Labrador Retriever

Iubitor de apa, jucaus si usor de educat, de cateva decenii Labradorul a devenit cea mai populara rasa de caini. Legenda spune ca el este rezultatul incrucisarii dintre un Terra...

Iubitor de apa, jucaus si usor de educat, de cateva decenii Labradorul a devenit cea mai populara rasa de caini. Legenda spune ca el este rezultatul incrucisarii dintre un Terra Nova si un castor. Adevarat sa unu, cert este ca asemanarile dintre cele doua animale se vad cu ochiul liber.

Primul element comun este coada atat de tipica, lata la baza siaplatizata, groasa, care-i serveste cainelui drept carma in mediul sau preferat. Parul constituie cea de a doua caracteristica ce frapeaza si care are rolul de a proteja in mod eficient animalul - care este un excelent inotator - in apa rece.

De ce este Labradorul atat de popular?

Mai inainte de toate trebuie sa spunem ca Labradorul este un caine foarte sociabil, care cauta prezenta omului si, mai ales, a copiilor.

Nu este un caracter dominant si, in plus, nu are nevoie de toaletare. El se "curata"singur! Nu este mic, dar este "binecrescut", astfel incat putem spune ca,in casa, ocupa mai putin spatiu decat o pisica.

De-a lungul vremii
Un caine polivalent
Labradorul in Romania

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod