Trucuri în bucătărie: 4 metode geniale ca să foloseşti cafeaua

O bem şi este de-a dreptul delicioasă. O folosim pentru a face tiramisu. Însă, ştiai că poţi să foloseşti cafeaua la friptură sau că poţi să faci o pastă tartinabilă din ea?
Aroma cafelei face minuni pentru o sumedenie de preparate şi nici nu te-ai gândit până acum să o foloseşti în aceste feluri! Dacă până acum ai fost obişnuită să îţi faci cafeluţa în fiecare dimineaţă pe care să o savurezi pe îndelete sau să faci un tiramisu în weekend care îţi încânta papilele gustative, trebuie să ştii că mai poţi să foloseşti cafeaua şi pentru alte preparate.

Iată 4 metode geniale ca să foloseşti cafeaua:


Prepară o pastă tartinabilă cu cafeaua (foto sus)

O poţi folosi apoi peste cerealele de la micul dejun, o poţi întinde peste un croissant cald sau peste o felie de pâine prăjită şi vei obţine ceva absolut delicios. Amestecă smântână grasă lichidă cu cafea măcinată şi lasă amestecul la infuzat peste noapte, după care foloseşte un tifon ca să strecori zaţul.
Pune smântâna cu cafea în robot, adaugă zahăr pudră şi puţină sare, mixând până când se separă grăsimea de zer. Strecoară untul cu cafea şi pune-l într-un recipient închis ermetic pentru a-l păstra la frigider.


Foloseşte espresso pentru a face feliile de bacon mai delicioase

Amestecă espresso cu sirop de arţar, după care foloseşte o pensula cu care să ungi feliile de bacon înainte de a le pune la cuptor. Vei obţine un bacon crocant şi mult mai delicios.


Foloseşte cafea pentru carnea la grătar

Prepară un mix de ingrediente cu care să freci bine bucata de carne înainte de a o pune pe grătar. Amestecă boia afumată cu cafea măcinată, pulbere de usturoi, fulgi de ceapă, sare, piper, oregano şi fulgi de chilli.



Foloseşte cafea espresso instant ca să dai aromă clătitelor sau vafelor

Pune în aluatul pe care-l faci cafea instant bună ca să obţii un mic dejun delicios şi revigorant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod