Animale cu probleme de greutate: Ajută-le să slăbească după Sărbători!

După Sărbători nu doar oamenii se confruntă cu probleme legate de numărul mare de kilograme. Atât animalele de companie, cât şi cele de la zoo au nevoie de o dietă strictă. Nu uita că

După Sărbători nu doar oamenii se confruntă cu probleme legate de numărul mare de kilograme. Atât animalele de companie, cât şi cele de la zoo au nevoie de o dietă strictă. Nu uita că obezitatea lor este responsabilitatea ta!

Când câinele tău doarme toată ziua, nu face mişcare şi mănâncă mult, îi este foarte uşor să se îngraşe. Are nevoie de multă mişcare pentru a consuma calorii. Nu uita că obezitatea poate provoca boli grave precum diabet de tip 2, boli de rinichi, probleme de fertilitate, digestive, hipertensiune, boli de inima sau chiar cancer.

Consultă-ţi veterinarul pentru sfaturi de alimentaţie echilibrată, cât şi mai ales ce trebuie să mănânce animalul tău.

Alege cantitatea de mâncare în funcţie de câtă mişcare face. Pentru a-l ajuta să slăbească, redu porţiile de mâncare. Nu este recomandat să-l înfometezi, ci să îi oferi exact cât are nevoie, în funcţie de rasă, vârstă şi talie. De asemenea, există şi mâncăruri speciale pentru câinii supraponderali care pot fi de ajutor. În plus asigură-te că animăluţul tău face suficientă mişcare pentru a se menţine sănătos. În cazul în care eşti posesoare de câine, nu uită că acesta este un bun partener de jogging.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod