Bobtail japonez - talismanul asiatic

O pisicuta cu labuta ridicata ne saluta din prag. Pisica este din ceramica si reprezinta simbolul traditional japonez al norocului. Este modelata dupa tiparul faimoasei...
O pisicuta cu labuta ridicata ne saluta din prag. Pisica este din ceramica si reprezinta simbolul traditional japonez al norocului. Este modelata dupa tiparul faimoasei si indragitei pisici japoneze cu coada scurta.

Documentele atesta faptul ca pisica domestica si-a facut aparitia in Japonia, acum cel putin o mie de ani, fiind provenita din China sau Coreea. Rasa Bobtail japonez a existat in mod sigur in Japonia timp de mai multe secole, fiind portretizata in multe documente si picturi antice.

In anul 1968, Elizabeth Freret a importat din Japonia primele trei pisici Bobtail in Statele Unite.
In 1971 a obtinut un statut provizoriu in FCA si a putut sa participe in competitii de gen in 1976. In anul 1993, varietatea cu par lung a pisicii Bobtail japonez a fost acceptata de FCA, aceasta existand de secole in Orient, ca si varietatile cu par scurt. Doua exemplare ale acestei rase apar si intr-un tablou datand din secolul al XV-lea, expus in Galeria de Arta a Institutului Smithsonian din Washington.

Descriere generala

Inteligente, amuzante, jucause, afectuoase, alintate, elegante, frumoase. Oricine ar putea gasi un numar nesfarsit de atribute care sa portretizeze personalitatea si aspectul acestor pisici speciale.
Exemplarele de Bobtail japonez sunt puternice si robuste.

De obicei au cuiburi formate din 3-4 pui, care sunt foarte mari, spre deosebire de alti semeni nou-nascuti. Comparativ cu reprezentantii altor rase, acestia incep sa mearga, devin activi si totodata fac nazbatii mult mai devreme. Aceasta rasa este renumita prin rezistenta crescuta la boli si printr-o rata foarte scazuta a mortalitatii in randul nou-nascutilor. Puii nu se nasc complet lipsiti de coada, dar nici cu o coada normala.

Sunt pisici active, inteligente si foarte "vorbarete".
Sunt capabile de o multime de "tonuri" ale vocii, acest lucru facandu-i pe multi sa afirme ca sunt pisici care "canta". Avand in vedere faptul ca adora compania oamenilor, pisicile Bobtail japonez "vorbesc" de fiecare data cand li se adreseaza cateva cuvinte.

Le place sa duca diverse lucruri in gura si sa aduca obiectele aruncate de stapan. Sunt foarte bune partenere de calatorie. Nu intra in panica atunci cand participa la expozitii sau cand sunt nevoite sa calatoreasca, se adapteaza perfect alaturi de caini sau alte animale si se inteleg foarte bine cu copiii.


Pisicile Bobtail japonez provin, intr-adevar, din Japonia. Sunt permise toate culorile, cu exceptia tiparului specific Siamezei sau al Abisinienei de tip agouti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod