Poveste adevărată: "Cumnata mea nu ne ajută la treburi când vine la mama de sărbători"

Am o problemă de ani de zile cu cumnata mea, ori de câte ori ne întâlnim la părinții mei acasă, de sărbători. De fiecare dată eu și mama robotim ca sclavele la bucătărie, pentru toată familia
Gătim, spălăm vase, servim la masă, în timp ce ea, cumnata, măritată deja de ani de zile cu fratele meu (deci nu poți să zici că mai e o străină în casa alor mei), stă pe canapea cu bărbații, la televizor sau așteaptă la masă ca să fie servită. Mă deranjează teribil acest lucru, dar nu îndrăznesc să-i zic nimic pentru că nu vreau să stric atmosfera în familie exact de sărbători.

Anul ăsta, însă, parcă a pus capac tuturor frustrărilor mele din anii trecuți. Aproape că mă consolasem cu ideea că și acum va fi la fel ca anii trecuți, așa că nici nu m-am mai gândit, ca alte dăți, la niște tertipuri de a o implica și pe ea în treburile noastre „femeiești” de la bucătărie.

Dar am constatat seara, după ce am strâns masa de Crăciun și ne-am retras toți în camere, că ea pusese pe Facebook o poză de la masa de familie – aranjată de mine, apropos – cu o explicație de genul „corvoada meselor în familie”.
 Și m-am simțit foarte prost, jignită pe de-o parte de faptul că ea nu a apreciat nimic din efortul nostru de a aranja totul, dar pe de altă parte de atitudinea ei duplicitară.

Pentru că în fața mea și a familiei pare o mâță blândă, e foarte drăguță, aparent se bucură de cadouri sau de mâncare, o laudă, și când colo, pe Facebook pozează în plictisită.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lili pe 17 Ian 2015, 21:42
    mentalitate

    toata lumea trebuie sa ajute , nu numai femeile..in fine, fiecare cu familia ei. Cumnatei tale poate nu ii place la voi in casa. Nu e adepta meselor muncite pe branci in familie si vine la masa doar de politete. Numai munciti atata. Cel mai ibne adduce fiecare cate ceva de acasa cand va intalniti..tu aduci ceva de la tine, mama ta pregateste si ea singura ceva si ii ceri si cumnatei tale sa vina si ea cu ceva : gen: eu fac friptura, tu aduci desertul, mama prepara garnitura...si la servitul mesei si strnasul ei ajuta toti femei si barbate , ca sa fie treaba mai rapida si sa fiti o familie unita, in care nimeni nu sta si nimeni nu e servit..eu zic ca asa e normal. Pana acum tu si mama ta v-ati asumat rolul de sclave, cumnata ta nu, e o alta mentalitate, nu inseamna ca e gresita. Poate gresiti voi muncind pe branci singure . Mai bine va intruniti toti si aveti o discutie deschisa , nu cred ca se supara nimeni. Cumnata ta poate face la ea acasa, nu e dispusa sa faca in casa altcuiva . Nici eu nu consider ca are bun simt, eu una in locul ei as adduce ceva de acasa facut de mine si as ajuta un pic, chiar daca nu as fi de accord, doar ca sa fac placere celorlalti..da rnu toata lumea gandeste la fel. Incercati sa impartiti responsabilitatile intre femeile si barbatii din casa si totul o sa fie ok. Vorbiti deschis.

    1
    0

  • cris pe 14 Ian 2015, 15:28
    ...

    poate totul s-ar rezolva cu ceva bani de pus deoparte si de cumparat o masina de spalat vase. astfel toate persoanele vor putea sta linistite la taclale dupa masa :)

    0
    0

  • elena pe 12 Ian 2015, 21:51
    ea nu este musafir!

    Ea face parte din familie,nu este musafir! draga mea,nu stiu de unde esti,din ce zona a tarii,dar eu una, cand fac un chef sau cand am musafiri de sarbatori ca si tine,nu trebuie sa apelez la ajutorul nimanui pentru ca toate femeile invitate vor si sar sa ma ajute! si una este cumnata-profesoara,alta este nasa mea de cununie-doctorita,alta este o prietena buna-licentiata si asta,inclusiv sotul meu care serveste la masa daca eu zic ca ma duc la o tigara afara,sau face orice altceva trebuie! asa ca...depinde cum si cat gandeste cumnatica,adica cat o duce capul!!! si la toate chefurile,noi femeile,inclusiv barbatii, ajutam cu tot ce se poate:de la pus masa,la strans si spalat vase!

    2
    2

  • elena pe 12 Ian 2015, 21:40
    capra !

    Draga mea,nu inteleg cum de ti-e rusine s-o inviti sa te ajute la treaba, daca ti-e cumnata!? daca ea,care face parte din familie acum,nu simte si nu stie ca asa ar fi frumos si bine,sa puna si ea mana pe treaba,spune-i deschis: ce faci fato??? tu nu dai o mana de ajutor aici sau numai la mancat ne ajuti??? asta tine si de cei 7 ani de acasa,tu scumpo! capritele de aici care au comentat tinandu-i partea,probabil ca si ele fac tot asa,pentru ca nu stiu mai mult ! n-a avut cine sa le educe! dar de,de unde nu-i,nici Cel de Sus nu cere!

    1
    3

  • ana pe 12 Ian 2015, 01:27
    esti mai mult decat o sclava

    Eu nu pot sa inteleg cum de inca mai exista femei care cred ca rolul lor e sa stea la bucatarie in timp ce barbatii stau la taclale pe canapea. Teleporteaza-te inapoi in Evul Mediu si i-ai cu tine si pe ceilalti care gandesc la fel. Esti mai mult decat o sclava, nu numai ca iti accepti rolul atribuit de altii, dar mai si consideri ca toate femeile trebuie sa fie la fel de sclave ca tine. Daca cineva trebuie sa o ajute pe mama ta la treaba, e mai normal sa o ajute sotul si copiii ei (adica fratii tai, pe langa tine) nu musafirii.

    5
    5

  • gina sorocianu pe 11 Ian 2015, 18:31
    masa de sarbatori

    poate vine la aceste intruniri doar de dragul sotului . nu i si asta destula favoare?

    3
    6

  • eu pe 11 Ian 2015, 17:13
    esti o sclava

    Dar ce draga, daca tu ti-ai asumat in mod voit rolul de femeie de serviciu in casa inseamna ca toate femeile trebuie sa fie asa? Cumnata ta este o doamna, nu sta sa frece tigaile. Probabil ca fratele tau este un barbat cu bun simt care nu isi lasa sotia sa munceasca in casa ca o sclava si angajeaza o menajera. Bravo pentru el! Se vede ca o respecta si o iubeste. Daca barbatul tau te trimite la cratita si la smotru si tu esti OK cu asta, acest lucru nu inseamna ca aceasta este atitudinea corecta. Este doar ce se petrece in casa ta.

    7
    12

  • Emy pe 10 Ian 2015, 23:26
    -

    O chestie ar fi sa ii spui fratelui tau sa ii atraga atentia...ca situatia nu este normala.

    11
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod