Pregătiri de toamnă pentru plantele tale

Dacă vrei să te bucuri tot anul viitor de plante minunate, fie în grădină, fie în interior, nu trebuie să ratezi pregătirile importante ce se fac în acest sezon. Propagarea plantelor de

Dacă vrei să te bucuri tot anul viitor de plante minunate, fie în grădină, fie în interior, nu trebuie să ratezi pregătirile importante ce se fac în acest sezon.

Propagarea plantelor de grădină şi de interior
Dacă ai grădină, trebuie să ştii că toamna sunt necesare cele mai importante pregătiri. Acum este momentul pentru propagarea celor mai frumoase flori, dar şi pentru plantarea arbuştilor sau pomilor fructiferi.

Plantele perene care cresc în tufe au nevoie de divizare o dată la 4 - 5 ani, pentru a ţine tufele sub control.

Plantele perene se divid în funcţie de perioada de înflorire, deci nu este recomandat să le divizi pe toate toamna, numai dacă este absolut necesar. Cele cu flori estivale şi de toamnă se divid primăvara, iar cele care înfloresc primavara se divid toamna sau după înflorire.

Pregătiri pentru o primăvară înflorită
Toamna se plantează bulbii florilor care îţi vor colora grădina primăvara viitoare. Când alegi bulbii, trebuie să ţii cont de unii factori, pentru a avea flori bogate în primăvară.

Cu cât bulbul este mai mare, cu atât florile vor fi mai frumoase. Prin urmare, alege bulbi de cea mai bună calitate.

Trandafiri pentru anii viitori
Trandafirii se pot propaga cu uşurinţă toamna, pentru a te bucura de o viitoare tufă mulţi ani la rând. Tot ce trebuie să faci este să tai o ramură tânără din partea de jos a plantei.

Păstrează din fiecare ramură câte o bucată de 10 - 20 cm lungime, îndepărtând frunzele de la bază şi păstrând câteva frunze în partea superioară.

Îngroapă fiecare ramură până la primele frunze, în nisip cu pământ. Udă-le frecvent. În noiembrie, acoperă lăstarii cu borcane sau cu PET-uri tăiate pe jumătate. Descoperă lăstarii în aprilie sau mai.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod