Cel mai frumos rege al junglei: Moya, leul alb cu o coamă impresionantă care a cucerit Internetul

Un leu alb rar a cucerit internetul cu coafura sa senzațională. Moya trăiește într-un sanctuar pentru lei din Africa de Sud și a devenit un star pe Instagram datorită frumuseții sale unice.
Glen Garriff Conservation este un sanctuar pentru lei condus de o familie care iubește felinele și luptă pentru conservarea leilor aflați în pericol.

Peste 70 de lei trăiesc într-o rezervație naturală privată, susținută exclusiv din donații și din materialele de promovare vândute pentru a strânge fondurile necesare îngrijirii frumoaselor feline. Printre acestea se numără și câțiva lei rari, albi, care sunt în pericol în sălbăticie din cauza braconierilor și vânătorilor de trofee.

Acest leu rar pe nume Moya, în vârstă de șase ani, a fost surprins în fotografii uimitoare de către fotograful englez Simon Needham.
Simon, care trăiește în Los Angeles, Statele Unite, a declarat pentru Daily Mail că a fost șocat când l-a văzut pe Moya.

Citește și: Un erou deosebit - Șobolanul Magawa a primit o medalie pentru că a salvat sute de vieți


Iubesc animalele, iar blana incredibilă a lui Moya m-a lăsat fără cuvinte din prima clipă în care l-am văzut”, a spus Simon.

Acesta speră ca fotografiile sale cu Moya să ajute la conștientizarea problemelor cu care se confruntă populațiile de lei din Africa și să contribuie la strângerea de fonduri atât de necesare pentru funcționarea sanctuarului Glen Garriff Conservation. 

Numărul leilor aflați în sălbăticie a scăzut dramatic. Leii sunt pe cale de dispariție în zonele din afara parcurilor naționale care sunt protejate.
În numai 50 de ani, populația leilor a scăzut de la 250.000 de exemplare la numai 20.000.
 
Foto: Instagram ggconservationSimon Needham



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carpul pe 25 Nov 2020, 02:00
    lkgh

    Leul nu traieste in jungla!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod