obisnuit catelul (care sa ajunga pentru 3-4 zile). Tineti cont de recomandarile crescatorului cu privire la alimentatie. Va sfatuim ca atunci cand alegeti dintre diversele sortimente de hrana uscata, adecvata varstei cainelui, aceasta sa fie de calitate.

 

Comentariile 101-114 din 114

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Terry pe 9 Dec 2008, 23:13
    Dresaj

    Caut dresor in orasjul iasi pentru in Rottweiler de 6 luni. Contant la printul_vendetta@yahoo.com Va Multumesc Frumos.

    0
    0

  • ALIN NEAMTIU pe 4 Dec 2008, 19:20
    despre rottweiler

    am un pui de rottweiler de5-6 luni! as dori niste sfaturi ca sa fie mult mai agresiva !!!!!!ptr ca pana acuma am primit cateva dar nu au folosit ca este foarte lenesa!

    0
    0

  • Alexandra pe 3 Dec 2008, 20:40
    vreau pui de rottweiler

    buna :) vreau si eu un pui de rottweiler ... sunt din galati ....oferte?? :)

    0
    0

  • roxana pe 14 Nov 2008, 15:58
    vreau un ROTTWAILER

    la vara tata mia promis ca imi ia un ROTTWAILER dar nu stiu cum sa il ingrijesc si sal stapanesc daca imi musca musafiriii daca ma MUSCA CHIAR SI PE MINE si nu stiu cum sa fac si de unde sal iau si vreau sa fie cu pedigrii .Si eu am 10 ani e bine sami iau un ROTTWAILER dar orcum imi iau da vreau sfatul dumneavoastra

    0
    0

  • REMUS pe 12 Oct 2008, 09:46
    vand pui rottweiler

    am 2 pui de rottweiler de 7 saptamani. un baiat si o fata.pretul este de 150 euro .sunt din galati. 0755487807

    0
    0

  • cladu1u pe 15 Sep 2008, 15:29
    sall

    vreau si eu un id de mess de la un proprietar derotwailer vreau mai multe detalii.. (id mew : claud1u_BDT)

    0
    0

  • nicu pe 4 Sep 2008, 23:30
    rottwailer

    buna! credeti ca un rottwailer adult se va putea acomoda cu un nou stapan fara probleme? am de gand sa cumpar

    0
    0

  • adela pe 27 Aug 2008, 13:00
    rottwailer

    eu am un pui de aproape 5 saptamani...ce sa fac.....sa ii mai dau lapte sau sa incep sa ii dau de mancare....i-am facut deja primul vaccin....acum intrebarea este as putea sa ii dau "pedigree junior"?>

    0
    0

  • Catalin pe 9 Aug 2008, 19:00
    vreau un ROTTWAILER

    Am terminat facultatea si m-am angajat la servici sefu are un ROTTWAILER foarte frumos si m-am atasat de el vreau si eu un asemenea caine daca ma puteti ajuta . astept un email ! Vreau sa fie cu pedigree . multumesc

    0
    0

  • yonut pe 28 Iul 2008, 10:52
    rottweiler-ul

    sant din snagov sh as dori sa intreb ji eu cn are pui de rottweiler . nu vreau sa fie prea scump sh de talie mica ash putea . Cn imi spune sh mie . eu am auzit ca exista 2 feluri de rottweiler cel german care este mic sh grasut sh are capu mai maredecat cel amearican exista rotweiler amerivan si german ???

    0
    0

  • GIURGIU DAN SILVIU pe 18 Iul 2008, 21:33
    ROTTWAILER-UL

    BUNA AM UN ROTTWAILER DE APROAPE UN AN SI 4 LUNI.ESTE UN CAINE EXTRAORDINAR,DEVOTAT SI MAI ALES INTELEGATOR SI FOARTE PUTERNIC.EU II FAC VACCINU ANUAL CORESPUNZATOR,SI IL HRANESC ADEGVAT.VA ROG SA IMI SPUNETI DE CE RTTWAILER-UL LA O VARSTA DE 3-4 ANI O IA RAZNA PENTRU CATEVA ZILE???

    0
    0

  • Giurgiu Dan Silviu pe 18 Iul 2008, 21:25
    forta unui rottweiler

    Buna am un ROTTWEILER mascul de app un an si 5 luni il cresc de la varsta de 4 luni.Este un caine extraordinar devotat si mai ales intelegator si foarte puternic.Eu ii fac vacci nu anual corespunzator il hranesc adegvat.VA ROG SA IMI SPUNETI DE CE SE AUDE CA ROTTWAILER-UL LA O VARSTA DE 3-4 ANI SE ZICE CA O IA RAZNA?

    0
    0

  • ivan adrian pe 14 Iul 2008, 15:40
    sal

    am un rottweiler(BETY)de 7anisi 5luni am fost cu ea la pescuit de vineri pana dum.mai tot timpu ea prin apa totul bine dar azi cand sa iesim afara nu a putut sa se ridice de picioarele din spate.ce sa intamplat?!

    0
    0

  • Laurentiu pe 12 Mai 2008, 23:34
    Cresterea puilor de rottweiler

    Buna ziua! Sunt posesorul unei femele Rottweiler, de app 2 ani o cresc de la varsta de opt luni. Intradevar este un caine devotat ascultator si sa integrat rapid in familie. Nu peste mult timp va avea pui va solicit sfatul cel mai bun pentru cresterea puilor, avand in vedere varsta de la care il cresc am sarit peste faza incipienta cand era pui; a fost vaccinat anual hranit corespunzator. Va rog datimi un sfat pentru ingrijirea mamei si a puilor Va multumesc

    0
    0
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod