Culorile blanii

Standardul recunoaste trei varietati coloristice de pisici egiptene Mau: argintii, de culoarea bronzului si fumurii. Toate exemplarele trebuie sa aiba ochii verzi. Se accepta ca pisicile adulte tinere - cu varsta mai mica de 18 luni - sa aiba ochii caprui.

Egiptenele Mau argintii
Cele mai multe pisici egiptene Mau au blana de culoare argintie: fundalul de pe cap, umeri, membre, spate si coada este argintiu deschis. Blana de pe abdomen are o nuanta argintie stralucitoare. Marcajele sunt de culoarea mangalului, iar subparul este alb-argintiu deschis, dand nastere unui contrast impresionant.
Exteriorul urechilor este gri-roz, iar varfurile blanii - negre. Buzele, conturul nasului si al ochilor sunt negre. Gatul, in apropierea capului, barbia si zona din jurul narilor sunt acoperite cu blana argintie, de o nuanta pala. Pielea nasului este roscata; pielea labelor este neagra, iar intre degete sunt prezente smocuri de blana de aceeasi culoare.

Egiptenele Mau de culoarea bronzului
Aceste exemplare au fundalul blanii de pe cap, umeri, membre, spate si coada de culoare aramie, cu nuante mai inchise in regiunea coloanei vertebrale si mai deschise (galben-brun), pe flancuri.
Abdomenul este acoperit cu blana crem. Marcajele sunt de culoare brun inchis spre negru, iar subparul are o nuanta maronie pastelata. Exteriorul urechilor este galben-roz, cu varfurile blanii brun-negre. Buzele, conturul nasului si al ochilor sunt brune, la fel ca si arcul nasului. Gatul, in apropierea capului, barbia si zona din jurul narilor sunt acoperite cu blana crem-alba. Pielea nasului este roscata; pielea labelor este de culoare brun inchis, iar intre degete sunt prezente smocuri de blana de aceeasi culoare.


Egiptenele Mau fumurii
Aceste pisici au fundalul blanii de pe cap, umeri, membre, spate si coada de culoare argintie, dar, spre deosebire de exemplarele argintii, varfurile firelor de par sunt negre. Marcajele sunt de culoare neagra, iar subparul argintiu deschis creeaza un contrast puternic. Buzele, conturul nasului si al ochilor sunt negre. Gatul, in apropierea capului, barbia si zona din jurul narilor sunt acoperite cu blana de culoare deschisa. Pielea nasului este neagra; pielea labelor este de aceeasi culoare, la fel si smocurile de blana prezente intre degete.
Mustatile sunt, de asemenea, negre.

Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod