Ce alimente pentru oameni sunt bune și pentru pisici

Cea mai mare parte din dieta pisicilor ar trebui să fie formată din hrană de pisici completă din punct de vedere nutrițional, dar îi mai poți da câte o bucățică din ceea ce mănânci tu din când în când.
Trebuie doar să știi cum să alegi acele alimente pentru oameni bune și pentru pisici, pentru a-i oferi substanțele nutritive de care are nevoie. Iată care sunt acestea!

Alimente pentru oameni cu care pot fi hrănite și pisicile


1. Carne


Pisicile mănâncă carne. Au nevoie de proteinele din carne pentru o inimă puternică, o vedere bună și un sistem reproductiv sănătos. Carnea gătită de vită, de pui, de curcan și mici bucăți de carne de porc fără grăsime pot reprezenta o gustare delicioasă pentru pisica ta. Carnea crudă sau cea stricată o poate îmbolnăvi. Dacă tu nu ai mânca-o, nu i-o da nici pisicii tale.

2. Cereale integrale


Ovăzul are multe proteine și calorii și este ușor de preparat. Multor pisici le place porumbul, mămăliga având textura perfectă pentru ele.
Poți încerca și orez brun și orz. Pisicile tind să se bucure și de cereale mai mici cum ar fi meiul și cușcușul. Doar asigură-te că orice tip de cereale i-ai da este gătit, astfel încât animalul tău de companie să poată digera ceea ce mănâncă.

3. Pește


Peștele are mulți acizi grași omega-3, care stimulează sănătatea ochilor pisicii tale, precum oferă ajutor în cazul unor boli precum artrita, bolile de rinichi și tulburările cardiace. Peștele gătit sau din conservă este perfect pentru o gustare. Dar nu îi da sushi pisicii tale. Peștele crud nu ar trebui să fie prezent în dieta sa.

4. Ouă


Ouăle sunt o altă sursă superioară de proteine pentru pisica ta. Dar este important să te asiguri că îi dai doar ouă gătite.
La fel precum carnea crudă și sushi, ouăle crude îți pot îmbolnăvi pisica.

5. Legume


Nu tuturor pisicilor le plac legumele și chiar și mai puțin fructele, deoarece nu pot simți aromele dulci. Dar acestea sunt o sursă bogată de vitamine și sunt încărcate cu fibre și apă, care ajută la digestie. Poți încerca să-i dai pisicii tale castraveți proaspeți, pepene galben, broccoli sau sparanghel gătit la aburi. Dar ai putea avea ceva mai mult noroc cu un burger din legume. Trebuie să fii atent ca acesta să nu includă ceapă sau usturoi.

6. Brânză


Brânza este o gustare bogată în proteine, care este perfectă pentru pisica ta doar în cantități mici. Dar proteina din brânză este mai puțin completă decât cea din carne, pește și ouă.
De asemenea, stomacul multor pisici nu poate digera lactatele, așa că oferă-i piscii foarte puține gustări de acest fel și evită complet laptele.

Ce alimente pentru oameni nu sunt bune deloc pentru pisici?


- ciocolata;
- strugurii și stafidele;
- ceapa și usturoiul;
- nucile de Macadamia;
- aluatul de pâine;
- alcoolul;
- Xylitol, un îndulcitor artificial regăsit în guma fără zahăr și bomboane.

Ține aceste alimente într-un loc în care pisica ta nu poate ajunge. De asemenea, pisica ta ar trebui să primească gustări doar ocazional. Mesele sale regulate ar trebui să fie pe bază de mâncare de calitate de pisici.
Dacă îi oferi alimente pentru oameni, discută cu veterinarul tău despre ce ar trebui să îi dai și cât de des. Supraalimentarea ar putea duce la probleme de sănătate și obezitate. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod