Bicicleta

Video: Bicicleta cu laser te face vizibil noaptea

Un model nou de bicicletă conceput de Michelin foloseşte un sistem care proiectează pe asfalt lumini laser, iar acestea care se intensifică la apropierea maşinilor.

În curând, plimbarea cu bicicleta noaptea ar putea deveni o distracţie spectaculoasă şi mai puţin periculoasă. Producătorul francez de anvelope Michelin a realizat un sistem de lumini pentru biciclete care ar putea intra în echiparea de bază a acestui mijloc de deplasare.



Este vorba de Bikesphere, un sistem compus din senzori şi lumini laser foarte util noaptea, care analizează continuu zona din jurul ciclistului şi îl avertizează când traficul creşte. Senzorii de proximitate detectează orice vehicul care se apropie, iar dacă acesta se află prea aproape, sistemul va activa automat două lumini laser care proiectează pe asfalt un efect de halou.

Ciclistul este astfel anunţat că din spate se apropie o maşină şi devine astfel mai vizibil pentru cel aflat la volan, relatează Bored Panda.

În timpul zilei, Bikesphere economiseşte energia şi funcţionează ca o simplă lampă.



Michelin a dezvoltat acest dispozitiv inovativ în cadrul iniţiativei #TrendyDrivers, care are ca obiectiv reducerea numărului de accidente rutiere. Compania plănuieşte, de asemenea, să dezvolte acest dispozitiv în sistem open source, astfel încât utilizatorii să îşi adapteze propriiele versiuni Bikesphere şi să facă schimb de idei între ei, îmbunătăţind astfel design-ul în funcţie de preferinţe şi de nevoi.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod