Singurul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a găti somonul

Acest truc este foarte important înainte de a-l condimenta și a-l găti. Descoperă care este singurul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a găti somonul!
Somonul sălbatic este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 care aduc beneficii pentru sănătatea inimii, a pielii și a creierului. Este foarte important să verifici sursa de pescuit, optând pentru somonul sălbatic în defavoarea celui de crescătorie, care este toxic din cauza pesticidelor puternice folosite.

Dacă îți place să prepari acasă somon, trebuie să nu sari peste acest lucru înainte de a-l găti! Înainte de a-l condimenta este foarte important să folosești o pensetă cu care să înlături cu mare grijă toate oasele.
Astfel, vei putea savura în liniște bucata de somon după ce l-ai preparat, fără să mai ai probleme cu oasele.


Cum să înlături cu atenție oasele din fileul de somon

 
 
Ai nevoie de o pensetă pe care să o folosești pentru bucătărie, cu ajutorul căreia poți să scoți cu ușurință toate oasele din bucata de somon. 

1. Pune bucata de somon pe o farfurie sau un tocător, cu pielea în jos.
2. Treci cu mâna peste bucata de somon pentru a constata unde se simt oasele.
3. Atunci când ai depistat un os, apucă-l cu penseta astfel încât să-l extragi cu mare grijă ca să nu rupi carnea.
4.
Continuă să folosești același truc, trăgând osul în sensul în care iese cel mai usor, până când ai scăpat de toate oasele.

După ce ai trecut de acest pas foarte important, poți să-l condimentezi și să-l prepari pe grătar sau la cuptor pentru a obține un somon delicios și suculent. Merge de minune alături de broccoli, piure de conopidă, amestec de legume mexicane, sparanghel tras în unt sau spanac.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adrian pe 20 Sep 2017, 22:59
    Singurul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a găti somonul

    ”... să folosești o pensetă cu care să înlături cu mare grijă toate oasele. Astfel, vei putea savura în liniște bucata de somon după ce l-ai preparat, fără să mai ai probleme cu oasele...”, de parcă n-ar fi aceeași problemă cu orice pește care are oase. Ne-am prostit de tot, nu mai gândim, nu mai avem raționament... Cum poți să aduci în presă astfel de aberații, Ioana? Cred că ți s-a schimbat locul neuronilor cu cel al hormonilor, fără să-ți dai seama, altă explicație nu există.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod