8 motive pentru care sa adopti un caine matur

Trist, dar adevarat! Adaposturile pentru caini sunt pline cu exemplare mature, pentru ca, de obicei, adoptia acestora dureaza mult mai mult. Unele dintre ele chiar sfarsesc...
Trist, dar adevarat! Adaposturile pentru caini sunt pline cu exemplare mature, pentru ca, de obicei, adoptia acestora dureaza mult mai mult. Unele dintre ele chiar sfarsesc in asteptarea stapanilor cei prea "mult visati"... Este adevarat ca un caine crescut de la o varsta frageda este mult mai usor de educat, insa nu trebuie sa excludem faptul ca si un caine adult poate invata "bunele maniere".

Exista o sumedenie de motive pentru care sa adopti un asemenea caine, insa noi te sfatuim sa arunci o privire peste cele 8 pe care am ales sa ti le prezentam:

1. Primul si, probabil, cel mai important motiv pentru a adopta un caine matur ar fi faptul ca ai ocazia de a oferi un camin, in adevaratul sens al cuvantului, unui catel care merita in mod evident o sansa, in acest fel asigurandu-ti un companion loial.

2. Cainii mai maturi nu necesita angajamentul si atentia de care are nevoie un pui.

3. Sunt complet dezvoltati si maturi, astfel incat vei sti exact ce tip de caine sa alegi.


4. Cu cat este mai matur, cu atat este mai inteligent! Cainii cu o varsta mai mare sunt, in general, mai calmi si mai rabdatori, fiind, de asemenea, mult mai disciplinati decat cei mici.

5. Majoritatea cainilor de acest gen, in cazul in care au mai fost tinuti in casa, sunt probabil educati si stiu numeroase trucuri, astfel incat, in scurt timp, te vor recunoaste drept stapan.

6. Programul lor biologic este fixat la anumite ore. Deci nu va fi nevoie sa te trezesti in toiul noptii pentru eventualele iesiri la "toaleta".
In plus, somnul de noapte iti va fi linistit, deoarece ei adorm o data cu tine.

7. Fara "capsari, muscaturi sau ciupituri"! Intr-un cuvant, fara papuci sau alte obiecte roase. Deja trecuti de fazele de crestere a dintilor, cainii mai inaintati in varsta nu vor reprezenta o problema din acest punct de vedere.

8. Pot fi lasati singuri in casa fara probleme pe o perioada mai indelungata de timp, fiind mult mai in siguranta decat un pui.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • robi pe 21 Nov 2008, 14:48
    Gergely Robi

    nu ar trebui ca stapani sa-si lase prietenul niciodata si eu am nu caine nu spun rasa si o iubesc si ae ma iubeste

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod